6 ledarskapstips från friska organisationer
Åsa Stöllman, psykolog på Arbets- och miljömedicin på Akademiska i Uppsala, har forskat på vad som karaktäriserar arbetsplatser med många friska medarbetare.

Här är sex aspekter av ledarskapet i friska organisationer som visat sig vara avgörande:
1 De har en uttalad ledarskapsfilosofi, man vet vilken sorts ledare man vill ha.
2 Arbetsplatser med många friska medarbetare stöttar och månar om sina chefer.
3 De skapar förutsättningar för sina chefer att hinna göra ett bra jobb. I friska företag har cheferna i snitt 16 personer under sig, medan mindre hälsosamma företag låter cheferna hantera upp emot 40 medarbetare.
4 Friska företag har socialt kompetenta chefer.
5 De har närvarande och tillgängliga chefer som rör sig ute i verksamheten. De hinner fånga upp och hjälpa trötta medarbetare att prioritera.
6 Cheferna lyssnar på sina medarbetare och följer upp att arbetet blir gjort.
Allt enligt projektet Hälsa och framtid.
Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…
Så roligt att du vill fortsätta läsa våra artiklar! Det får du strax göra, utan att betala något.
- Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis och utan tidsbegränsning!
Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.