Chefakademin Talks – podd och webbinarier för ledare

Chefakademin Talks är en podd- och webbinarieserie om de mest brännande frågorna för ledare just nu. Ett fördjupande samtal som leds av Cissi Elwin, vd för Chefakademin.

Vilka ämnen vill du att vi tar upp under 2024?
Din röst är viktig. Tyck till här!

Nästa Chefakademin Talks:

Chefakademin Talks: Ledarskapspsykologi för tuffa tider

Ledarskapspsykologi för tuffa tider

Lågkonjunkturen biter sig fast. Många verksamheter har motvind. Här får du veta vad som händer psykologiskt på en arbetsplats i dåliga tider: Hur förändras beteenden och prioriteringar? Vad händer med styrning, ledning, internpolitik, relationer och kommunikation?

Chefakademins Cissi Elwin tar hjälp av HR-experten Siri Wikander, ledarskapsspecialisten Åsa Lundquist Coey och Tomas Holmgren, divisionschef på Sweco, för att ta reda på vad du som chef kommer att möta framöver – och hur du hanterar det på bästa sätt. Följ ett spännande samtal om vad som är nödvändigt för chefer och ledare att punktmarkera, värna och prioritera i en uppförsbacke. Men också vad som är okej att släppa.

Lär dig om mekanismerna som får team under press att svetsas ihop, istället för att slitas isär. Få råd om hur du som ledare kan vårda tillit, öppenhet, innovationslust och engagemang – trots att budgeten stramas åt ännu en gång.

Och också lyssna på tankar om hur chefen själv ska kunna hantera pressen och de egna känslorna, när svaret på det mesta är: ”nej”, ”tyvärr” och ”kanske nästa år”.

Varsågod: Chefens egen grundkurs i organisationspsykologi under lågkonjunktur!

Välkommen att delta kostnadsfritt 5 december, 12.00-12.45!

Gäster:

Siri Wikander är ledarskaps- och HR-expert och föreläsare på Beyond Talking. Hon har tidigare bland annat jobbat som Head of Talent Management på Axfood, som Head of People and Culture på Hemfrid och Director of People Growth för Scandic Hotels. Hon är också krönikör i tidningen Chef.

Åsa Lundquist Coey är ledarskapsutvecklare och doktor i management och komplexitet. Hennes senaste bok Samspel och Rävspel handlar om personpolitiken på jobbet och hur vi får ett mer humant och inspirerande arbetsliv. Hon föreläser på Stockholm School of Economics och på Executive MBA-programmet hos Chefakademin.

Tomas Holmgren är chef på börsnoterade Sweco, där han ansvarar för en division med omkring 1380 medarbetare. Han har även haft ledande befattningar i Afry och en global tillverkare inom läkemedelsindustrin och gått hela vägen från biträdande konstruktör, via rollen som uppdragsledare för komplexa projekt, till chef.

Samtalet leds av Chefakademins vd Cissi Elwin.

Skräddarsy utveckling för just er organisation

Få en utbildning som tar hänsyn till din organisations specifika utmaningar och målsättning. Att företagsanpassa utbildningar skapar bättre kunskapsdelning internt – med nöjdare och effektivare medarbetare som resultat.

Ta reda på mer!

Se tidigare Chefakademin Talks!

Chefakademin Talks spelas in som ett livewebinar. Här nedan kan du titta på inspelningarna.

Avsnitt 10: Sluta vara offer för organisatorisk dumhet

Hur kan chefer göra upp med otympliga processer och tröga strukturer på arbetsplatsen och frigöra tid och fokus för kärnverksamheten?

Avsnitt 9: Ladda ny kraft i ledningsgruppen

Verksamheter behöver vässas och utvecklas. Det gäller inte minst arbetet i den egna ledningsgruppen. Hur arbetar de ledningsgrupper som lyckas allra bäst? 

Avsnitt 8: Så nystartar du målarbetet

Ett smart och effektivt målarbete driver verksamhet och resultat framåt. Så vilka mål ger bäst resultat och värde? Vilket målarbete maxar motivationen och får medarbetare att må bra? 

Avsnitt 7: Lossa proppen – så släpper vi fram unga ledare

Sverige har lägsta andelen unga chefer i hela Europa. Över hälften av dem funderar dessutom på att sluta. Det är för dåligt. Så hur vänder vi det här? 

Avsnitt 6: 4-dagarsvecka för alla! Eller…?

Hybridarbete var bara början. Digitalisering och AI möblerar om möjligheter och förväntningar på var, när, hur och hur mycket vi arbetar. Hur vill vi att framtidens arbetsliv ska se ut? 

Avsnitt 5: Nya lösningar i rekryteringskrisen

Olösliga schemapussel. Chefer och medarbetare som går på knäna. Många branscher är hårt pressade av kompetensbrist. Men måste det vara så här? Gör vi kanske något fel?

Avsnitt 4: Hybridjobb – mixen som vinner i längden

Chefer brottas med att få hybridjobbandet att fungera. Vilka lyckas bäst – och vad är det de gör? Hur lockar man tillbaka medarbetare till kontoret? 

Avsnitt 3: Kriser och lågkonjunktur – hur ska du leda nu?

Lågkonjunkturen biter sig fast. Vad behöver ledare fokusera på nu? Vilka kompetenser och förmågor behöver chefer vässa – hos sig själva och medarbetare? 

Avsnitt 2: Sanningen om fusioner

Vid sammanslagningar av bolag eller stora omorganisationer så händer det mycket i en organisation. Vad är viktigt att tänka på för ledare i den känslomässiga jordbävning som ofta uppstår? 

Avsnitt 1: Leda i kris och oro

I skuggan av kriget i Ukraina växer oron även i Sverige. Krismedvetenheten ökar. Hur bör chefer och ledare förbereda sig, ifall krisen eller kriget kommer? 

Nytt från Chefakademin