musken

Det kan du lära dig av Elon Musk

Han frilansar som rymdentreprenör för USA:s regering och har fått hela bilindustrin på tårna. Företagsledaren Elon Musk liknas vid en rockstjärna och är omvittnat knepig som chef. Här är några lärdomar att dra av hans ledarskap.

Artikeln publicerades första gången i april 2016.

Skräckhistorierna om Elon Musk är många. Mannen bakom bolag som Paypal, Tesla och Spacex är känd för att pressa sina anställda omänskligt hårt och bli rasande över småsaker som stavfel i mejl.

Uttalanden som ”semester är livsfarligt” och historien om hur han skällt ut en säljare som missade ett event för att närvara på förlossningen av sitt barn med orden ”jag är extremt besviken och du får fundera över dina prioriteringar” bekräftar den bilden.

Nyhetssajten Breakit, som be­­vakar startupföretag, intervjuade nyligen svenske affärsängeln Peter Carlsson, tidigare anställd på Tesla med uppdrag att bygga upp organisationen kring leverantörskedjan. Så här berättar han om den ­minnesvärda anställningsintervjun:

”I stället för att ställa frågor låter han kandidaten ställa frågor till honom. Sedan gör han en bedömning utifrån vilka frågor man ställer. Det är en lite udda form, men jag har förstått nu i efterhand att han arbetar på det sättet”, säger Carlsson och konstaterar att metoden verkar fungera:

”Han lyckas dra med sig riktigt duktiga personer för att driva förändring.”

I en biografi om Elon Musk – som finns sammanfattad här i Chefboken – nämns en annan annorlunda rekryteringsmetod: Att ignorera personen som just släppts in på kontoret, att bara fortsätta skriva mejl och inte möta veder­börandes blick. För att sedan börja ”intervjun” med en gåta – med syfte att se hur kandidaten tar sig an problemet.

Själv reflekterar Musk med föl­jande ord över sitt eget chefskap under första tiden i it-meckat Silicon Valley: ”Jag hade aldrig lett något team överhuvudtaget förr, inte ens varit lagkapten i något idrottslag.”

Det märktes. Klagomål på ledarskapet har följt Elon Musk under hela hans karriär, kanske tydligast manifesterat i hur han utsattes för en palatskupp på företaget som senare skulle bli Paypal – han helt enkelt avsattes från vd-posten under sin bröllopsresa.

Självcentrerad, envis och oförmögen att läsa människor är några hårda omdömen. På plussidan finns förutom förmågan att se och attrahera talanger en annan egenskap som särskilt lyfts fram i boken: Hans kunskaper i ytterst avancerad teknologi. Han är ”chefen som är inblandad i allt, förstår allt i detalj och minns osannolika mängder information”.

Den nivån är månne svår att uppnå för gemene chef, men att orientera sig inom ny teknik är något som fler chefer kan ha nytta av i en tid när digitaliseringen utmålas som ett orosmoln. Den som har kapacitet att skapa sig en bild av nästa steg i utvecklingen har onekligen skaffat sig ett försprång.

Och trots det dåliga ryktet som Elon Musk dras med finns det mer att inspireras av som chef. Han tickar även av följande viktiga boxar i checklistan för vad som gör en ledare framgångsrik i digitaliseringens tidevarv: Att veta vad kunden vill ha innan de själva vet – ett företags transformation bör utgå från kundens behov. Resultatorienterad – kulturen i hans företagsprojekt handlar alltid främst om att få saker gjorda. Misstag är okej att göra som anställd under Musk – men att bortförklara dem är det inte.

Eller som Peter Carlsson säger i Breakits intervju: ”Musk är svart eller vit när det gäller hur han ser på resultat. Han kräver att folk tar ansvar för både bra och dåliga beslut.”

Så vad är då det värsta misstaget man kan göra som anställd hos Elon Musk? Svar: Att säga att det som chefen begär är ogenomförbart.

En devis som lär gälla oavsett om det handlar om handfasta detaljer som snygga solskydd i senaste Tesla-modellen, ljudlösa handtag som fälls ut ur bildörrar – eller hans vision om att skicka människor till Mars och bygga en koloni.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

drama
Hälsa

4 sätt att stärka dig själv

Nätverkande, löneförhandlingar och anställningsintervjuer.  Karriärlivet är fullt av tillfällen då du behöver tro på dig själv och göra ett säkert intryck.
Mia Malmenäs, Mapi
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Så vinner arbetsgivaren på ditt kompetenslyft

Du lyfter din karriär med en ledarskapsutbildning i världsklass. Din arbetsgivare får tillgång till viktig ny kompetens. Mia Malmenäs ser en tydlig win-win med sin Executive MBA-utbildning på Stockholms universitet.
younggloballeaders
Karriär

Svenskar blir årets unga globala ledare

Två svenskar har utsetts till årets unga globala ledare av World Economic Forum: Claudia Olsson, digital guru och vd för Exponential, samt Nina Rawal, affärsområdeschef inom Life Science på Industrifonden. Därmed gör de sällskap med bland andra Google-grundaren Sergey Brin och Yahoos koncernchef Marissa Mayer, som tidigare fått utmärkelsen.
johan_t_lindwall
Karriär

Johan T Lindwall: ”Jag står för det jag har gjort”

Han är ny i chefsrollen, men steget till att bli chefredaktör för Svensk Damtidning var inte så långt. Johan T Lindwall har ägnat stora delar av sitt yrkesliv åt att skriva om kungligheter. Drivkraft? Jakten på adrenalin.
star_cv_intervju_stjarna
Karriär

Så framstår du som en a-spelare på intervjun

Dags för anställningsintervju? Så här framstår du som den högpresterande "a-spelare" du vet att du är.
linkedin-6
Arbetsrätt

Bästa tipsen: Så lyfter du på Linkedin

Oavsett om du ska söka jobb, stärka ditt personliga varumärke eller bygga ditt nätverk är Linkedin mer eller mindre ett nödvändigt verktyg i dag. Men hur använder du ditt konto i praktiken för att få hjälp i karriären?
butterfly
Annonssamarbete Chef + Experis

Nya egenskaper skiljer ut Sveriges bästa chefer

Juryarbetet med att sålla fram landets bästa chefer till Chefgalan ger en unik möjlighet att trendspana på svenskt ledarskap. Tydligt är att det tuffa förändringstempot ställer nya krav. ”Finalisterna har tagit till sig nya egenskaper och applicerar dem i sitt ledarskap. Det skiljer ut dem från andra”, säger Helen Remnås på Experis, som varit med i hela processen.
afvd
Karriär

Manligt nätverk ska locka fler kvinnor

Anställda i tekniktunga branscher är till stor del är män. Det är något ÅF:s vd Jonas Wiström vill ändra på, och snabbt ska det gå. Metoden: Ett manligt nätverk med en enda fråga på agendan.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden