Ledarskapslitteratur översatt och sammanfattade till bara 30 min per bok - bara i Chefboken-appen

Hej Chefboken-prenumerant!

Här läser du Chefboken på webben, skrolla ner för att komma till biblioteket. Du kan även både lyssna och läsa i Chefboken-appen.

Vill du läsa hela boken? Som prenumerant har du alltid rabatt på den senaste boken på Adlibris.

Köp boken hos Adlibris

wordpress-22-05
Chefbok Publicerat 16 maj 2022

”Making numbers count”, Chip Heath & Karla Starr

För att nå fram med ett budskap som handlar om statistik behöver du vara en god berättare. Det finns många knep för att ”översätta” siffror till något som mottagaren lättare kan relatera till känslomässigt och på så sätt göra dem begripliga. I den här boken får du lära dig hur.
wordpress-22-041
Chefbok Publicerat 13 Apr 2022

”Donutekonomi ”, Kate Raworth

Ekonomiskt tänkande måste göras om. Ledare kan inte längre jobba i tron att ekonomisk utveckling sker via evig tillväxt. All utveckling och all verksamhet måste ske inom de planetära gränserna, säger nationalekonomen Kate Raworth som med sin donutmodell vill visa vägen.
wordpress-22-klassiker
Chefbok Publicerat 25 Mar 2022

”De 7 goda vanorna”, Stephen R Covey

Klassikern De 7 goda vanorna bygger på grundläggande principer för mänskligt liv. De handlar inte om att bli framgångsrik, utan om att bygga upp sin karaktär och personlighet, enligt författaren Stephen R Covey.
wordpress-22-03
Chefbok Publicerat 16 Mar 2022

”Tjänstefiering”, Christian Grönroos

Tjänstefiering innebär inte att kasta ut det gamla eller att helrenovera företagets hela erbjudande. Det handlar om att fortsätta med det man redan gör – fast på ett mer kundfokuserat sätt. Men det ställer också nya krav på dig som chef. Och på att fler medarbetare har kontakt med kunder och ständigt lär sig om dem.
wordpress-22-02
Chefbok Publicerat 16 Feb 2022

”Innovationspsykologi”, Leif Denti och Martin Kreuger

Du vet att det är viktigt att vara nytänkande, kreativ och att komma först med nya idéer. Du har testat, men ändå händer inget. Men det är varken pengarna eller medarbetarna som är problemet. Lösningen finns i psykologin, hävdar författarna till Innovationspsykologi.
wordpress-22-01
Chefbok Publicerat 19 Jan 2022

”Mångfaldsparadoxen”, Sofia Falk

Inkludering och mångfald handlar inte om att göra arbetsplatser trevligare. Det är i allra högsta grad affärskritiskt och kommer att påverka hur det ser ut på sista raden. Men varför händer så lite? Hur undviker man alla fallgropar? Och hur gör man verklighet av goda ambitioner? I denna handbok får du konkreta tips steg för steg.
wordpress-k02
Chefbok Publicerat 22 Dec 2021

”Good to Great”, Jim Collins

Är du nöjd med att vara bra eller vill du vara enastående? Jim Collins bok Good to great blev en storsäljare och räknas i dag till klassikerna inom ledarskapslitteraturen. Mängder av ledare och andra ville förstå vad de behövde göra för att bli ett företag i mästarklass. Trots att den är mer än tjugo år gammal, håller den än.
wordpress-21-12
Chefbok Publicerat 1 Dec 2021

”You’re not listening”, Kate Murphy

Att lyssna på riktigt är ett av de viktigaste verktygen för en ledare. Genom att bli en duktig lyssnare skapar du bättre relationer med dina medarbetare, gör att andra mår bättre och förstår bättre vad som pågår både i ditt team och i omvärlden. Kate Murphys bok rekommenderas dessutom av giganter inom beteendepsykologi.
wordpress-21-11
Chefbok Publicerat 3 Nov 2021

”Doing agile right”, Darrell Rigby, Sarah Elk och Steve Berez

Agilt – ett arbetssätt och en verksamhetsfilosofi, förknippad med snabba processer, självledande team, ständiga förbättringar och starkt kundfokus. Men hur gör man för att få det framgångsrikt? Rätt mandat och rätt stöd i organisationen som helhet är avgörande, menar förändringsexperterna som här ger de bästa råden för att hitta er agila väg.
wordpress-k01
Chefbok Publicerat 19 okt 2021

”Riv pyramiderna!”, Jan Carlzon

Jan Carlzons ledarfilosofi var nydanande när den kom på 1980-talet. Att riva pyramiderna innebar att ta bort hierarkier och mellanskikt. Makt och inflytande delegerades ut – de som möter kunderna har mandat att lösa problem som uppstår. Kunderna är i centrum och ledaren är en visionär.
wordpress-21-10-kopiera
Chefbok Publicerat 6 okt 2021

”Kursen – 10 lektioner för ett hållbart näringsliv”, Lisen Schultz och Erica Treijs

Hur ställer vi om näringslivet och tillväxtmålen mot en hållbar framtid? I denna bok får du gå samma tio hållbarhetslektioner som topp-vd:arna på ett ledarskapsprogram. Du får också ta del av deras reflektioner och insikter under utbildningens gång.
wordpress-21-09
Chefbok Publicerat 8 Sep 2021

”Brus”, Daniel Kahneman, Cass Sunstein, Olivier Sibony

Brus är alla saker som stör när du och din organisation ska göra en bedömning. I boken, som redan är en modern klassiker med sin tunga författartrio med Daniel Kahneman i spetsen, får du viktiga insikter om vår oförmåga att fatta bra beslut och varför. Men framför allt konkreta metoder för att undvika felbedömningar och reducera brus.
wordpress-21-08
Chefbok Publicerat 18 Aug 2021

”Upskill och reskill”, Pär Lager

I ett snabbt förändringstempo växer behovet av lärande och kompetensutveckling. Chefer och ledare behöver framtidssäkra och utveckla både sig själva, sina medarbetare och sin organisation. I boken beskriver läroexperten Pär Lager en strategi i fem steg för att skapa en kultur av lärande.
wordpress-21-06
Chefbok Publicerat 9 Jun 2021

”The behaviorally informed organization”, Dilip Soman och Catherine Yeung

Boken ”Nudge” visade för miljontals människor hur beteendevetenskap kan användas för att skapa förändring. Och i boken ”Tänka snabbt och långsamt” lärde Daniel Kahneman oss om tankefel när vi fattar beslut. Nu kommer boken som tar detta till nästa nivå och visar hur organisationer på riktigt kan förändras genom att ledas beteendeinformerat.
wordpress-21-05
Chefbok Publicerat 11 maj 2021

”Think again”, Adam Grant

Släpp gamla kunskaper och idéer som inte längre tjänar dig och skapa dig ett flexibelt tänkande. Det uppmanar Adam Grant i sin nya bok. Vi behöver se på jobbet, livet och världen mer som forskare som ständigt experimenterar, ifrågasätter och testar hypoteser. Så skapar vi en företagskultur som bygger på lärande och utforskande.
wordpress-21-04
Chefbok Publicerat 14 Apr 2021

”Post corona – from crisis to opportunity”, Scott Galloway

Att pandemin vänt upp och ner på världen är en underdrift. Men exakt hur har organisationer och affärsliv förändrats? Vem är vinnare och vem förlorare och varför? Och vad kan du som chef lära av krisen? Det vill professor Scott Galloway ge svar på i sin bok Post corona.
wordpress-21_03
Chefbok Publicerat 17 Mar 2021

”Transformativ förändring och agilt ledarskap”, Eva Norrman Brandt

Hur lyckas du med att leda en transformativ förändring och vilka krav ställs på dig som chef? En sak är säker: Det kommer att utmana allt och alla — nuvarande roller, mandat, makt och samarbeten. Och det kräver stort tålamod, mod och personlig utveckling hos dig som chef. Här är boken som ger dig både verktyg och förståelse.

wordpress-21_02
Chefbok Publicerat 17 Feb 2021

”Leading from anywhere”, David Burkus

Pandemin tvingade organisationer att ställa om till distansarbete över en natt. Och så kommer vi till stor del att fortsätta att jobba, menar bästsäljande David Burkus. I denna ultimata guide för distansarbete ger han verktyg för att hantera några av ledarskapets viktigaste distansutmaningar som kulturskapande, produktivitet och kreativitet.
01-21-selectedimage
Chefbok Publicerat 20 Jan 2021

”Mikrovanor”, BJ Fogg

Minimala justeringar av dina vanor kan ge stora resultat. Beteendeforskaren BJ Fogg har utarbetat en metod för hur du kan förändra dig själv – och andra, till exempel din arbetsgrupp. I bästsäljarboken Mikrovanor visar han hur du gör –  steg för steg.
wordpress-20_12
Chefbok Publicerat 2 Dec 2020

”Think like a rocket scientist”, Ozan Varol

Att tänka som en raketforskare är att se världen genom en annan lins. Att göra det omöjliga till möjligt, förvandla misslyckanden till triumfer och begränsningar till fördelar. I denna bästsäljande bok går författaren Ozan Varol igenom vad du som chef kan lära av raketforskarnas tankesätt.