Chefdagen 2022

12 oktober | 09.00-16.30 | Vasateatern

På Chefdagen får du verktygen som krävs för att framtidssäkra dig själv och din organisation. Inspireras av konkreta case, best practice och verktyg från verkligheten. Allt du som chef behöver lära dig för att lyckas med ditt ledarskap.

 

Ta med kollegorna – gå 4 betala för 3!

 

Årets scengäster

JOSEF FARES

filmregissör, dataspelsutvecklare & grundare Hazelight

Filmregissör, dataspelsutvecklare och grundare Som prisbelönt skapare till succéfilmerna Jalla! Jalla!Zozo och Kopps var han hela Filmsveriges guldgosse på 2000-talet. Tajmingen när han valde att gå över till dataspelsbranschen visade sig vara helt perfekt. Senast i våras prisades hans senaste actionspel dubbelt på brittiska Baftas spelgala och hans spel säljer i miljontals exemplar. Vad är det i Josef Fares ledarskap som ligger bakom succéerna – vad han än tar sig för? På Chefdagen får vi svaren.
 

Sven Hagströmer

styrelseproffs, investerare och grundare Avanza och Creades

Han beskriver sig själv som en kombination av världsförbättrare och Nicke Nyfiken. Utbildning i utsatta områden är en hjärtefråga för mångmiljardären, som började sin karriär som portföljförvaltare på Gränges och Investor, sedan grundade HQ Bank och ett antal finanskriser senare även utmanarbanken Avanza. Hur rustad är finansbranschen för nästa kris, och vilka misstag ser Sven Hagströmer till att inte göra om? På Chefdagen berättar han allt det och varför han hellre investerar i guld än kryptovalutor.

Marie Nygren

VD Coop Sverige

Följderna blev katastrofala sommaren 2021 när Coop drabbades av den största IT-attacken i sitt slag. Plötsligt stod Coop och KF:s ledning mitt uppe i en kris där 300 butiker tvingades stänga. Varje litet steg var avgörande för att inte förvärra läget än mer. Knappt har KF hämtat sig från cyberattacken när nästa utmaning är ett faktum, krig i Europa och FN varnar för global livsmedelskris. Marie Nygren, tidigare vice vd på Systembolaget, hamnar återigen mitt i händelsernas centrum. På Chefdagen berättar hon hur hon får med sig medarbetarna på förändringsresan mitt i krisen och om dagarna som ritade om kartan för hennes ledarskap för all framtid.
 

Jacob Wallenberg

ordförande svenskt näringsliv

Han är självaste nestorn i det svenska näringslivet och kontrollerar tillsammans med sin familj  indirekt en tredjedel av Sveriges BNP genom sitt företagsimperium. Sveriges främsta företagsledare och styrelseproffs har väglett en rad framgångsrika företag. Med erfarenheter från ledarpositioner på bland annat SEB, SAS, Coca-Cola och Investor har Jacob Wallenberg en av Sveriges tyngsta meritlistor. Nu är han aktuell som nytillträdd ordförande för Svenskt Näringsliv. Hör honom berätta om ledarskapet som krävs för att företagen ska överleva i vår oroliga tid.

Lisa Gunnarsson

Nordiskchef, LinkedIn

Få bär upp titeln nätverksproffs med samma självklarhet som denna ledare. Som Nordenchef för Linkedin och dess omkring 700 miljoner användare världen över måste hon ha stenkoll på alla nya anställningsformer under gig-ekonomins snabba framväxt. På Chefdagen tittar Lisa Gunnarsson djupt in i spåkulan för framtidens arbetsmarknad och ger sina bästa tips till alla chefer som brottas med rekrytering och kompetensförsörjning.

Ilija Batljan

VD för SBB

Från socialdemokratisk påläggskalv till omdiskuterad fastighetsmiljardär. Ilija Batljan utsågs till EY Entrepreneur of the year 2022. Han har på rekordtid byggt upp ett fastighetsinnehav som närmar sig 200 miljarder kronor i SBB – bolaget som han till stora delar äger själv och tagit till Stockholmsbörsens finrum. Men framgångarna har kantats av kontroverser – på bara några år har aktiekursen ömsom tokrusat, ömsom störtdykt. På Chefdagen berättar Ilija Batljan om sitt omstridda ledarskap, som verkar stå pall mot förtroendekris gång på gång, trots blankarattacker och räder av Ekobrottsmyndigheten.

Helya Riazat

rektor & medgrundare Järvaskolan

I ett av Stockholms och Sveriges mest utsatta områden, där polissirener ständigt påminner om nya skjutningar, har mer än hälften av alla barn gått ut skolan utan gymnasiebehörighet. Men rektor Helya Riazat har på bara några år ändrat statistiken. I Järvaskolan, som hon driver, har 9 av 10 elever behörighet och lärarna, som talar 20 olika språk, väljer att vara kvar. Så hur leder man för att åstadkomma en så stor förändring inom ett område som är en av vår tids största samhällsutmaningar? Hör Helya, som mottog utmärkelsen Framtidens kvinnliga ledare 2021, berätta på Chefdagen.
 

GUNILLA VON PLATEN

 entreprenör & filantrop

Hon kom som fyraåring till Sverige från Turkiet och gjorde affärer redan som barn, genom att sälja glass för dubbla inköpspriset i trapphusen i Västra Frölunda. Efter att ha grundat och sålt framgångsbolaget Xzakt Kundrelation fokuserar hon på styrelsejobb, välgörenhet och de många bolag som hon investerat i. Nu berättar stjärnentreprenören, känd från Draknästet och The Apprentice, om de viktigaste egenskaperna hon letar efter i framtidens ledare och entreprenörer.

Edvin TörnbloM

influencer, poddare & författare

På bara några år har Edvin Törnblom blivit Sveriges mest framgångsrika influencer. Han och Johanna Nordströms podd Ursäkta ligger etta på podd-toppen, han syns i tv-serier, talkshows och har i höst premiär för både realityserie och showturné. I våras debuterade han även som författare till Bögen är lös. Så när vi klagar på att unga inte vill bli chefer utan influencers är det kanske inte så konstigt när de både får skapa sig sitt eget universum och tjänar pengar som en börs-vd. Så vad kan vi lära oss om ungas drivkrafter genom Edvin Törnbloms framgångssaga?

Årets tema: Bra ledare förändrar världen

Chefdagen 2022 är en heldag fullmatad inspirerande föreläsningar och bjussiga intervjuer där de mest aktuella ledarna just nu tar med oss bakom kulisserna och delar med sig av sina bästa tips och värdefulla erfarenheter. Kom och nätverka med andra som har precis samma utmaningar som du – missa inte att anmäla dig tidigt och få Early Bird-pris!

Delta på plats i Stockholm

Upplev Chefdagen på plats på den anrika Vasateatern i Stockholm. Vi utlovar en fartfylld dag med inspiration, djupdykande intervjuer och nätverkande tillsammans med branschkollegor. Det blir gott om fika om och vi avslutar evenemanget med en after work tillsammans där vi utbyter erfarenheter från dagen.

Tider:
08.30 Ankomst och registrering
09.00 Programstart
16.30 Avslut och After Work

Biljettpris:
Early bird  4950 kr exkl. moms

Läs mer vad som gäller för de olika biljettyperna i vår FAQ

Delta digitalt

Spara på miljön och på din tid genom att ta del av dagen digitalt. Du kopplar upp dig från den plats där du befinner dig och upplever dagen precis som om du vore på plats. Det enda som behövs är en bra uppkoppling. Våra kameror fångar minsta detalj av det som pågår på scen så du kan luta dig tillbaka och njuta av åkturen.

Tider:
09.00 Programstart
16.30 Programmet slut

Biljettpris:
Early bird  3950 kr exkl. moms

Läs mer vad som gäller för de olika biljettyperna i vår FAQ

99 procent vill delta i år igen!

Har deltagit flera år och det är min viktigaste kompetensutveckling!

Deltagare på Chefdagen

”Mycket bra dag! Intressant att lyssna på hur andra chefer löser aktuella problem”.”.

Deltagare på Chefdagen

”Jag fick inspiration till mitt arbete framåt. Många bra inslag, toppen!”

Deltagare på Chefdagen

Årets kunskapspartner

Vill du bli en kunskapspartner?

Kontakta mig om du intresserad av att bli kunskapspartner till Chefdagen!

Beatrice VON TRESKOW KJELLEGÅRD

Försäljningschef

OM Chefdagen

På Chefdagen får du verktygen som krävs för att framtidssäkra dig själv och din organisation. Inspireras av konkreta case, best practise och verktyg från verkligheten. Allt du som chef behöver lära dig för att lyckas med ditt ledarskap. Chefdagen genomförs i år för 23:a året i rad – missa inte Sveriges viktigaste ledarskapsdag!