Unga ledare 2023

16 unga ledare i åldern 18–34 år har handplockats till listan Unga ledare 2023 som tidningen Chef tagit fram tillsammans med Raoul Wallenberg Academy.

De har alla visat prov på ledartalang, ett affärsmässigt resultat och/eller idémässigt engagemang. De är drivna, värderingsstyrda och verkar för ett bättre samhälle.

Här är alla Unga ledare 2023.

Vi har i åratal kunnat läsa om att unga inte vill ta ansvar, inte vill bli chefer. Det är nonsens. Det finns så många genuina, värderingsdrivna unga ledare där ute, som inte väntar snällt på sin tur utan går sina egna vägar och tar för sig, utanför de traditionella hierarkierna om det behövs. Det är den här listan ett bevis på – och det är superinspirerande, tycker jag!”

Calle Fleur, chefredaktör Chef och vice vd på Chefakademin

Chefakademin Talks: Lossa proppen – så släpper vi fram unga ledare!

Sverige har lägsta andelen unga chefer i hela Europa. Över hälften av dem funderar dessutom på att sluta.

Det är för dåligt. Så hur vänder vi det här?

Chefakademins vd Cissi Elwin gör en lösningsorienterad felsökning – tillsammans med entreprenören Deqa Abukar, Chefs chefredaktör Calle Fleur och Anna Olcén, expert på ledarutveckling för nya chefer.

Vad behöver unga som vill axla en ledarroll? Hur blir organisationer bättre på att ge plats, mandat, tydlighet, trygghet och en väg framåt för unga ledare?

Vad måste förändras på din arbetsplats?

White paper: Så får ni unga att lyckas som ledare

Läs mer om hur ni kan ta tillvara på kompetensen hos unga ledare! Ange dina uppgifter så skickar vi dokumentet per e-post.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.