Frågor och svar om Executive MBA

Allt du behöver veta innan bokning

På den här sidan har vi samlat de vanligaste frågorna kring vår Executive MBA – om till exempel pris, omfattning, vem utbildningen riktar sig till, och annat du kan vilja ha svar på innan du kontaktar oss för bokning.

Caroline Lornudd är programansvarig inom Chefakademins Executive MBA-utbildning

Vad är skillnaden på en Executive MBA och en MBA?

Målgrupp: Executive MBA-program riktar sig främst till erfarna yrkesverksamma och chefer med betydande arbetslivserfarenhet. Ofta är det heller inte nödvändigt med en högskoleutbildning eller motsvarande, utan omfattar även de som jobbat sig upp till en exekutiv position.

Traditionella MBA-program kräver ofta inte samma yrkeserfarenhet, är inte lika praktiskt inriktade och med en mer akademisk prägel.

Upplägg: Traditionella MBA-program kräver oftast ett heltidsengagemang med en paus från arbetslivet. Ett Executive MBA-program är mer flexibelt utifrån en pågående ledarkarriär och fokuserar i högre grad på verksamhetsutveckling.

Nätverk: Genom att även omfatta operativt erfarna ledare utan högskolebakgrund samlar en Executive MBA yrkesverksamma från olika branscher och sektorer. Detta ger en unik möjlighet att nätverka och lära av andra ledare på ett djupare plan.

Sammanfattningsvis ger både Executive MBA och traditionell MBA värdefulla insikter och färdigheter inom företagsadministration. Men där en Executive MBA-utbildning har fördelen att vara mer anpassad till erfarenhet, praktisk tillämpning och nätverkande.

Vad omfattar vår Executive MBA?

Vår Executive MBA ger dig ett ”License to Lead”, genom tre program kopplat till ett helhetsansvar för en verksamhet. Upplägget ger stor flexibilitet i tidsupplägg och investering genom möjligheten att endast gå ett program, eller alla tre för en Executive MBA-diplomering.

Utbildningen ger dig fördjupade strategiska, operativa och affärsmässiga perspektiv på att leda och utveckla en effektiv och hållbar verksamhet. Detta gör vi genom att erbjuda forskningsbaserade kunskaper och praktisk tillämpning inom ekonomi, strategi, organisation och ledarskap.

De tre delprogram som tillsammans utgör en Executive MBA-diplomering är:

Vem ska gå vår Executive MBA?

Programmet riktar sig till dig som är chef och/eller medlem i en operativ ledningsgrupp, eller som vill förbereda dig för en sådan position. Du kan också på annat sätt aktivt arbeta med och bidra till att driva och leda verksamheten.

Din yrkesroll ställer krav på att du bidrar till ledningsarbetet med en helhetssyn, och du har minst några års erfarenhet av att aktivt driva verksamhetsutveckling och/eller strategiskt arbete.

Din yrkesroll tillåter dig antagligen inte att vara frånvarande från verksamheten längre perioder – därför är vår Executive MBA uppdelad i kortare moduler och tre delprogram, så att du kan läsa den vid sidan av dina ordinarie uppgifter.

Är du redo? Testa dig här!

Vad är nyttan med vår Executive MBA?

Executive MBA-utbildningen skapar stora värden, både för dig personligen, men också för din organisation. Många tidigare deltagare beskriver att deras personliga utveckling tagit stora kliv framåt tack vare utbildningen, samtidigt som de rustats med de strategiska verktyg som krävs för att leda en verksamhet in i framtiden. Därtill får deltagarna ett exklusivt nätverk som fortsätter att ge långt efter att utbildningen avslutats.

Här kan du läsa vad deltagarna själva säger om vår Executive MBA.

Du kan också titta på vårt inspelade webinar om Executive MBA för ledningsgrupp.

Vad är ett Excutive MBA-diplom värt?

Chefakademins Executive MBA-program erbjuder en internationellt erkänd Master of Business Administration-examen, ett bevis på spetskompetens inom företagsekonomi, strategi, management och ledarskap för att kunna axla en ledande roll med helhetsansvar för verksamheten.  

Denna examen är en prestigefylld kvalitetsstämpel som öppnar dörrar till högre befattningar och accelererar karriärutvecklingen. 

Trots att vår Executive MBA inte ger högskolepoäng är den utformad med samma rigorösa forskningsbaserade standarder som traditionella program. Men vi ger mer praktisk nytta för dig och din organisation.  

Vårt upplägg ger djupgående kunskaper och färdigheter, anpassat för yrkesverksamma som vill kombinera arbete och studier. I likhet med de tvååriga MBA-programmen i USA som motsvarar cirka 100 svenska högskolepoäng, levererar vår utbildning innehåll och krav på hög nivå. 

Tidigare deltagare vittnar om att deras Executive MBA-examen skapat framgång i organisationen och i karriärutvecklingen framåt.   

Vad kostar det att gå vår Executive MBA?

Vår Executive MBA är uppdelad i tre delprogram, som vart och ett kostar 127 000 kr exklusive moms.

Eftersom utbildningen sker under moduler om flera dagar med övernattning så tillkommer också kostnad för kost och logi under de 15 utbildningsdagarna i varje program. Avgiften för kost och logi under ett program är 33 000 kr exklusive moms.

Väljer du att gå alla tre program som ger Executive MBA-diplomering så är den totala kostnaden alltså 480 000 kr.

Hur lång tid tar det att gå en Executive MBA?

Vår Executive MBA-utbildning riktar sig till verksamhetsledare mitt i karriären, och är därför utformad för att kunna läsas parallellt med ett krävande yrkesliv och aktivt familjeliv. Utbildningen är uppdelad i tre delprogram, som kan läsas i valfri ordning. Varje program utgörs i sin tur av fem moduler, bestående av tre utbildningsdagar åt gången.

På så sätt behöver du aldrig vara borta någon längre tid från dina andra åtaganden, samtidigt som du får möjligheten att under ett par dagar lägga vardagen åt sidan och helhjärtat ägna dig åt reflektion i en inspirerande miljö. Mellan modulerna använder du dig av det du lärt i din yrkesvardag.

Varje delprogram startar under höst- och vårtermin, och modulerna är utspridda över en period om cirka 7-8 månader. Startar du ett program per år så tar det cirka tre år att gå klart din Executive MBA, men du kan även välja att starta ytterligare ett program under samma år för att accelerera deltagandet.

Vi rekommenderar att du slutför din Executive MBA-examen inom fem år. I samband med bokningen gör vi upp en individuell studieplan som passar dig och dina förutsättningar.

Jag är intresserad av Executive MBA men har inte bestämt mig – hur ska jag göra?

Vi genomför alltid en personlig dialog via telefon innan vi tar emot din anmälan, både som en kvalitetssäkring kring deltagandet och rådgivning som hjälp inför att fatta beslut.

Vi rekommenderar därför att du kontaktar oss direkt, oavsett var du befinner dig i din beslutsprocess. Du når oss via kontaktformuläret nedan eller genom radgivning@chefakademin.se

En Executive MBA är en stor investering, både ekonomiskt och tidsmässigt, och det är därför fullt naturligt att din arbetsgivare kan ha betänkligheter kring att godkänna din utbildning. Vi kan hjälpa till med tips och goda argument kring varför det är värt att göra denna investering i verksamhetens framtid.

Ladda gärna ner vår inspirationsguide Karriär och utveckling i en strategisk ledarroll!

Kontakta oss

När kan jag starta min Executive MBA?

Alla tre delprogram som tillsammans utgör en Executive MBA startar både under vårterminen och höstterminen. Du har därför goda möjligheter att anpassa din start utifrån ditt eget schema och det program du är mest intresserad av att börja med.

Tänk dock på att det långt i förväg kan bli fullbokat på det program du tänkt dig – kontakta oss därför gärna tidigt för att säkra din plats.

Aktuella startdatum 2024:

Till program och starter

Vi är flera som vill gå Executive MBA, hur gör vi?

Att låta till exempel hela ledningsgruppen gå en Executive MBA kommer att accelerera ert strategiska beslutsfattande rejält!  Ni skaffar er ett gemensamt förhållningssätt, får en tydlig kommunikation i gruppen, och bättre förutsättningar att agera i en snabbrörlig omvärld.

Är ni flera från ledningsgruppen som vill gå kan vi erbjuda ett förmånligt paketpriskontakta oss för mer information om ledningsgruppspaket. När den första deltagaren från gruppen påbörjat sitt första program så får hela gruppen tillgång till materialet i vår digitala kunskapsplattform.

Läs mer om Executive MBA för ledningsgrupper här!

Chefakademin kan också anpassa utbildningsupplägg efter din verksamhets eller ledningsgrupps unika behov.

Kan jag avboka eller ändra min bokade Executive MBA?

Det lönar sig att göra en anmälan i god tid för att säkra plats. Du har sedan alltid fram till 59 dagar före start på dig att boka om eller av, oavsett orsak. Det enda vi då tar ut är en administrativ avgift på 1990 kr exklusive moms.

Genom att även lägga till ett avbokningsskydd vid sjukdom à 4400 kr per program säkrar du din investering och får möjlighet till kompensation om du inte kan fullfölja programmet enligt plan. Se våra bokningsvillkor för mer information.

Allmänna bokningsvillkor

När måste jag betala för min Executive MBA?

Du kan välja att boka alla tre delprogram vid ett och samma tillfälle, och då få ett förmånligare pris på anmälningsavgiften. Det vanligaste är dock att man anmäler sig till ett program i taget. Om inget annat överenskommits får du din faktura cirka fyra veckor innan programmet startar, med 30 dagars betalningsvillkor. Anmäler du dig till programmet när det är mindre än 30 dagar kvar till start behöver du betala senast dagen innan utbildningen börjar.

Allmänna bokningsvillkor

Frågor kring Executive MBA? Vi hjälper dig!

Har du funderingar eller vill få hjälp med bokning? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snart vi kan! Du är också varmt välkommen att kontakta oss på telefon 08-731 41 00.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.