17 artiklar du bör läsa i sommar – tips från Chefs redaktion

Äntligen semester! Det gäller även redaktionen på Chef. Som bonus får du 17 utvalda artiklar som vi tycker att du som chef ska läsa under ledigheten. Låt dig inspireras, få en aha-upplevelse och njut. Och: Ha en underbar sommar!

Ledarskap
Publicerad

1. Du har väl satt igång autoreply? För att inte ruinera ledigheten – och därmed dig själv – finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaromeddelande.

2. Blir du alltid sjuk första veckan på semestern? Det går att undvika. Ledarskapscoachen Maria Gerlofson ger dig tipsen för att börja ledigheten på bästa möjliga sätt: frisk och avkopplad.

3. Mest lästa artikeln på Chef mellan januari-juni 2024? Det är texten om Gen Z:s dolda jobbfrånvaro – ett mysterium för chefer.

4. Hur skulle du reagera om du blev utslängd från din jobbintervju? Det vet Sandra Ristic, som delar med sig av sin berättelse. Missa inte!

5. ”Hon har en rakhet och råhet som svenska chefer saknar.” Icas trovärdighet rasar bland allmänheten. Men vad säger de anställda om vd:n Nina Jönsson? Det vet vi, för vi har cheftestat henne. Det här blev ”domen”.

6. På sommaren är det vanligt att gå i tankar om att byta jobb. Se då till att inte göra de här 7 vanligaste cv-misstagen – enligt chefer och rekryterare.

7. Blivit kallad på en arbetsintervju? Grattis! Här är 9 smarta frågor du ska ställa till din potentiella nya arbetsgivare – och den fråga du ska undvika (än så länge).

8. Sommar, sommar, sommar… Vi har plockat russinen ur kakan. Här är årets mest spännande chefer och ledare som sommarpratar.

9. Glöm inte träningen i sommar! Det är inte bara är 10 000 uppmätta steg, springturerna i löparspåret eller passen på gymmet som gör hälsonytta. Utan det kan – faktiskt – räcka med några minuters intensiv aktivitet.

10. Han kan jonglera, spruta eld och göra volter. En sak är säker: Trolle Rhodin, unge ledaren för anrika cirkus Brazil Jack, är inte som andra chefer. Vi har träffat honom.

11. För många unga väntar nu första sommarjobbet. Vilket för ovana kan innebära risk för olyckor. Vi ger dig en checklista – för både sommarjobbare och arbetsgivare.

12. ”Nu om någonsin krävs genuina ledare.” Det skriver ledarskapsrådgivaren Karin Zingmark i sin första krönika för Chef. Läs den här!

13. I en orolig omvärld av krig och kris finns det vissa saker du förväntas göra som chef. Vi har listat både vad chefen i privata näringslivet och i offentlig sektor behöver göra, om det värsta skulle inträffa.

14. Rätt näring för hjärnan får dig att både prestera och må bättre. Och ger dig förutsättningar att bli en bättre chef. Här får du 7 ingredienser för att få bättre balans, utifrån den mentala tallriksmodellen.

15. Arbetstidsförkortning är hett. Vad anser du? Enligt Chefs undersökning från i mars är 8 av 10 chefer positiva till kortare arbetstid.

16. Åh vad vi går igång på modiga chefer! Chefs chefredaktör Calle Fleur har träffat ett helt gäng under året. Och fler blir det. Läs om dessa inspirerande ledare här.

17. Sugen på ännu mer läsning? Här kommer 12 böcker som lyfter ditt självledarskap.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.