trotter-4

10 tecken på att du söker jobb på en förgiftad arbetsplats

Det är lätt att falla för ett jobb via beskrivningen i annonsen. Men det är först på intervjun du på allvar kan ta reda på vilken arbetsplats du kommer till. 

När man är på jobbjakt är det enkelt att bli förälskad i ett jobb. Arbetsuppgifterna, branschen, beskrivningen – allt stämmer. Men det kan också vara för bra för att vara sant eller saker om arbetsplatsen som finns i det fördolda.

Därför är jobbintervjun ett utmärkt tillfälle att ta reda på mer om dina kommande medarbetare och vilken kultur som gäller på här företaget. För att inte gå på en nit och komma till en dysfunktionell arbetsplats finns det några varningstecken du bör vara varsam på, skriver Forbes.

Det här bör du se upp för:

1) Du får ett dåligt första intryck

Tjänsten känns lockande. Men om du redan vid första mötet (eller senare under rekryteringsprocessen) för ett otrevligt bemötande är det ett tecken på att något inte stämmer. Lita på din magkänsla!

Jobbintervju

Läs också: 10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

2) Tvingar dig att redovisa lönen

Vilken månadslön du har idag kan vara en känslig fråga. Om rekryteraren ändå propsar på att du ska redovisa den, trots att du inte vill, är det ett tecken på att de inte respekterar din integritet.

3) Intervjutiden bestäms – utan din inblandning

Får du bara ett datum och en tid för intervjun, utan att de kollar om du faktiskt kan då, är ett varningstecken. Det är respektlöst att inte din tid värderas lika högt, speciellt om du har ett befintligt jobb att sköta.

4) Hela processen drar ut på tiden

Arbetsgivaren kräver att du skickar in dokumentation och gör ett flertal tester, men det känns som processen drar ut på tiden. När du söker återkoppling får du dessutom luddiga svar om varför ett svar dröjer.

Svenska pengar

Läs också: Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige

5) Personkemi saknas

I början får du träffa en enskild rekryteringsansvarig. Även om det är omöjligt att ”klicka” med alla kan den personen ge en fingervisning om vilken arbetsplats det här är och fundera på varför personkemi saknas.

6) Du får inte möta dina medarbetare

Om du, trots att du är i slutet av anställningsprocessen, inte får träffa några kolleger och medarbetare för att ”de är för upptagna” är det något som inte stämmer. Antingen är jobbtempot orimligt högt eller så försöker rekryteraren dölja något.

7) Du får inte svar på dina frågor

Det är lika viktigt att du får svar på dina frågor som tvärtom. Men om du upplever att rekryteraren försöker att dribbla bort frågorna bör du fundera på om det här är en kultur du vill vara en del av.

utsedd

Läs också: 5 saker framgångsrika ledare gör helt annorlunda

8) De vill inte avslöja löneerbjudandet

Pengar är inte allt, men inte heller betydeselöst. Om du frågar om löneläget, men får till svar att det ”tar vi senare i processen”, kan du fundera på varför de vill vänta och om du ska lägga tid på den här jobbprocessen.

9) Du går på oförklarligt många intervjuer

Att gå på 2-3 intervjuer för ett jobb är inte ovanligt. Men om du blir kallad på allt fler möten med nyckelpersoner på företaget är det ett varningstecken. De har kanske inte formulerat vad de egentligen är ute efter och försöker vinna tid. Ödsla inte din tid på detta!

10) Det känns fel helt enkelt

Ibland är det svårt att sätta ord på. Men magkänslan har sällan fel. Om du känner att det är något som inte stämmer på den här arbetsplatsen bör du fundera vad det beror på. Avstår du kanske du tackar dig själv om ett halvår för att du tog en annan riktning i karriären.

Skrivmaskin vs laptop

Läs också: 8 tecken på att du slänger bort din talang på fel jobb

Relaterade artiklar

Tusenkronorsedel som klipps itu
Karriär

Börs-vd:arnas lön: 6,3 miljoner om året

Medianlönen för den totala ersättningen till en börs-vd var 6,3 miljoner kronor för helåret 2019, visar en ny rapport från Novare Pay Consulting.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Hand med skursvamp tvättar av LinkedIns logotyp
Karriär

9 tips för att fräscha upp din Linkedin-profil

Oavsett om coronakrisen fått dig att spana efter nytt jobb eller ej, kan det vara klokt att regelbundet uppdatera din profil på Linkedin.
Teckning av en fylld plånbok
Karriär

Lönen viktigare för kvinnor än för män

Vill du rekrytera kvinnor? Se då till att erbjuda ett större lönekuvert.
Person som ser glad ut efter att ha fått feedback digitalt
Karriär

Så ger du feedback – som boostar karriär och prestation

Feedback boostar karriär och prestation – både för den som ger och tar emot. Men vilken typ av feedback fungerar bäst? Hjärnforskaren Alva Appelgren har undersökt sambandet.
distansarbete
Arbetsmiljö

Distansarbetet har ökat – med 400 procent

Under coronakrisen har distansarbetet ökat med mer än 400 procent i yrkesgruppen som har förutsättningar att jobba hemifrån, visar en ny undersökning. 39 procent av de som jobbar hemma är mer nöjda med sin arbetssituation än tidigare – men en majoritet saknar fikastunderna.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Foto: Mikael Fritzon / TT
Karriär

Så påverkar corona vår syn på yrkens status

Kraftigt ökad synlighet i media, balkongapplåder och snabbspår som utbildar hundratals frivilliga. Men betyder det att yrken i coronakrisens frontlinje kommer att få höjd status på sikt?