Studie: Efter utmattning – så många år tar det att bli pigg

Forskare i Göteborg har kollat närmare på hur lång tid det tar att komma tillbaka efter en utmattning.

Hälsa
Publicerad

Utmattningssyndrom tar lång tid att tillfriskna från, visar en långtidsstudie vid Institutet för stressmedicin i Västra Götalandsregionen. Efter behandling med orsakskartläggning, minskad stressbelastning, hälsoråd, fysisk aktivitet samt kontroll att råden följs, var 60 procent sjukskrivna ett år senare.

Studien visar att efter ytterligare ett halvår låg siffran på 30 procent. Fortfarande efter sju år kände många onormal trötthet, koncentrationssvårigheter och hög stresskänslighet.

Därför är det viktigt att du som chef håller koll på om en person verkar trött även efter en ledighet, eller ofta hamnar i konflikter.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden