Cissi Elwin: Dags att vända blad

Krönikor
Text: Cissi Elwin
Publicerad

”Alla verkade lättade över att vända blad och få lämna det skrämmande och svåra året 2015 bakom sig. Nyår är en chans att börja om. Att kunna göra bättre. Men själva nyårsnatten är laddad och känns på något sätt ödesdiger. Vid tolvslaget vill jag vara i små sammanhang med människor som är nära. Och jag vill få fundera över året som gått och vad jag önskar och längtar efter framåt. Och det här året fick jag en av mina underbaraste nyårsaftnar någonsin.

Vi var ett udda gäng där alla inte kände varandra och vi hade ett improviserat knytkalas hos en vän som bor med utsikt över hela Stockholm. Det uppstod något slags magi där under middagen. Vi drog tre kort var. Ett för året som gått, ett för den största utmaningen vi står inför och ett för vad nästa år kommer att innebära. Och så gick vi laget runt.

Det var så fascinerande att höra allas historier. Alla vi fem hade varit med om livsomvälvande händelser under 2015. Alla berättade öppet för varandra. Det blev mycket skratt och lite tårar. Och så stoppade vi en peng i en chokladtårta och den som fick pengen skulle ha allra mest tur nästa år. Det gällde även att proppa i sig vindruvor, varför och hur många fattade jag aldrig riktigt, men det var också något med tur.

När klockan slog tolv exploderade hela himlen och vi stod på balkongen på första parkett. Sen gick vi ner på gatan och tog en taxi. Men innan vi gick in i den krossade vi ett granatäpple på marken så att det skvätte upp på bilen. En grekisk tradition som ska ge lycka och välgång. Den skulle även gälla chauffören, lovade vår värdinna lugnande när han inte blev överlycklig över kärnorna på lacken. Sedan åkte vi ner på stan och dansade hela natten.

Dagen efter gick jag omkring och sjöng för mig själv och kände att så här vill jag ha mitt 2016; prata på riktigt, få vara den jag är, möta nya människor, dansa, skratta. Och så en dos magi och saga. Jag ska göra mitt bästa för att ta med den här nyårsnattsstämningen in i vardagen på Chef. Och det finns alla förutsättningar. Här finns ett underbart gäng kunniga, roliga och smarta människor, som ser riktigt utvilade och glada ut efter ledigheten och så får vi tre nya medarbetare som kommer att utmana oss och lära oss nya saker. Välkomna Unn Edberg, vice vd, Weronika Witakowska, marknadskoordinator och Fredrik Sventoft, eventassistent.

Vårt första nummer i år är ett riktigt kom-igång nummer. Ledarskapsexperten Stefan Falk, som framgångsrikt coachat över 3 000 ledare, lär oss hur vi kan tackla det som vi chefer upplever som våra värsta surdegar. Med hans konkreta steg för steg-metoder kan du ta kontroll över vad du ägnar din tid åt och se till att det du gör verkligen leder någonstans. Vår nya krönikör Mia Törnblom skriver om vikten av att skaffa sig självkänsla (jo, det går, man behöver inte vara född med den) och idrottsstjärnan Christina Bengtsson berättar om hur hon skapar vinnarfokus genom att skriva ’att inte göra-listor’.”

/Cissi Elwin

LÄS MER: 

Mia Törnblom: Så kommer du över stressen att vara bäst

Petter Stordalen: Jag tar inget för givet längre

Populärt på chef.se: 16 uttryck som får dig att låta oproffsig

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.