trofechef
Annonssamarbete: SBS Executive MBA Publicerat 2 maj 2017

Ledarskapsmodellen som gör dig till en troféchef

Mycket krävs för att bli en lysande chef. Ledarskapsexperten Gregg Vanourek har undersökt exakt vad. Här är modellen som lyfter hela din organisation – och gör dig till en vinnande troféchef.
billgates
Hälsa Publicerat 10 Apr 2017

Boktips: Hjärnforskning och Bill Gates favoritbok

En introvert Nobelpristagare, en framtid utan experter och en Bill Gates-favorit. Det är några av månadens bästa ledarskapsböcker.
popeschwarz
Hälsa Publicerat 28 Feb 2017

Boktips: Led som påven – eller Schwarzenegger

Ledarskapsförebilder och arbetsrätt – det är axplock ur skörden av de bästa ledarskapsböckerna denna månad. Chefs bokredaktör Maria Gerlofson har valt ut guldkornen.
maria-2
Hälsa Publicerat 19 Dec 2016

”Coach är en otydlig titel”

Tillsammans med Anja Lindberg har journalisten och ledarutvecklaren Maria Gerlofson skrivit Coachboken. Från januari 2017 är hon ny bokredaktör på Chef.
bok-5
Hälsa Publicerat 15 Dec 2016

14 toppchefers bästa boktips

Funderar du på vad du ska läsa i soffan i jul – eller kanske vad du ska ge bort för bok i julklapp? Chef frågade 14 chefer om deras bästa boktips. Två av dem överraskade med att rekommendera Bibeln.
stress-7
Hälsa Publicerat 12 Dec 2016

Stressa ner inför jul

Ett mer stressfritt liv med god beredskap för kris och digitalisering. Så kan man sammanfatta december månads boktips från Chef.
bok-3
  Publicerat 21 okt 2016

Boktips: 50 tips för feedback

Bättre arbetsplatskultur, mer feedback och mindre korruption. Så kan man sammanfatta oktober månads boktips på ledarskapsfronten.
paulleder
  Publicerat 29 Sep 2016

”Alla vill bli sedda”

Paul Leder­hausen tog inte bara hamburgerkedjan McDonald’s till Sverige, han skapade en plantskola för chefer. I Ständigt hungrig berättar 80-åringen sitt livs historia.
psykopat
Konflikthantering Publicerat 19 Sep 2016

Boktips: Avslöja psykopatens taktik

Hur kan du som chef avslöja psykopaten på jobbet? Om det, raka motsatsen osjälvisk omtanke samt agilt ledarskap handlar september månads bästa ledarskapsböcker.
stridspilot
  Publicerat 1 Jul 2016

Boktips: Lär av stridspilotens metoder

”Tips på hur vi kan täta till luckorna mellan medarbetarna – och få dem att dela på ansvaret.” Bokredaktör Fredrik Emdén tipsar om tre nyutkomna ledarskapsböcker.
bocker-3
Hälsa Publicerat 18 maj 2016

Boktips: Hitta meningen med chefsjobbet

”Tillfredsställande svar på frågan om vad som är meningen med chefslivet.” Bokredaktör Fredrik Emdén tipsar om tre nyutkomna ledarskapsböcker.
jonas-och-arash
Verksamhetsutveckling Publicerat 26 Apr 2016

Boktips: Så digitaliserar du steg för steg

Arash Gilan och Jonas Hammarberg saknade en bok som förklarade för chefer hur de ska möta digitaliseringen. 'Get digital or die trying' är deras manual till den nya tidens ledarskap.
fredrik-emden-bocker-bok
Hälsa Publicerat 15 Apr 2016

Boktips: Mentormyter och smartare framtid

Chefs bokredaktör kommenterar tre nya ledarskapsböcker som handlar om allt från varför mentorer är överskattade till hur vi hanterar framtiden och leder utifrån oss själva.
fredrik-emden-bocker-bok
Beslutsfattande Publicerat 30 Mar 2016

Tre boktips: Så fattar du bättre beslut

Locka fram kreativitet, bryta mossiga ojämställda strukturer och tips på hur du kan fatta beslut i en alltmer förbryllande värld. Chefs bokredaktör tipsar om tre nya ledarskapsböcker.
thylefors_ingela_1b_
Kommunikation Publicerat 21 Mar 2016

Ingela Thylefors: ”Ut! Medarbetarna vill se dig”

I sin nya bok vänder sig Ingela Thylefors, docent i organisationspsykologi, till en av de mest utsatta chefsgrupperna – den inom välfärdssektorn.
moten
Motivation Publicerat 2 Mar 2016

Så får du alla att älska möten

Gör mötet spännande och lockande eller praktisera mindfulness när ni möts. Det är två råd ur boken Mötas på riktigt, av Per Hörberg, beteende­vetare och ”wellnessaktivist”.
fredrik-emden-bocker-bok
Hälsa Publicerat 23 Feb 2016

Boktips: Strunta i alla regler och råd

Arbetslivet efter finanskrisen, bryt alla regler och förverkliga dina idéer med en riktigt bra historia. Chefs bokredaktör Fredrik Emdén tipsar och kommenterar tre nya ledarskapsböcker att sätta tänderna i.
bok-3
  Publicerat 28 Jan 2016

Boktips: Tänk mindre – gör mer

Böcker. En verktygslåda för att utveckla gruppen genom att tänka mindre och göra mer. Så beskriver författare Christer Ackerman sin nyutkomna bok.
fredrik-emden-bocker-bok
Hälsa Publicerat 7 Jan 2016

Boktips: Tre böcker att läsa i januari

Chefs litteraturexpert Fredrik Emdén rekommenderar och kommenterar tre nyligen släppta ledarskapsböcker – och varför du bör läsa dem.
sommar-bok-2
Karriär Publicerat 20 Aug 2015

5 viktiga böcker för chefer

I november utser Financial Times och McKinsey årets viktigaste affärsbok. Nu har de nominerade presenterats. Vilken har du läst?