Chefakademin Talks – podd och webbinarier för ledare

Chefakademin Talks är en podd- och webbinarieserie om de mest brännande frågorna för ledare just nu. Ett fördjupande samtal som leds av Cissi Elwin, vd för Chefakademin.

Vilka ämnen vill du att vi tar upp under 2024?
Din röst är viktig. Tyck till här!

Nästa Chefakademin Talks:

Forskningens facit till bästa ledarstilen

Auktoritär. Coachande. Tillitsfull. Visionär. Det finns mängder av olika ledarstilar.

Men vilken ger bäst effekt och resultat i dagens arbetsliv? Och hur hittar jag den ledarstil som är rätt för just mig?

Cissi Elwin samlar en supertrio som med stöd i den senaste ledarskapsforskningen vaskar fram de ledarstilar och chefsbeteenden som fungerar allra bäst för att stärka motivation, innovation och resultat – och som gör att medarbetare trivs på jobbet.

I ett spännande samtal med tre av Sveriges främsta ledarskapsforskare får du råd och tips om vad som är värt att jobba med och slipa på för att bli ditt mest framgångsrika ledarskaps-jag.

Hur ska jag tänka som chef: är det bäst att bygga vidare på min personlighet för att hitta en ledarstil som fungerar och passar mig? Eller är det situation och önskat resultat som ska styra mitt ledarbeteende?

Och hur kan organisationen och chefens chef ge rätt förutsättningar och stöd för ledare att hitta sin ledarstil?

Välkommen att delta kostnadsfritt 6 mars, 12.00-12.45!

Gäster:

Louise Bringselius är docent i organisation och ledning och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har skrivit flera böcker om tillitsbaserat ledarskap och nu senast omtalade boken Psykologisk trygghet – att välkomna den som utmanar. Louise Bringselius utsågs till Årets talare i kategorin ledarskap förra året.

Simon Elvnäs forskar som industridoktorand vid KTH och har filmat hundratals ledare och kartlagt deras beteenden för att hitta vägen till det han kallar ett mer effektfullt ledarskap. Han har skrivit den uppmärksammade boken: Effektfull – så ökar du effekten av din tid där han bland annat konstaterar att som ledare styr du bara över 35 procent av din arbetstid.

Leif Denti forskar på ledarskap, kreativitet och organisatorisk innovation vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet. Han undersöker bland annat hur tillitsfullt ledarskap påverkar organisationer och medarbetare och effekter av LMX-teori (Leader-member exchange). Leif Denti är också en av huvudlärarna på Chefakademins Executive Master of Leadership & Management.

Samtalet leds av Chefakademins vd Cissi Elwin.

Senaste Chefakademin Talks: Välkommen till chefernas kunskapsrevolution!

AI och den senaste forskningen om inlärning och beteenden öppnas nya möjligheter till högeffektivt lärande.

Cissi Elwin tar hjälp av ett drömgäng inom ledarutveckling för att ge koll på vad chefer behöver lära sig under 2024. Efter en kompetensdiagnos på svenska chefer i ett internationellt perspektiv avlägsnar de vanliga bromsklossar för lärande och guidar till nya vägar.

Ännu mer ledarskapsnytta!

Alla tidigare Chefakademin Talks kostnadsfritt

Chefer och experter i samtal om de mest aktuella ledarskapsämnena – djupdyk i hela Chefakademin Talks-arkivet nu. Du behöver bara ett kostnadsfritt e-postkonto på chef.se.

Gå till arkivet nu!

Skräddarsy utveckling för just er organisation

Få en utbildning som tar hänsyn till din organisations specifika utmaningar och målsättning. Att företagsanpassa utbildningar skapar bättre kunskapsdelning internt – med nöjdare och effektivare medarbetare som resultat.

Ta reda på mer!