10 mest lästa texterna på Chef.se 2023

Du har väl inte missat våra mest populära texter på Chefs webb i år? Här är en tillbakablick på artiklarna som chefer och ledare var mest sugna på att klicka in sig på under 2023.

Ledarskap
Publicerad

Chefen – sluta vara snäll på jobbet! Istället är det en annan egenskap du behöver framhäva. Här är vilken, och varför.

Sverige ett av de länder där befolkningen är mest orörlig. Nu kommer förslag på skärpt arbetsmiljölag – där arbetsgivarens ansvar blir tydligare.

Hört talas om ”coffee badging”? Vi förklarar nya arbetstrenden.

Har du fått märkliga kommentarer i dina epostmeddelanden på sistone? Antalet passivt aggressiva mejl har ökat. Här är de värsta fraserna enligt en ny undersökning.

Synar vi kalendern bjuder 2023 på flera dagars ledighet än de senaste åren. Här är årets alla röda dagar och helgdagar – och så gör du för att maxa ledighet och återhämtning.

Överdriven styrning, byråkrati och en ovilja att tänka utanför snäva ramar gör att företag och organisationer slösar bort tid och resurser på meningslösheter, menar Mats Alvesson, professor i företagsekonomi och medförfattare till boken Dumhetsbekämpning.

”Personligen har jag ju verkligen krånglat till det för mig. Ändå känner jag mig mer harmonisk än någonsin. Hemligheten? Ja, den stavas just harmoni.”

Med den överlastade ”hårddisk” som många chefer har, blir det allt svårare att komma ihåg småsaker. Här är tre konkreta sömntips som hjälper dig att minnas det du behöver.

Chefer kan snuva sina medarbetare på arbetsglädje och förhindra att de känner arbetstillfredsställelse och motivation på jobbet. Här är de fem vanligaste misstagen som chefer gör.

När är det – egentligen – läge att tacka för sig på jobbet och kasta sig över en ny karriärutmaning? Hur vet man? Här är tre tydliga indikationer på att det verkligen är hög tid att göra något annat.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden