Sök efter lediga jobb

Hitta Sveriges bästa chefsjobb. Sök efter jobb i hela landet, och i alla branscher.Vill du synas här? Klicka här för mer information.

Se alla chefsjobb

Din karriär

Magnus Agervald, vd för Ratos.

Ratos vd: ”Jag ville bli vd som 11-åring”

Redan som barn visste Magnus Agervald, vd för Ratos, att han ville bli vd. ­I dag har han varit företagsledare inom så vitt skilda branscher som bygg och finans. Den gemensamma näm­naren i hans karriär har varit att utveckla sig själv och andra.

Alexander-Holmberg

”Man är inte slut på arbetsmarknaden vid 50 plus”

Avgångsvederlag vid 55 års ålder – är det smart eller galet? Läs expertens svar om vad den undrande chefen ska tänka på om han tackar ja!

Birgitta Ohlsson. Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet/IBL

Duktiga flickors tio budord enligt Birgitta Ohlsson

Välj rätt chef, se till att vara på en plats där du uppskattas och våga lämna när du inte är det. Det är några råd för ledarskapet som liberala politikern Birgitta Ohlsson ger i sin nya bok Duktiga flickors revansch.

Anna Lallerstedt. Foto: Thron Ullberg.

Nytänkande på menyn hos Lallerstedt

Hon ärvde makten och hela kungadömet men har fått utstå både kritik och prövningar. Sex år efter att Anna Lallerstedt tog över tronen från den legendariske krögaren Erik Lallerstedt har hon genomfört en ledarskapsrevolution och styr i dag familjeföretaget på sitt eget sätt.

Din karriär

Illustration: Susanne Engman

De fem hetaste yrkesrollerna just nu

CIO, hr-direktör eller ekonomichef i all ära, men i takt med den snabba utvecklingen uppstår helt nya yrkesroller.

Illustration: Sanna Mander.

Så får du bästa lönen

Ett lönesamtal är inte något som sker under en timme eller två. I själva verket pågår det under hela året. Om du har detta i åtanke ökar sannolikheten för att du ska få en lön som motsvarar din prestation.

linkedin

Frågan Linkedins rekryterare aldrig missar att ställa

Det finns personlighetstester, långa checklistor, arbetsprover – och så finns det de där frågorna som rekryteraren själva kommit på. Här är Linkedins hr-chef Brendan Brownes bästa tips för anställningsintervjun.

Hur många är med och fattar beslut om din anställning? Och hur beter de sig mot varandra? Foto: Adobe Stock

Så läser du av kulturen på intervjun

Det kan hända att man förhastar sig vid ett lockande jobberbjudande – i alla fall om man är tillräckligt motiverad att lämna sitt gamla jobb. Men nog vill du hamna på en arbetsplats som känns rätt för dig? 

Senaste artiklarna om din karriär

linkedin

Bästa tipsen: Så lyfter du på Linkedin

Oavsett om du ska söka jobb, stärka ditt personliga varumärke eller bygga ditt nätverk är Linkedin mer eller mindre ett nödvändigt verktyg i dag. Men hur använder du ditt konto i praktiken för att få hjälp i karriären?

Christopher Toll

”Ta kontroll över ditt driv”

Effektiv, på och energisk – bra egenskaper om de inte tar kål på dig. I Driven till max ger Christopher Toll en överlevnadsguide till dig som inte kan sluta prestera.

fundera

7 tecken på att du inte ska ta nya jobbet

Ska du eller ska du inte? Lugn – att våndas inför beslutet om att ta ett nytt jobb på en okänd arbetsplats är bara bra. Här är några saker du bör vara uppmärksam på.