Hej chef! Här är 13 artiklar du borde läsa i sommar

Sommar och semester! Det gäller även redaktionen på Chef. Som bonus får du 13 utvalda artiklar som vi tycker att du som chef ska läsa under ledigheten. Låt dig inspireras, få en aha-upplevelse och njut. Och framför allt: Ha en härlig sommar!

Ledarskap
Publicerad
Glad sommar 2023 önskar Chef

1. Du har väl satt igång autoreply? För att inte ruinera ledigheten – och därmed dig själv – finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaromeddelande. Här dödssynderna du ska undvika.

2. Börjar det gnaga i bakhuvudet när du inte kollat jobbmejlen efter en kvart i solstolen? Följ dessa regler för att koppla av. På riktigt. 8 regler: Så låter du bli att stressa på semestern.

3. Finns det något mer hoppingivande än unga ledare? Inte morgondagens chefer, utan eldsjälar och ledartalanger här och nu. På listan Unga ledare 2023 finns 16 personer under 35 år som redan ÄR i sin fulla kraft, i olika formella eller informella ledarroller, som driver idéer och resultat. Läs om Elias, Deqa, Carolin, Fanny, Lamin, Emina, Helen, Robin, Jenny, Hayaat, Juhán, Mira, Julius, Liza, Clara och Johanna HÄR.

4. Hört talas om företaget som införde mötesfria dagar – och sparade 36 ÅR av möten?! Det blev ett himla ståhej när vi publicerade och delade artikeln. Missa inte!

5. Under vila och återhämtning är det vanligt att tankar på att byta jobb dyker upp. Men det finns vissa varningssignaler och tecken du behöver ha koll på året runt. Om du känner igen dig kan det vara läge att se dig om efter en ny tjänst, eller karriär. Här är 3 säkra tecken på att du bör byta jobb.

7. Mest lästa artikeln på Chef mellan januari-juni 2023? Det är texten om väskföretaget Sandqvist som införde fyradagsvecka. Läs vår intervju med vd:n Caroline Lind.

8. Efter en tuff gallring blev 22-åriga Ella Wiss Mencke, nyutexaminerad från Handels, utvald att verka som CEO for One Month på bemanningsföretaget Adecco Group. Men vad får hon egentligen göra som vd? Kolla här.

9. Tidigare i år vann Loreen Eurovision, vilket gav Sverige vår sjunde vinst i tävlingen. Men känner du till svensken som styr Eurovision? Vi fick en intervju med ESC-bossen Martin Österdahl: ”Det gäller att släppa kontrollen”, säger han till Chef.

10. Heja löpning! Som chef är löpträning ett fantastiskt sätt att rensa hjärnan och få tid att tänka. Så här får du bästa starten: 7 enkla sätt att komma igång med löpträningen

11. Sommar, sommar, sommar… Vi har plockat russinen ur kakan. Här är årets mest spännande chefer och ledare som sommarpratar!

12. Är Abdullahi Cadaani Bollnäs starke man? ”Jag har varit oerhört målinriktad”, säger den första politikern med somalisk bakgrund som leder en svensk kommun. Men hade det velat sig annorlunda hade han lika gärna kunnat gå under i inbördeskriget. Missa inte vårt reportage från Bollnäs.

13 Inte fått nog än? Här kommer 12 böcker som lyfter ditt självledarskap.

Glad sommar önskar vi på Chef!

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.