5 saker utmärkta ledare gör – varje dag

Det finns några vanor som förenar bra chefer – oavsett nivå, bransch eller medarbetare. Här är fem saker att hålla i minnet.

Kommunikation
Publicerad

Nej, det handlar inte om att hålla sig i fysisk topptrim, äta chiapudding morgon-middag-kväll eller ha perfekt ordning på administrationen. För chefen är de goda vanorna främst mentala. De kan tyckas självklara, men är ack så lätta att glömma bort.

Magasinet Inc:s ledarskapsexpert Peter Economy har satt ihop den ultimata topp-fem-listan över chefens goda vanor, här i en något Chef-modifierad tappning.

Happy So Excited GIF - Find & Share on GIPHY

Det kan vara påfrestande att alltid vara den som ska se ljuset i slutet av den mörka omorganisationstunneln – eller vad det nu må handla om. Men kom då ihåg att en positiv inställning förr eller senare smittar andra. Det gör det värt ansträngningen.

De är sig själva
Var medveten om dina kärnvärden och följ dem. Kompromissa inte med dina ideal. Detta är något som alla stora ledare har gemensamt – de är sig själva ut i fingerspetsarna och ändrar inte på det för att vinna uppskattning. De tror på sig själva, det de gör och litar på sina medarbetare.

De agerar med självförtroende:

Confident Mae West GIF - Find & Share on GIPHY

Håll huvudet högt och se framåt – även om du har en dålig dag eller befinner dig i en ny situation eller miljö som du inte är bekväm i. Särskilt då. Och kom ihåg – du har större chans att lyckas med det om du klarar av punkten ovan.

De skapar tillit:

And I Failed You The Dark Knight Rises GIF - Find & Share on GIPHY

Här handlar det både om att vara tillgänglig för medarbetarna och att ha förmågan att uttrycka sig inspirerande och ansvarsfullt. Båda gör det möjligt för medarbetarna att lita på dig.

De fattar beslut och står fast vid dem…

Boss GIF - Find & Share on GIPHY

…skriver Inc. Allt för att ge stabilitet i en allt osäkrare omvärld. Men, vill Chef tillägga – de vågar också anpassa sig efter nya, överraskande förutsättningar i omgivningen.

Följsamhet:

Martial Arts Fighting GIF by Shaw Brothers - Find & Share on GIPHY

För följsamhet är en kvalitet som allt oftare nämns i chefssammanhang – och i kombination med tydlighet skänker även detta förhållningssätt en känsla av stabilitet.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden