Topplistan: 10 mest lästa artiklarna på Chef.se 2019

Tänk att ett helt år snart har gått – igen! Här är en tillbakablick på chefsåret 2019 genom våra mest lästa artiklar på sajten. Kanske har du missat något guldkorn? Mycket nöje!

Beslutsfattande
Publicerad

1. Studie: Enda metoden som funkar mot utmattning. Det finns bara ett sätt att förebygga psykisk ohälsa när det kommer till utmattningssymptom. Och det går på tvärs mot det alla arbetsgivare gör idag.

2. 10 vanor omtyckta chefer har. Vad är det som skiljer de allra bästa ledarna från resten? Med hjälp av tre experter har tio vanor som de mest omtyckta ledarna har kartlagts.

3. 10 sätt att bemöta härskartekniker på jobbet Härskartekniker är ett farsot som präglar många svenska arbetsplatser. Så gör du för att uppmärksamma – och bemöta – det giftiga beteendet.

4. Följ inte dina drömmar – här är Petter Stordalens 10 livsregler.  ”Följ inte dina drömmar” och ”Tro inte det kommer flygplan bara för att du byggt en flygplats” är två regler som Petter Stordalen ålagt sig själv för att sluta jobba 16-timmars arbetsdagar och kunna utbrista ”Äntligen måndag!”. I sin nya bok berättar han om sina tio livsregler.

5. Hon blev utsatt för härskartekniker – i 3 år: ”Ont i magen” I tre års tid blev hon utsatt för härskartekniker på jobbet. Nu har Anna-Karin Kask skrivit en bok i ämnet – för att uppmärksamma andra på det giftiga beteendet.

6. 5 skäl att du inte fick jobbet – trots lyckad intervju Allt kändes rätt på intervjun. Men ändå får du inte jobbet. Då kan det vara dags att utvärdera om det är något du kan göra annorlunda för att lyckas i din jobbjakt.

7. Sociala medier-forskaren: Emojin chefen aldrig ska skicka Är det okej med emojis i jobbmejl eller inte? Sociala medier-forskaren Beata Jungselius reder ut hur vi kan använda språkverktyget i vår yrkesroll.

8. 10 tecken på att du söker jobb på en förgiftad arbetsplats Det är lätt att falla för ett jobb via beskrivningen i annonsen. Men det är först på intervjun du på allvar kan ta reda på vilken arbetsplats du kommer till.

9. Så många år tar det att komma tillbaka efter utmattning Forskare i Göteborg har kollat närmare på hur lång tid det tar att komma tillbaka efter en utmattning.

10. Forskning: Skippa kontoret – effektivare att jobba hemma  Avskaffa kontoren! Framtidens medarbetare jobbar hemifrån, hävdas i en stor studie som påvisar kraftiga effektivitetsvinster med distansarbete.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.