ansokan
Illustration: Lars Rehnberg

Gör brevet till ett frieri

Du är på väg att söka en ny chefsutmaning och har ditt cv redo. Dags att skriva det personliga brevet.

Syftet med brevet är att komplettera cv:t. Det innebär att det inte ska vara en upprepning av din meritförteckning. Visserligen kan en del uppgifter förekomma på båda ställena, men i så fall bör du paketera informationen på ett annorlunda sätt i ditt brev. Det kan du bland annat göra genom att ge konkreta exempel på hur du uppfyller de krav som tjänsten ställer.

”Om det på någon rad i cv:t står att du ökade resultatet med så och så många procent kan du berätta mer om det på två eller tre rader och ge läsaren mer kött på benen”, säger Birgitta Möller, certifierad cv-konsult.

Läs också: Gå vidare i karriären – expertens bästa tips

För att kunna anpassa ditt brev efter mottagaren gäller det att du har läst annonsen ordentligt. Om du inte hittar tillräckligt mycket information där bör du besöka hemsidan.

Där kan du också läsa igenom eventuella medarbetarintervjuer och ta reda på vilka mål och visioner som företaget eller organisationen har. Denna information kan du sedan använda för att motivera varför du vill jobba just där.

”Det är som om du friar till någon. Då vill ju den personen känna att du bara friar till en person, inte till tolv andra och hoppas på att någon av dem ska säga ja. Man vill ju känna sig utvald. Det gäller även för arbetsgivare”, säger Birgitta Möller.

Anledningen till att du söker jobbet får gärna komma redan i inledningen. Överlag är det viktigt att du börjar brevet på ett intresseväckande sätt.

”I USA säger man ’you have to get them at hello’. Läsaren måste från början känna att det här vill jag läsa mer om.”

Läs också: 

Förutom att nämna varför du söker tjänsten kan du använda dig av en intresseväckande rubrik för att fånga läsaren tidigt. Du kan också berätta en spännande historia förutsatt att den är relevant för tjänsten och företaget.

När det är dags att förklara på vilket sätt du är rätt person för tjänsten kan du gå tillväga på flera sätt. Ett av de enklaste är att helt enkelt beskriva detta i löpande text.

Du kan också ställa upp dina fördelar i en punktlista för att göra det extra tydligt vilka styrkor du har.

Ett tredje sätt att sälja in dig själv kan vara att använda en jämförelsetabell med två kolumner. I den ena kolumnen skriver du ner vilka krav som tjänsten ställer och i den andra berättar du på vilka sätt du uppfyller dessa krav.

”Men det kan du bara göra om du uppfyller det som står i annonsen till 100 procent”, säger Birgitta Möller.

Läs också: 

När det är dags att avrunda texten gäller det att stå på dig. Om du tycker att du är rätt person för jobbet finns det ingen anledning att vara blygsam.

”Du ska inte vara för mesig utan kan gott säga att ’eftersom min bakgrund stämmer väl överens med era krav ser jag fram emot att träffas’. Du ska inte skriva att ’jag hoppas att ni …’ utan vara mer självsäker.”

Ett misstag att undvika är att gå in för mycket på din privata situation. Om du överhuvudtaget ska nämna något om den ska det göras i cv:t – och inte i alltför detaljerade ordalag.

”Det kan stå i cv:t att du har familj, men inte nödvändigtvis hur gamla dina barn är. Skriv gärna vad du gillar att göra på fritiden, men inte för detaljerat. Du har max två sidor till ditt förfogande och då får det här med barnen och fritidsaktiviteterna högst ta två rader”, säger Birgitta Möller.

Läs också: 

Relaterade artiklar

Camilla Åkerström som sitter på en trädgren.
Karriär

Chefen som blev trädgårdsdesigner: ”Måste tänka i nya banor”

Att det blir svårare att hitta nytt jobb med åren, det visste hon. Men inte att det skulle vara så här kämpigt. Så inköpschefen Camilla Åkerström sadlade om – och blev trädgårdsdesigner.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Porträtt av Michael Gabrielsson bredvid genrebild med äldre affärskvinna.
Karriär

Michael Gabrielsson: ”Några av våra konsulter är över 70 år”

För den som vill byta karriär senare i livet kan konsultbranschen vara en lösning. ”Erfarenheten är en trygghet – därför använder vi oss mest av äldre konsulter”, säger Michael Gabrielsson, partner i Scandinavian Executive.

Illustration med en kvinna som står och tittar på en gräsmatta på andar sidan staketet som är grönare.
Karriär

Chefs undersökning: Var fjärde chef vill byta bransch

Sveriges chefer är nöjda med sin hittillsvarande karriär – men 35 procent är oroliga över fortsättningen. Närmare en fjärdedel vill byta bransch eller yrkesområde, visar Chefs undersökning.

Illustration av man som håller upp ena handen i en nej-gest mot en ren.
Karriär

Gärna Norrlandsjobb – men på distans

Löneförhöjning räcker inte – men med erbjudande om distansarbete kan fler ingenjörer tänka sig att ta ett jobb i en annan del av landet.

En unga kvinna sitter på en brygga och jobbar vid en laptop. Bild 2: Ett par ben iförda tajts sticker upp ur det gröna gräset.
Karriär

Här är de 10 mest attraktiva jobbförmånerna

Frihet att bestämma när man ska arbeta och extra ledig tid är de arbetsförmåner som lockar flest arbetstagare när de vill byta jobb, visar en ny undersökning. Men vilka förmåner som anses attraktiva skiljer sig också åt mellan olika åldersgrupper.

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
Petra Brylander
Karriär

Teaterchefen Petra Brylander i sitt livs viktigaste roll

Går det att förändra världen som chef?

Ja, åtminstone den svenska teatervärlden. I sitt livs viktigaste roll – den som teaterchef – går Petra Brylander till botten med allt som skaver i branschen.