Årets Chef

Nomineringen till Årets Chef 2023 är nu stängd!

 

Möt finalisterna och vinnaren av Årets Chef 2022

Årets Chef är Maria-Pia Hope – vd, Vinge

”Med ett banbrytande ledarskap och tydlig etisk kompass har hon utmanat såväl intern företagsstruktur, som en hel bransch. En ledare som har förändrat organisation och strategi från grunden och samtidigt uppvisat enastående goda resultat och tillväxt. Hennes långsiktigt strategiska och målmedvetna förändringsledarskap, parallellt med en operativ förankring väcker respekt. Ett modernt ledarskap som går i bräschen för jämställdhet i en konservativ bransch och som uppmärksammats internationellt. En ledare som lyckas förena det affärsmässigt tuffa med värme och mänsklighet.”

Övriga finalister

Magnus Uhlin – Direktor, Stadsmissionen Västerås

En eldsjäl och ledare som med sin innovationskraft har transformerat en ideell organisation, såväl finansiellt som kulturellt. Med sitt humana ledarskap har han, trots utmanande förutsättningar, vänt röda siffror till svarta, ökat omsättningen och breddat verksamheten – hela tiden med medarbetarna och samhällets mest marginaliserade människor i fokus. Det dagliga ledarskapet präglas av prestigelöshet, närvaro och trygghet. En inspirerande ledare som förenar engagemang och resultatfokus med ett högre syfte – och som lever som han lär.


Ida Texell – Kommunchef, Upplands-Bro Kommun

”Med sitt värderingsdrivna och normbrytande ledarskap utvecklar hon både människor, organisationer och samhället. En kraftfull möjliggörare som driver framgångsrik förändring och utmanar strukturer och arbetssätt. Leder med stort hjärta, snabb hjärna, mod, tydlighet och uthållighet. Har visat goda resultat gång på gång, trots tufft motstånd och svåra utmaningar. Med sin inkluderande ledarstil, strävan efter mångfald i alla dess aspekter är hon en sann förebild, som förenar starkt målfokus och handlingskraft med värme och mänsklighet.”

Så var Chef 2022

Chef 2022 tog plats på anrika Vasateatern i Stockholm: En fartfylld dag med trendspaningar och nätverkande tillsammans med branschkollegor. Evenemanget avslutades med en mingelmiddag där publiken firade den nykrönte vinnaren av utmärkelsen Årets Chef.

Så här brukar det se ut: