img_8823

Så här får du priset som Årets Chef

Den 9 mars är det dags. Då har fem jurygrupper utsett Årets chef, Årets ledarutvecklare, Årets HR-chef, Årets framtidschef och Årets hälsofrämjande chef. Totalt har 317 chefer nominerats, flest någonsin. Peter Westford är managing partner på HR-konsulten Navigio, som gjort researchen till samtliga pris på Chefgalan.

”Utmärkelserna vid Chefgalan är det i särklass finaste chefserkännandet som finns. I våra ögon är det den mest valida utmärkelsen, som bygger på arbetet i jurygrupperna med många tunga namn. Det material vi levererar till dem är också avgörande”, säger Peter Westford.

Att bli Årets Chef i tre steg

1. Läs och förstå kriterierna för det pris du vill få. Uppfyll dessa.

2. Gå igenom Chefs nio punkter för ett gott ledarskap. Uppfyll dessa. Ta fram en utmaning du tagit dig igenom eller vändning du gjort som utvecklat verksamhet och medarbetare.

3. Alla älskar en story. Ha en. Är det ditt volontärarbete, när du löste ett problem, tänkte utanför boxen eller gick igenom en stor förändring i livet?

Minst tre ögon på respektive kandidat har varit ett krav som Peter Westford satt upp för researcharbetet. Redan i ett första stadie sker en sållning och vid andra gallringen faller ännu fler bort.

”Det krävs att du åstadkommit konkreta och hållbara resultat över tid. Och att du som ledare stått inför ett antal utmaningar som du löst på ett sätt som utvecklat både verksamheten och medarbetarna”, säger Peter Westford.

”Men det räcker inte med att du är en allmänt bra chef. Vi har väl definierade framgångsfaktorer som är kritiska till varje enskilt pris”, säger han.

I researcharbetet syns också tydliga trender. Chefer lyfter i större utsträckning fram kundperspektivet. Speciellt tydligt blir det inom offentlig sektor. En annan trend är det delegerade beslutsfattandet. Det talas om plattare strukturer och orden mod och våga är vanligt förekommande.

”Det är tydligt att det blir allt vanligare med organisationer som inte bygger på den traditionella hierarkin, där beslut fattas längre ut i organisationen och teamen sätter sina egna deadlines”, säger Peter Westford.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

psykopat
 

Vad gör man med en psykopat?

Bakom den sympatiska fasaden lurar en människa med psykopatisk personlighet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden