Arkiv: Chefakademin Talks

På denna sida samlar vi alla tidigare Chefakademin Talks. Registrera dig gratis med din mailadress för att ta del av de inspelade webinaren.

På sidan finner du också poddversionen av varje avsnitt, om du föredrar att lyssna.

Avsnitt 15: Så vaccinerar ni er mot destruktivt ledarskap

Destruktivt ledarskap är ett sänke för både motivation, välmående och lönsamhet. Det finns dessutom stor risk för att det sprider sig i gruppen. Så hur kan destruktivt ledarskap upptäckas och förebyggas?

Medelbetyg 4,7 av 5 i utvärdering för senaste Chefakademin Talks!

Avsnitt 14: Så bygger du ett team i världsklass

Få alla i ditt team att utvecklas maximalt och prestera mer än vad de själva trodde var möjligt. Se samtidigt till att du håller hela din grupp trygg och fokuserad på ett gemensamt toppresultat.

Avsnitt 13: Forskningens facit till bästa ledarstilen

Det finns mängder av olika ledarstilar. Men vilken ger bäst effekt och resultat i dagens arbetsliv? Och hur hittar jag den ledarstil som är rätt för just mig?

Avsnitt 12: Välkommen till chefernas kunskapsrevolution!

Nu rullar chefernas kunskapsrevolution igång. Med draghjälp av AI och den senaste forskningen om inlärning och beteenden öppnas nya möjligheter till högeffektivt lärande.

Avsnitt 11: Ledarskapspsykologi för tuffa tider

Lågkonjunkturen biter sig fast. Många verksamheter har motvind. Här får du veta vad som händer psykologiskt på en arbetsplats i tider av neddragningar och uppsägningar.

Avsnitt 10: Sluta vara offer för organisatorisk dumhet

Hur kan chefer göra upp med otympliga processer och tröga strukturer på arbetsplatsen och frigöra tid och fokus för kärnverksamheten?

Avsnitt 9: Ladda ny kraft i ledningsgruppen

Verksamheter behöver vässas och utvecklas. Det gäller inte minst arbetet i den egna ledningsgruppen. Hur arbetar de ledningsgrupper som lyckas allra bäst? 

Avsnitt 8: Så nystartar du målarbetet

Ett smart och effektivt målarbete driver verksamhet och resultat framåt. Så vilka mål ger bäst resultat och värde? Vilket målarbete maxar motivationen och får medarbetare att må bra? 

Avsnitt 7: Lossa proppen – så släpper vi fram unga ledare

Sverige har lägsta andelen unga chefer i hela Europa. Över hälften av dem funderar dessutom på att sluta. Det är för dåligt. Så hur vänder vi det här? 

Avsnitt 6: 4-dagarsvecka för alla! Eller…?

Hybridarbete var bara början. Digitalisering och AI möblerar om möjligheter och förväntningar på var, när, hur och hur mycket vi arbetar. Hur vill vi att framtidens arbetsliv ska se ut? 

Avsnitt 5: Nya lösningar i rekryteringskrisen

Olösliga schemapussel. Chefer och medarbetare som går på knäna. Många branscher är hårt pressade av kompetensbrist. Men måste det vara så här? Gör vi kanske något fel?

Avsnitt 4: Hybridjobb – mixen som vinner i längden

Chefer brottas med att få hybridjobbandet att fungera. Vilka lyckas bäst – och vad är det de gör? Hur lockar man tillbaka medarbetare till kontoret? 

Avsnitt 3: Kriser och lågkonjunktur – hur ska du leda nu?

Lågkonjunkturen biter sig fast. Vad behöver ledare fokusera på nu? Vilka kompetenser och förmågor behöver chefer vässa – hos sig själva och medarbetare? 

Avsnitt 2: Sanningen om fusioner

Vid sammanslagningar av bolag eller stora omorganisationer så händer det mycket i en organisation. Vad är viktigt att tänka på för ledare i den känslomässiga jordbävning som ofta uppstår? 

Avsnitt 1: Leda i kris och oro

I skuggan av kriget i Ukraina växer oron även i Sverige. Krismedvetenheten ökar. Hur bör chefer och ledare förbereda sig, ifall krisen eller kriget kommer? 

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden