Lämnar chefsjobbet – för att bli sin egen chef: ”Läskigt”

Hur är det att lämna sitt arbete efter 20 år för att bli sin egen chef? Det vet Jenny Grindestam som tagit steget.

Ledarskap
Publicerad

Du slutar som produktchef på Guldfågeln i Mörbylånga på Öland för att sadla om till personlig tränare och kostrådgivare. Hur kommer det sig?

”Guldfågeln var mitt första riktiga jobb efter högskolan. Jag har varit där i 20 år och utvecklats i takt med att bolaget har växt. Men jag har vid sidan av det även jobbat på gym som inspiratör/instruktör. Träning har alltid varit en del av mitt liv. Nu fick jag chansen gå in som konsult till Club CC som samarbetar med den småländska gymkedjan Malkars”, svarar Jenny Grindestam. 

Hur känns det att bli sin egen chef?

”Det är så klart läskigt. Det kanske inte är helt rätt tid med tanke på allt som händer i världen. Men det ska bli en jätterolig utmaning.” 

Vilka är dina tre främsta träningstips till chefer?

1. Boka in träningstid i kalendern, precis som alla andra möten. Du behöver inte köra 1,5 timme utan det kan räcka med 30 minuter åt gången. 

2. Tänk på vad du äter. 80–90 procent av alla träningsresultat kommer sig av vad man stoppar i sig. 

3. Variera din träning – och se till att den blir av.

Bonustips! Jenny Grindestam vill även påminna om vikten av att få medarbetarna att träna: ”Du får gladare och piggare medarbetare om du månar om deras välbefinnande”.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden