Chefakademin / Alla ledarskapsutbildningar / Executive Master of Strategy

Executive Master of Strategy

När konkurrenter försöker ta marknadsandelar eller efterfrågan drastiskt förändras krävs handlingskraft från verksamhetens samtliga ledare. Vilka faktorer – inom och utanför organisationen – påverkar konkurrenskraften? Hur blir ditt företag branschens vinnare?

Mål

Målsättning med utbildningen

Executive Master of Strategy möter individers och organisationers behov av förnyelse och kompetensutveckling för ett förbättrat ledningsarbete. Oavsett om du arbetar inom produktion, marknadssidan, HR, IT, FOU eller andra mer generella arbetsuppgifter så ställer dagens näringsliv allt högre krav på ett strategiskt kunnande för att tillhöra en ledningsgrupp. Det är inte längre bara den högsta bolagsledningen som ska kunna tänka strategiskt. Behovet av snabbhet och flexibilitet gör att de strategiska frågorna har decentraliserats.

För vem?

Du är troligtvis chef och medlem i en operativ ledningsgrupp eller strävar efter att nå dit. Du kan också, på annat sätt, aktivt arbeta med och bidra till att driva och leda verksamheten. Din roll ställer krav på att du ska bidra med en helhetssyn – ansvaret i din nuvarande eller framtida roll går därmed bortom specialistrollens. Detta är en utbildning för dig som:

För vem
  • vill bredda och fördjupa dina kunskaper inom strategisk analys och management
  • behöver nya perspektiv och inspiration för att utveckla verksamheter
  • vill ha en utbildning som vilar på vetenskaplig grund
  • har gedigen erfarenhet och är redo för nästa utmaning
  • vill skaffa ett kvalificerat nätverk

Utbildningen består av fem moduler om tre dagar vardera.

Diplomerad: Tre program för en Executive MBA

Det finns flera vägar att nå din Executive MBA och tanken är att du och dina behov styr hur du når målet. Totalt erbjuder vi tre forskningsbaserade och mångårigt utvecklade masterprogram som i kombination ger dig en konkurrenskraftig Executive MBA-examen: Executive Master of Leadership & Management, Executive Master of Strategy och Executive Master of Finance.

Du bestämmer själv i vilken ordning du genomför dem och du kan också välja att förpliktiga dig till ett delprogram i taget om det främst är ett specifikt område som lockar. Tillsammans kommer de tre programmen ge dig bästa möjliga förutsättningar att bli en skicklig, hållbar och framgångsrik verksamhetsledare.

Executive MBA

Våra starkaste ambassadörer är våra deltagare

Du som väljer att gå Mgruppen Executive MBA kommer få en utbildning som utvecklas tillsammans och med hjälp av våra deltagare. På frågan om deltagarna skulle rekommendera programmet så har alla genomgående svarat 10 av 10 vid utvärdering och ger oss betyget 100 av 100 i Net Promoter Score som mäter kundlojalitet. För kundnöjdhet rankar våra deltagare oss 5,5 av 6 i genomsnittligt betyg.

Det gör våra deltagare till våra starkaste ambassadörer som alla skulle rekommendera masterprogrammen vidare, vilket är något vi är väldigt stolta över. 

Delar ur innehållet:

  • Strategi och ansvar
  • Arenor
  • Affärer
  • Strategiska arbetssätt
  • Strategi ur ett helhetsperspektiv

Förkunskaper:

Du har minst några års erfarenhet av att aktivt driva verksamhetsutveckling och strategiskt arbete. I programmet förekommer litteratur och föreläsningar på engelska.

”Executive Master of Strategy gav en verktygslåda som kan anpassas efter mina och organisationens behov. Något som gick att tillämpa direkt under utbildningen.”

Carina Zolland, chef Marknad, Luleå Energi
Mgruppens Executive MBA för hela ledningsgruppen

Kostnadsfritt webinar: Executive MBA för hela ledningsgruppen

Som en försmak av programmen bjuder vi in dig som ansvarar för eller driver arbetet i ledningsgruppen till ett kostnadsfritt webinar. Du får ta del av praktisk nytta och konkreta exempel från tidigare deltagare, samt möjlighet att ställa frågor. Har du konkreta frågor här och nu? Kontakta våra rådgivare via 08-731 41 00, info@chefakademin.se

Executive Master of Strategy - fullständig programinformation

Ladda ner den fullständiga programinformationen som PDF, att till exempel visa för din chef. Ange dina uppgifter så skickar vi dokumentet per e-post.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

programansvarig

Pontus Wadström

Pontus Wadström har jobbat med strategi, styrning och förändring i drygt 20 år. Han har varit ansvarig för strategi- och förändringsfrågor i globalt börsnoterat bolag, i start-ups och arbetat som strategi- och managementkonsult.

Pontus delar sin tid mellan rådgivning, utbildning och forskning. I sitt praktiska arbete jobbar han mot alla branscher och typer av organisationer. Fokus, både i arbetet och i forskningen, är hur ledningar och styrelser bör arbeta med strategi, styrning och förändring för att skapa organisationer som är bättre på att anpassa sig och därmed ökar chanserna att bli långsiktigt framgångsrika.

Forskningen bedrivs på Industriell ekonomi på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm där han också disputerat. I grunden är Pontus civilekonom med psykologiexamen. Hans kombinerade kunskap om management, industriell ekonomi och psykologi samt praktiska erfarenhet från olika organisationer och branscher gör att han bidrar med unika insikter kring hur organisationer kan prestera bättre i föränderliga tider, insikter som även publicerats i böcker och artiklar.

Så är det att delta på Master of Strategy

Cecilia Warrol, Programme Director för Produktion2030 på Teknikföretagen är en av deltagarna på Master of Strategy. Cecilia har en civilingenjörsexamen med inriktning mot kemiteknik i ryggen och lång erfarenhet inom projektledning och Business Intelligence. 

I filmen får du ta del av hennes upplevelse av Executive MBA-programmets innehåll, kursgård och pedagogik.