wordpress-22-041
Chefbok Publicerat 13 Apr 2022

”Donutekonomi ”, Kate Raworth

Ekonomiskt tänkande måste göras om. Ledare kan inte längre jobba i tron att ekonomisk utveckling sker via evig tillväxt. All utveckling och all verksamhet måste ske inom de planetära gränserna, säger nationalekonomen Kate Raworth som med sin donutmodell vill visa vägen.
wordpress-22-02
Chefbok Publicerat 16 Feb 2022

”Innovationspsykologi”, Leif Denti och Martin Kreuger

Du vet att det är viktigt att vara nytänkande, kreativ och att komma först med nya idéer. Du har testat, men ändå händer inget. Men det är varken pengarna eller medarbetarna som är problemet. Lösningen finns i psykologin, hävdar författarna till Innovationspsykologi.
wordpress-k01
Chefbok Publicerat 19 okt 2021

”Riv pyramiderna!”, Jan Carlzon

Jan Carlzons ledarfilosofi var nydanande när den kom på 1980-talet. Att riva pyramiderna innebar att ta bort hierarkier och mellanskikt. Makt och inflytande delegerades ut – de som möter kunderna har mandat att lösa problem som uppstår. Kunderna är i centrum och ledaren är en visionär.
wordpress-21_03
Chefbok Publicerat 17 Mar 2021

”Transformativ förändring och agilt ledarskap”, Eva Norrman Brandt

Hur lyckas du med att leda en transformativ förändring och vilka krav ställs på dig som chef? En sak är säker: Det kommer att utmana allt och alla — nuvarande roller, mandat, makt och samarbeten. Och det kräver stort tålamod, mod och personlig utveckling hos dig som chef. Här är boken som ger dig både verktyg och förståelse.

wordpress-selectedimage
Chefbok Publicerat 12 Aug 2020

”Alltid relevant”, Ann Hellenius och Per Mosseby

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? Gamla sanningar inom ledarskap håller inte längre i dagens rekordsnabba utveckling. Här guidar digitaliseringsexperterna Ann Hellenius och Per Mosseby dig som chef till vad som krävs för att förbli relevant.
cb_05
Chefbok Publicerat 14 maj 2020

”The infinite game”, Simon Sinek

I sin nya bok guidar den bästsäljande ledarskapsförfattaren Simon Sinek chefer i det tankesätt som krävs för att bli det han kallar ”en ändlös ledare”. I en föränderlig omvärld är det långsiktiga perspektivet än mer avgörande för framgång och för att bygga en kultur där både medarbetare och verksamhet utvecklas.
trofechef
Annonssamarbete: SBS Executive MBA Publicerat 2 maj 2017

Ledarskapsmodellen som gör dig till en troféchef

Mycket krävs för att bli en lysande chef. Ledarskapsexperten Gregg Vanourek har undersökt exakt vad. Här är modellen som lyfter hela din organisation – och gör dig till en vinnande troféchef.
billgates
Hälsa Publicerat 10 Apr 2017

Boktips: Hjärnforskning och Bill Gates favoritbok

En introvert Nobelpristagare, en framtid utan experter och en Bill Gates-favorit. Det är några av månadens bästa ledarskapsböcker.
popeschwarz
Hälsa Publicerat 28 Feb 2017

Boktips: Led som påven – eller Schwarzenegger

Ledarskapsförebilder och arbetsrätt – det är axplock ur skörden av de bästa ledarskapsböckerna denna månad. Chefs bokredaktör Maria Gerlofson har valt ut guldkornen.
maria-2
Hälsa Publicerat 19 Dec 2016

”Coach är en otydlig titel”

Tillsammans med Anja Lindberg har journalisten och ledarutvecklaren Maria Gerlofson skrivit Coachboken. Från januari 2017 är hon ny bokredaktör på Chef.
bok-5
Hälsa Publicerat 15 Dec 2016

14 toppchefers bästa boktips

Funderar du på vad du ska läsa i soffan i jul – eller kanske vad du ska ge bort för bok i julklapp? Chef frågade 14 chefer om deras bästa boktips. Två av dem överraskade med att rekommendera Bibeln.
stress-7
Hälsa Publicerat 12 Dec 2016

Stressa ner inför jul

Ett mer stressfritt liv med god beredskap för kris och digitalisering. Så kan man sammanfatta december månads boktips från Chef.
bok-3
  Publicerat 21 okt 2016

Boktips: 50 tips för feedback

Bättre arbetsplatskultur, mer feedback och mindre korruption. Så kan man sammanfatta oktober månads boktips på ledarskapsfronten.
paulleder
  Publicerat 29 Sep 2016

”Alla vill bli sedda”

Paul Leder­hausen tog inte bara hamburgerkedjan McDonald’s till Sverige, han skapade en plantskola för chefer. I Ständigt hungrig berättar 80-åringen sitt livs historia.
psykopat
Konflikthantering Publicerat 19 Sep 2016

Boktips: Avslöja psykopatens taktik

Hur kan du som chef avslöja psykopaten på jobbet? Om det, raka motsatsen osjälvisk omtanke samt agilt ledarskap handlar september månads bästa ledarskapsböcker.
stridspilot
  Publicerat 1 Jul 2016

Boktips: Lär av stridspilotens metoder

”Tips på hur vi kan täta till luckorna mellan medarbetarna – och få dem att dela på ansvaret.” Bokredaktör Fredrik Emdén tipsar om tre nyutkomna ledarskapsböcker.
bocker-3
Hälsa Publicerat 18 maj 2016

Boktips: Hitta meningen med chefsjobbet

”Tillfredsställande svar på frågan om vad som är meningen med chefslivet.” Bokredaktör Fredrik Emdén tipsar om tre nyutkomna ledarskapsböcker.
jonas-och-arash
Verksamhetsutveckling Publicerat 26 Apr 2016

Boktips: Så digitaliserar du steg för steg

Arash Gilan och Jonas Hammarberg saknade en bok som förklarade för chefer hur de ska möta digitaliseringen. 'Get digital or die trying' är deras manual till den nya tidens ledarskap.
fredrik-emden-bocker-bok
Hälsa Publicerat 15 Apr 2016

Boktips: Mentormyter och smartare framtid

Chefs bokredaktör kommenterar tre nya ledarskapsböcker som handlar om allt från varför mentorer är överskattade till hur vi hanterar framtiden och leder utifrån oss själva.
fredrik-emden-bocker-bok
Beslutsfattande Publicerat 30 Mar 2016

Tre boktips: Så fattar du bättre beslut

Locka fram kreativitet, bryta mossiga ojämställda strukturer och tips på hur du kan fatta beslut i en alltmer förbryllande värld. Chefs bokredaktör tipsar om tre nya ledarskapsböcker.