Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Chef Kund och marknad

Datum: 22 april 2024

Företag: SRV Återvinning AB

Plats: Hybrid samt i Huddinge, Stockholm

Sista ansökningsdag: 15 maj 2024

Brinner du för miljön och för att göra strategiska affärer? 

Vår kund och marknadschef kommer att gå i pension under hösten och därför letar vi efter hennes ersättare. Du blir en nyckelfunktion att skapa långsiktiga kundrelationer och lönsamma affärer i vår samhällsnyttiga bransch.

Om tjänsten

 I rollen som Chef för Kund och marknad är du ansvarig för hela avdelningen som består av tre sektioner: kommersiella-, flerbostads- och enbostadskunder. Du leder avdelningen genom tre sektionschefer och sitter i företagsledningen tillsammans med sex andra kollegor.

SRV är på en förändringsresa och du kommer vara en viktig del i att fortsätta utvecklingen av avdelningen och planera, utveckla och skapa aktiviteter för effektiva tjänstelösningar och produktutbud. I detta arbete kommer marknadsbevakning och kundanalyser vara en viktig del. Du kommer även fortsätta vår digitaliseringsresa genom att exempelvis utveckla vår digitala tjänsteplattform och se över hur vi kan bli mer digitala och effektiva inom vår kundtjänst.

Du ansvarar för att utveckla vårt tjänsteutbud inom vår kommersiella verksamhet och är delaktig i att arbeta med tjänsteutbudet inom det kommunala uppdraget. Tillsammans med dina tre sektionschefer ansvarar du för att bemanna kundrådgivningen på ett effektivt och lönsamt sätt. 

Ditt uppdrag är att arbeta för att SRV blir den självklara affärspartnern inom branschen likväl som för att vår kundrådgivning blir i världsklass, så vi når vårt mål att vinna pris som bästa kundservice inom tjänstesektorn!

Du har personal- och budgetansvar för hela avdelningen och samverkar med samtliga avdelningar inom SRV. Du rapporterar till VD.

Är det här du?

Du är en trygg ledare som inspirerar och motiverar. Du har ett starkt affärsmannaskap och stor erfarenhet av att driva och utveckla verksamheter. Du är duktig på att prioritera, har hög problemlösningsförmåga samt är relationsbyggande och resultatorienterad. 

Vi söker dig som har följande: 

  • examen från högskola/universitet inom ekonomi, marknadsföring och eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant
  • minst 8 års chefs- och ledarerfarenhet
  • minst 5 års dokumenterad erfarenhet av arbete med av kundrelationer, B2B och /eller kundservice
  • erfarenhet av att leda genom chefer
  • erfarenhet av försäljning och marknadsföring
  • med fördel kunskaper inom digitalisering och ex, AI
  • B-körkort

Arbete med kundrådgivning, avtalsfrågor och kundflödesprocesser inom offentlig verksamhet och tjänsteförsäljning är meriterande. Likväl meriterande om du har dokumenterad ledarskapsutbildning.

Om verksamheten

Vi på SRV genomför just nu vårt största förändringsarbete någonsin där kundrelationen är central och målet är att skapa ett modernt företag inom återvinningsbranschen. Tjänsten är en fantastisk möjlighet för dig som vill medverka till förflyttningen från ett traditionellt återvinningsbolag till ett modernt serviceföretag. Du får ett stort mandat att agera inom din befattning, som är en viktig del av helheten, inom ramen för värdegrunden Professionell – Enkel – Tillsammans för miljön som genomsyrar hela organisationen.

Om SRV

SRV återvinning AB är ett aktiebolag ägt av fem kommuner på Södertörn: Huddinge, Haninge, Botkyrka, Salem och Nynäshamn. Kommunerna har gett SRV i uppdrag att sköta insamling och hantering av hushållssopor. Verksamheten omfattar insamling och förädling av återvinningsmaterial, bränsle och avfall, samt deponering. Vi är idag cirka 270 anställda och tar emot mer än 200 000 ton avfall varje år och omsatte 560 Mkr (2022). SRV hämtar sopor från nästan 152 000 hushåll i ägarkommunerna. Företaget har också 3 000 företags- och verksamhetskunder – allt från små och stora företag till bostadsrättsföreningar, förskolor och organisationer.

SRV återvinning har vi en stor återvinningsanläggning vid Gladö Kvarn i Huddinge. Vi driver också sju återvinningscentraler, för i första hand hushållen, inom de fem ägarkommunerna.

På SRV värnar vi om en sund arbetsmiljö. Som medarbetare på SRV har du tillgång till friskvårdsbidrag, subventionerad massage, hälsoundersökningar, försäkringar, tjänstepension och subventionerad lunch. Vi har möjlighet till hybridarbete på de tjänster som har förutsättningar för det.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Huddinge, på huvudkontoret. 

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillämpning av alkohol- och drogtest innan anställning kan bli aktuellt i vissa av våra tjänster.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta: Mette Holst, VD, mette.holst@srvatervinning.se eller HR-partner Denise Olsson, denise.olsson@srvatervinning.se

Varmt välkommen med din ansökan senast den: 15 maj 2024 men vänta inte med din ansökan då urval sker löpande. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du vara med på den här resan tillsammans med oss? Vi hoppas det! 

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare i samband med rekryteringen. Samtliga av våra inköp sker i enlighet med LOU.