Forskning: Fallskärmshoppning gör dig till en bättre chef

Efter att ha hoppat fallskärm höjdes tilltron till den egna ledarskapsförmågan rejält hos deltagarna, visar en ny studie från Stockholms universitet och Försvarshögskolan.

Motivation
Publicerad
Två personer som hoppar fallskärm - eller precis ska hoppa

David Bergman, doktorand vid Försvarshögskolan och Stockholms universitet har undersökt hur kadetter vid Officersprogrammet skattar sin förmåga att agera och leda i extrema lägen, före och efter träning i militärfallskärmshoppning. Resultatet visar att tilliten till den egna förmågan höjdes rejält under kursen och att effekten höll i sig.

Studier visar dessutom att den självtillit du får vid fallskärmshoppning påverkar tilltron till ens förmåga på andra områden. David Bergman säger till Chefstidningen att triumfen att klara fallskärmshoppningen påverkar tilliten till förmågan att agera och leda under tuffa förhållanden. Och att det är något som kan komma till nytta inte bara i extremt stressutsatta yrken utan även i vanliga civila chefsbefattningar.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden