Chefakademin / Alla utbildningar / Mgruppens Executive MBA

Mgruppens Executive MBA

Ta nästa steg som ledare genom en Executive MBA! Vi erbjuder dig ett flexibelt upplägg, väl avvägd, beprövad och forskningsbaserad kunskap med mycket tillämpning och praktisk nytta.

Utöver detta får du ett värdefullt och brett nätverk genom programmen. Merparten av våra deltagare kommer rekommenderade av tidigare diplomerade alumner, som även upplevt det som värdefullt att få intyg på sin kunskap efter avslutad utbildning.

Diplomerad: Tre program för en Executive MBA

Det finns flera vägar att nå din Executive MBA och tanken är att du och dina behov styr hur du når målet. Totalt erbjuder vi tre vetenskapsorienterade och mångårigt utvecklade masterprogram som i kombination ger dig en konkurrenskraftig Executive MBA-examen: Executive Master of Leadership & Management, Executive Master of Strategy och Executive Master of Finance.

Du bestämmer själv i vilken ordning du genomför dem och du kan också välja att förpliktiga dig till ett delprogram i taget om det främst är ett specifikt område som lockar. Tillsammans kommer de tre programmen ge dig bästa möjliga förutsättningar att bli en skicklig, hållbar och framgångsrik verksamhetsledare.

Deltagare i Mgruppens Executive MBA

Executive Master of Leadership & Management

Utveckla ditt ledarskap, och bidra till verksamhetens utveckling på ett mer värdeskapande sätt.

Deltagare i Mgruppens Executive MBA

Executive Master of Strategy

Fördjupande kunskaper inom strategisk analys och management, för dig med gedigen erfarenhet.

Deltagare i Mgruppen Executive MBA

Executive Master of Finance

Fördjupa dina kunskaper inom finansiell ekonomi, redovisning och finansiell affärsutveckling.

Executive MBA

En Executive MBA grundad i din verklighet

Ledande för Mgruppens Executive MBA är att varje program och dess moduler syftar till att fördjupa verklighetsnära kunskaper och insikter som kan appliceras direkt i din vardag.

Tack vare att vi är en fakultetsoberoende aktör med multiakademisk förankring kan vi utforma våra program till våra deltagares behov av utveckling.

Academic Board

Academic Board är vårt akademiska råd som säkerställer utbildningens kvalitet samt tillför uppdatering inom bransch, omvärld och utvalda ämnesområden i alla våra delprogram. Academic Boards ledamöter och ordförande Dr. Mike Malmgren, bidrar till att skapa ett förstklassigt Executive MBA program med en god avvägning mellan forskning, teorier, trender och praktisk tillämpning. Varje delprogram har en utnämnd examinator som kvalitetssäkrar arbetssätt och resultat av deltagarnas examensarbete.

Läs mer om Academic Board

För att säkerställa den akademiska nivån på Executive MBA-programmen har Chefakademin knutit till sig ett Academic Board. Uppdraget är att ansvara för att programmen har den akademiska kvalitet och professionalism som krävs för att betraktas som marknadsledande aktör på den svenska marknaden. Det gör ledamöterna bland annat genom att bidra med uppdatering inom bransch, omvärld och utvalda ämnesområden.

Vidare ska de trygga innehållet så att det blir en välanpassad avvägning mellan ny forskning, teorier och trender samt ge kunskaper och erfarenheter som på bred front kan tillämpas i egna verksamheten.

Ledamöterna har även rollen att tillsammans med programledarna verka som examinatorer för de projektarbeten som görs i respektive program och de medverkar även som föreläsare. Alla har en doktorsexamen inom ett relevant område kopplat till något av programmen och aktuell koppling till en fakultet. Academic Board leds av Dr. Mike Malmgren, Associate Professor at Ashridge Business School, UK & Associate Professor, Linköping Universitet. Mike är examinator för Executive Master of Strategy.

Nyfiken på Executive MBA? Hör mer i vårt webinar!

Här får du en överblick av Mgruppens Executive MBA och vem den riktar sig till. Du får även ta del av praktisk nytta och konkreta exempel från tidigare deltagare, samt möjlighet att ställa frågor. Har du konkreta frågor här och nu? Kontakta våra rådgivare via 08-731 41 00, info@chefakademin.se

”Att vara VD, chef och ledare är ensamt. Man behöver påfyllning med ny kunskap, nya idéer och inspiration från andra för att fortsätta utvecklas. Jag fastnade för detta upplägg för att det förutsätts att du redan har en del erfarenhet som chef och ledare”.

Linnea Djursén, VD och ägare, Folkhemmet
Maria Bagge

”Jag ser min Executive MBA som en investering i mig själv; något som har gett mig väldigt mycket både professionellt men även personligt. Jag ångrar inte en sekund att jag tog den möjligheten.”

Maria Bagge, Global Marketing Director, AstraZeneca

”Genom min Executive MBA har jag fått inblick i hela verksamheten, större fokus på affären och en bättre beställarkompetens utanför mina kärnområden.”

Susanne Waleij, HR- och kommunikationschef, Balticgruppen AB

”Det nätverk man får genom utbildningen är mycket värdefullt och kan underlätta vid svåra beslut. Med min Executive MBA har jag fått det jag behövde för att ta nästa steg i min karriär.”

Magnus Dickson, Head of PM, Tieto

”…en otrolig skjuts i mitt arbetsliv”

Hör den diplomerade Executive MBA deltagaren Cecilia Warrohl, Programme Director på Teknikföretagen, berätta om varför valet föll på just Mgruppen. Hon berättar om vad respektive program har gett henne under och även efter avslutat program. Du får även hennes upplevelse av nätverket som följer till och hennes medskick till dig som funderar på att gå en Executive MBA.

Ladda ner information

Mgruppens Executive MBA - fullständig programinformation

Ladda ner den fullständiga programinformationen som PDF, att till exempel visa för din chef. Ange dina uppgifter så skickar vi dokumentet per e-post.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vägen till diplomerad Executive MBA

Antagningsprocessen

I intervjusamtal med våra utbildningsrådgivare utforskar vi dina förutsättningar för att delta i masterprogrammen. Vi går igenom din professionella bakgrund, varför du söker, vad du önskar uppnå och hur du kan bidra till gruppens gemensamma lärande och nätverk. Tillsammans ser vi om erbjudandet passar dina och verksamhetens behov. Vid godkännande blir du sedan antagen genom en anmälan till vår Executive MBA alternativt det program du önskar att starta med.

Vill du veta mer? Kontakta våra rådgivare direkt på telefon 08-731 41 00 eller info@chefakademin.se

Lärprocessen

Mgruppens Executive MBA är för dig som värdesätter ett flexibelt upplägg och vill utvecklas parallellt med ett utmanande arbete och aktiv fritid.  Programmen är uppbygga av tredagarsmoduler på noggrant utvalda konferensanläggningar i internatform för att ge dig möjlighet till fokuserat lärande, inspiration och reflektion.

Före och efter modulerna kan du förbereda, fördjupa och förstärka lärandet genom litteraturläsning, reflektionsövningar och digitala aktiviteter. Med blended learning får du bästa möjliga förutsättningar för en hållbar effekt där du minskar gapet mellan utbildning och vardag.  Under programmen genomför du ett examensarbete i grupp för att ytterligare förstärka dina förvärvade kunskaper och träna samarbetsförmåga liksom ett akademiskt tillvägagångssätt.

Diplomeringen

Mgruppens Executive Master-program är utbildningarna som leder dig till nästa nivå utan att du behöver göra ett avbrott i din nuvarande karriär. 

När du är klar och blivit godkänd på samtliga tre masterprogram blir du inbjuden till Mgruppens diplomeringsceremoni där vi under festliga former delar ut diplom till alla som har tagit sin Executive MBA.

Mgruppen Executive Club

Som deltagare i något av våra program inom Executive MBA blir du automatiskt medlem i Mgruppen Executive Club som är ett exklusivt deltagande för erfarenhetsutbyte och nätverkande med alla tidigare deltagare. Minst en gång om året arrangerar Chefakademin en halvdag med föreläsningar som fyller på med nya perspektiv, kunskap och inspiration. Det blir även ett trevligt tillfälle då du som deltagare får möjlighet att träffa dina gamla kurskamrater och kan umgås även på kvällen.

Mgruppen Executive Club

Guide: Är en Executive MBA rätt för dig?

Ladda ned vår guide och ta reda på om en Executive MBA är rätt för dig! Ange dina uppgifter så skickar vi dokumentet per e-post.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.