Annika Kvist tar över som utbildningschef

Ny på jobbet Chefakademin förstärker sin position som det främsta chef- och ledarskapsutvecklingsföretaget i Sverige. Efter att försäljningen av utbildningar slagit rekord två år i rad kliver nu en ny utbildningschef in med uppdraget att bredda utbudet och se till att Chefakademin kan bli en heltäckande leverantör och fylla alla chefens behov av utbildning, coaching och utveckling.

Vad

Annika Kvist stiger in som ny utbildningschef på Chefakademin.

Nytta

Genom ett breddande av utvecklingserbjudandet ges ledare på alla nivåer möjlighet att växa.
Annika Kvist, utbildningschef på Chefakademin.
Annika Kvist blir utbildningschef på Chefakademin.

Annika Kvist har under 25 år inom näringslivet haft olika ledarroller som VD, marknadschef och affärschef i företag av varierande storlek och bransch, bland annat inom IT-branschen, mediabranschen och nu senast utbildningsbranschen. 

Hon har lång erfarenhet av affärsutveckling, som chef för nya affärer på Bonnier Magazines & Brands där hon skapade innovativa och lönsamma nya traditionella fysiska och digitala produkter och koncept. Hon har även varit VD för utbildningsbolaget World Class Education och arbetat som seniorkonsult hos Novare Leadership Academy.

Cissi Elwin, vd Chefakademin
Cissi Elwin, vd på Chefakademin.

Annika är civilekonom i botten och har även certifiering som Brain Based Coach från Neuro Leadership Institute i London. 

”130 mycket meriterade personer sökte tjänsten men när vi träffade Annika så kände vi direkt att här är hon”, säger Chefakademins vd Cissi Elwin. ”Annikas breda erfarenhet av affärsutveckling och kunskap om ledarskap gör henne till helt rätt person att leda vår utbildningsverksamhet mot de offensiva tillväxtmål vi har.”

Annika Kvist kommer närmast från sitt egna bolag Amazing Growth där hon jobbat som konsult, föreläsare, coach och författare med fokus på ledarskap och självledarskap. I dagarna lanseras hennes ledarskapsbok Hjärnsmart – enkla verktyg för en starkare hjärna

”Med en stark passion och en genuin vilja att göra skillnad tar jag med stolthet på mig rollen som utbildningschef på Chefakademin. För mig är det här inte bara ett drömjobb, det är en unik chans att använda mina erfarenheter och kunskaper för att stödja Sveriges alla chefer i deras utvecklingsresa.”

”Tillsammans med det fantastiska teamet på Chefakademin ser jag fram emot att fortsätta skapa tillväxt och erbjuda relevanta utbildningsprogram som möter vår målgrupps behov. Mitt mål är att vid sidan om dagens imponerande utbud även utforska nya vägar och bygga ett utbildningsuniversum där varje individ kan växa och nå sin fulla potential inom ledarskapet”, säger Annika Kvist.

Annika Kvist efterträder Helene Öhman, som går över till att doktorera i ledarskap vid Linköpings universitet. Hon kommer dock fortsatt att ansvara för Chefakademins Executive MBA.