Chefer: Hälsan viktigare än karriären 

70 procent av toppcheferna överväger att byta till ett mer hälsosamt jobb, då flertalet rankar hälsan högre än karriären. Men hur ska man gå tillväga?

Hälsa
Publicerad
Illustration: Lotta Sjöberg

Hälsoarbetet blir allt viktigare och en allt större konkurrensfördel i jakten på nya talanger. Det framgår av resultatet i en ny undersökning.

70 procent av toppcheferna och hälften av de anställda överväger att byta till ett mer hälsosamt jobb, då flertalet rankar hälsan högre än karriären. 

Men hur ska man gå tillväga i sitt hälsoarbete? Många chefer sliter sitt hår kring denna fundamentala fråga. 

95 procent av de högsta cheferna är medvetna om att de har ett ansvar för medarbetarnas mående, samtidigt erkänner 68 procent att de inte gör tillräckligt för att säkra de anställdas hälsa (vilket även 69 procent av medarbetarna anser). 

Överst på önskelistan för chefer själva står ett ledarskapsprogram inom hälsa. De säger också att de skulle inspireras till bättre hälsa om fler toppchefer prioriterade hälsan. 

Studien genomfördes av Deloitte i samarbete med Workplace Intelligence i USA, Storbritannien, Kanada och Australien i februari 2022 bland 1 050 toppchefer och 1 050 anställda.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden