trotter-4

10 tecken på att du söker jobb på en förgiftad arbetsplats

Det är lätt att falla för ett jobb via beskrivningen i annonsen. Men det är först på intervjun du på allvar kan ta reda på vilken arbetsplats du kommer till. 

När man är på jobbjakt är det enkelt att bli förälskad i ett jobb. Arbetsuppgifterna, branschen, beskrivningen – allt stämmer. Men det kan också vara för bra för att vara sant eller saker om arbetsplatsen som finns i det fördolda.

Därför är jobbintervjun ett utmärkt tillfälle att ta reda på mer om dina kommande medarbetare och vilken kultur som gäller på här företaget. För att inte gå på en nit och komma till en dysfunktionell arbetsplats finns det några varningstecken du bör vara varsam på, skriver Forbes.

Det här bör du se upp för:

1) Du får ett dåligt första intryck

Tjänsten känns lockande. Men om du redan vid första mötet (eller senare under rekryteringsprocessen) för ett otrevligt bemötande är det ett tecken på att något inte stämmer. Lita på din magkänsla!

Jobbintervju

Läs också: 10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

2) Tvingar dig att redovisa lönen

Vilken månadslön du har idag kan vara en känslig fråga. Om rekryteraren ändå propsar på att du ska redovisa den, trots att du inte vill, är det ett tecken på att de inte respekterar din integritet.

3) Intervjutiden bestäms – utan din inblandning

Får du bara ett datum och en tid för intervjun, utan att de kollar om du faktiskt kan då, är ett varningstecken. Det är respektlöst att inte din tid värderas lika högt, speciellt om du har ett befintligt jobb att sköta.

4) Hela processen drar ut på tiden

Arbetsgivaren kräver att du skickar in dokumentation och gör ett flertal tester, men det känns som processen drar ut på tiden. När du söker återkoppling får du dessutom luddiga svar om varför ett svar dröjer.

Pengar i högar

Läs också: Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige

5) Personkemi saknas

I början får du träffa en enskild rekryteringsansvarig. Även om det är omöjligt att ”klicka” med alla kan den personen ge en fingervisning om vilken arbetsplats det här är och fundera på varför personkemi saknas.

6) Du får inte möta dina medarbetare

Om du, trots att du är i slutet av anställningsprocessen, inte får träffa några kolleger och medarbetare för att ”de är för upptagna” är det något som inte stämmer. Antingen är jobbtempot orimligt högt eller så försöker rekryteraren dölja något.

7) Du får inte svar på dina frågor

Det är lika viktigt att du får svar på dina frågor som tvärtom. Men om du upplever att rekryteraren försöker att dribbla bort frågorna bör du fundera på om det här är en kultur du vill vara en del av.

utsedd

Läs också: 5 saker framgångsrika ledare gör helt annorlunda

8) De vill inte avslöja löneerbjudandet

Pengar är inte allt, men inte heller betydeselöst. Om du frågar om löneläget, men får till svar att det ”tar vi senare i processen”, kan du fundera på varför de vill vänta och om du ska lägga tid på den här jobbprocessen.

9) Du går på oförklarligt många intervjuer

Att gå på 2-3 intervjuer för ett jobb är inte ovanligt. Men om du blir kallad på allt fler möten med nyckelpersoner på företaget är det ett varningstecken. De har kanske inte formulerat vad de egentligen är ute efter och försöker vinna tid. Ödsla inte din tid på detta!

10) Det känns fel helt enkelt

Ibland är det svårt att sätta ord på. Men magkänslan har sällan fel. Om du känner att det är något som inte stämmer på den här arbetsplatsen bör du fundera vad det beror på. Avstår du kanske du tackar dig själv om ett halvår för att du tog en annan riktning i karriären.

magnet-attraction

Läs också: 8 tecken på att du slänger bort din talang på fel jobb

Relaterade artiklar

Foto av Rasmus Bergström
Karriär

Chefen som ger batterier nytt liv

Vad är det för nytta med ett gammalt elbilsbatteri? Massor, om du frågar Rasmus Bergström. Att ge batterierna förlängt liv är senaste uppgiften i en chefskarriär där hållbarheten står i centrum.

Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

cissi_webb_09
Karriär

Cissi Elwin: "Det viktiga är vad chefen uträttar"

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
lisensommarwebb
Karriär

Årets sommar­­pratare med chefs­profil

Sommarpratare – och chef. Många av årets sommarvärdar i radions P1 har egna chefs- och ledarskapserfarenheter som de delar med sig av. Dags att spetsa öronen!

Glad äldre kvinna som skakar hand med en man.
Karriär

Överkvalificerad? Nej, under­uppskattad!

Chip Conleys tre tips för hur du undviker eller tar loven av någon som påstår att du är överkvalificerad.

HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.
Karriär

Charlotta tvekade inte att anställa en 57-åring

Charlotta Blom, vd för Ystads Teater, blev chef vid 28. Hon tvekade inte att anställa en 57-åring. ”Ålder har aldrig varit en fråga för mig”, säger hon.