cv-3

Så skriver du ett cv med wow-känsla

Att skriva ett cv är ofta ett måste när du söker jobb. Här är knepen som gör att just din meritförteckning sticker ut.

I takt med att sociala medier har fått en större betydelse har cv:t till viss del fått se sig om-sprunget av Linkedin. Men fortfarande förväntar sig de flesta rekryterare att du skickar in ett cv. Och om det inte är utformat på rätt sätt finns risken att det hamnar i fel hög.

Ett bra sätt att bryta igenom bruset är att börja med ett telefonsamtal till den som ansvarar för rekryteringen. Det ger dig en möjlighet att ta reda på mer om tjänsten, så att du kan anpassa ditt cv efter detta.

”Förr var alltid cv:t detsamma och så anpassade man det personliga brevet. Men nu tycker jag att man även ska anpassa cv:t till den tjänst man söker. Lyft fram olika saker för olika roller”, säger Linus Zackrisson, karriärrådgivare.

Läs också: Så hittar du din framgångsfaktor

En bra fråga att ställa under samtalet är om det finns något som kan vara bra att känna till om tjänsten, men som inte framkommer i annonsen.

Ett annat sätt att skilja ut dig från mängden är att hänvisa till de kontakter som du eventuellt har på företaget i ditt cv.

”Rekrytering handlar till stora delar om riskminimering. Men det måste göras på ett naturligt sätt. Det får inte vara för avlägset för då blir det bara konstigt.”

Något annat som är viktigt är att ta med länken till din Linkedin-profil i ditt cv.

”När jag är rekryterare och får ditt cv med länken till din Linkedin-profil så klickar jag på den länken – och pang, då ser jag att vi har tre gemensamma kontakter och att du har fyra jättefina rekommendationer. Det sticker så klart ut”, säger Linus Zackrisson.

Läs också: Så läser du av arbetsplatskulturen på anställningsintervjun

Ett bra sätt att inleda ditt cv är att sammanfatta din erfarenhet och din kompetens med några meningar eller punkter.

”Rekryteringsprocesser går fortare och fortare och du måste sälja in dig på väldigt kort tid. Om det i mitten av sidan två står någonting som är väldigt intressant finns risken att det försvinner i mängden. Men om du lyfter fram dina unika styrkor i början av cv:t och ger mig som läsare lite wow-känsla blir jag mer intresserad av att läsa resten av cv:t.”

När det gäller layouten är det viktigt att den är genomtänkt och förstärker det intryck som du vill ge. Anpassa utformningen efter branschen som du söker jobb inom.

Oavsett hur du väljer att utforma ditt cv är det bra att ta med ett foto av dig själv. Det ger ett personligare intryck och skapar igenkänning när rekryteraren träffar dig.

Läs också: Så säkrar du utvecklingen på ditt nya jobb

Tänk också på att använda ett snyggt typsnitt. Det skadar inte heller om du förstärker delar av ditt cv med färger, så länge du inte överdriver.

Något som är extra viktigt för dig som chef är att försöka ge en bild av hur tunga dina chefsuppdrag har varit.

”Jag tycker om när man ser siffror på hur stort ditt ansvar var, hur många du hade personalansvar för, vilket budgetansvar du hade och så vidare”, säger Linus Zackrisson.

Glöm inte heller att lyfta fram de resultat du har åstadkommit.

Berätta också gärna vilken befattning du har rapporterat till, exempelvis vd, styrelseordförande eller mellanchef.

Ett vanligt misstag är att beskriva tidigare roller på ett alltför abstrakt sätt, så att det blir svårt att förstå vad du har jobbat med. Anpassa ditt språk till mottagaren så att det går att få en bild av vad du har gjort.

”Det är mottagaren som bestämmer om du lyckas med din kommunikation. Om du inte lyckas förklara vad du gör och vad du har åstadkommit på ett tydligt sätt så förstår du själv i vilken hög du hamnar.”

Karriärskolan steg 5: Gör ansökningsbrevet till ett frieri

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

sjuk-2
Hälsa

Här är svenska företaget som skrotar karensdagen

Omodernt. Så resonerade Wise Group kring karsensdagen och har därför bestämt sig för att skrota den för sina 400 medarbetare i Sverige som en förmån.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

helena-2
Motivation

Så lockar Microsoft tillbaka avhoppare

Att fånga kvalificerade medarbetare på en glödhet och snabbrörlig arbetsmarknad är inte alltid så lätt. Microsoft tar till nya grepp för att motivera tidigare anställda att återvända. Ett är att träna cheferna i empati.

checklist
Verksamhetsutveckling

Lista: 6 saker du aldrig ska ha med på att göra-listan

Är du ett fan av listor? Kanske är du till och med en av dem som tagit din att göra-lista till en högre nivå genom att använda postit-lappar och bygga din egen agila kanban-board, bara för dagens göromål?
vrhjalm
Teamutveckling

Här testas skräckscenarier – med hjälp av VR

Få branscher har så riskfylld arbetsmiljö som byggföretagen. På Skanska tacklar man farorna med vr-teknik – som gestaltar både rusande fordon och psykisk ohälsa efter ett dödsfall.
blabla
Karriär

5 skäl till varför du ska anställa en introvert

Extroverta eller introverta medarbetare. När du formar ditt arbetslag kan det vara klokt att fundera hur den ser ut på din arbetsplats idag.
tholin-henrik_sandstrom2
Annonssamarbete Chef + Simployer (Tholin & Larsson)

3 frågor som avslöjar hål i en kompetensstrategi

Kompetensbrist är en växande dold kostnad i svenska företag. Hög tid att skaffa kontroll över situationen. Att ställa tre frågor är en bra början
boken1
Beslutsfattande

Duo granskar Silicon Valleys ledare i ny bok

Världens största företag samlade på en plats. Men var ligger egentligen Silicon Valley som fysisk plats och vilket inflytande har tech-bolagens ledare? Det ville journalisterna Karin Pettersson och Martin Gelin ta reda på i boken ”Internet är trasigt”.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden