Långledig läsning från Chef

Hållbarhet
Publicerad

Chef började 2016 med att kartlägga chefens värsta surdegar och, naturligtvis, tipsa om hur man bäst tar sig an dem. I vårt februarinummer kunde du läsa om vår krönikör Suad Alis bakgrund som flykting där fröet såddes till hennes imponerande engagemang som expert på Sveriges flyktingkvot. Vi passade också på att lansera nyordet sjobba – jobba fastän man är sjuk – lagom till att vabruari kickade in.

I mars var det traditionsenligt dags för Årets Chef att utses. Valet efter gediget juryarbete föll på Lindex koncernchef Ingvar Larsson, som mottog priset på galan och intervjuades i marsnumret. Hederpristagare blev Jan Carlzon, som ju ändå får sägas vara ett exempel på svenskt ledarskap i världsklass.

Vi har cheftestat Anna Kinberg Batra, skrivit om spännande forskning om hur vd:ns familjeförhållanden påverkar ledarskapet och intervjuat katastrofläkaren Johan von Schreeb. Sommarnumrets omslag med Erik Hamrén förtjänar också att nämnas:

chef

Förra SVT-vd:n Eva Hamilton berättade exklusivt för oss om hur hon öppnat sitt hem för två flyktingpojkar, vi gjorde en Chefboken på Elon Musk-biografin och bad också svenska toppchefer dela med sig av sina bästa boktips inför sommaren.

Hösten rivstartade med stor digitaliseringsspecial, en brännande fråga för många chefer. Det blev också tema för årets stora seminariedag Chefdagen, som gästades av bland andra Alexander Bard, Dan Eliasson och Sara Öhrvall.

Vi har skrivit om agilt ledarskap, fått karriärtips från förra Uberchefen Alok Alström och intervjuat framgångsrika systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman. Legendaren Sven Hagströmer och Adlibris-grundaren Pär Svärdson har delat med sig av sina bästa tips i våra Mentorintervjuer.

Inför valet i USA skrev mångåriga USA-korrespondenten Karin Henriksson skarpt om Hillary Clintons och Donald Trumps ledarstilar. Att den senare sedan vann valet överraskade många – och mer osäkerhet lär det bli under 2017, enligt vår trendrapport som vi åkte till techkonferensen Web Summit i Lissabon för att färdigställa.

Vill du ha mer läsning? Här är de tio mest populära artiklarna på Chef.se från 2016

1. Petter Stordalen: Jag struntar om i om ni svär över mig 

2. 11 gester som får dig att verka oproffsig

3. Googlestudie: Snällhet skapar dreamteam

4. Sju signaler om att arbetsbelastningen är för hög 

5. Detta händer med arbetsrätten i år

6. Ultimata listan: 5 saker utmärkta ledare gör varje dag

7. Lista: 5 vanor du bör undvika som ledare

8. Sex konversationsfällor att undvika

9. Vanliga misstag på anställningsintervjun – och hur du undviker dem

10. Fem sätt att handskas med gnällspikar på jobbet

God jul och gott nytt år önskar vi på Chef!

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.