Topplistan: De 10 mest lästa artiklarna på chef.se 2021

Kan du ha missat några av guldkornen på chef.se? Spana in vår lista på årets mest lästa artiklar på sajten.

Ledarskap
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Fyrverkerier mot en mörk himmel.
 1. Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige
  Drömmer du om en hög månadslön? Då bör du spana in yrkena som SCB listar som de bäst betalda i Sverige.
 2. Agilt arbetssätt på 5 minuter – Chef förklarar
  Allt fler talar om agilt ledarskap och att jobba agilt som en del av vägen till framgång i digitaliseringstider. Men vad innebär det egentligen att leda agilt och hur jobbar du enligt metoden? Här är tipsen för att lyckas!
 3. Drastiska beslutet: Förbjöd all internmejl
  Sedan flera år tillbaka råder förbud mot internmejl på företaget Sigholm. Resultatet? Effektiviteten har skjutit i höjden.
 4. 9 punkter för ett gott ledarskap: Så är en bra chef
  I 25 år har Chef bevakat ledarskapsfrågor. Här har vi sammanfattat det vi har lärt oss i 9 enkla punkter.
 5. Så funkar Spotifys nya ”jobba där du vill”-koncept
  Spotify lanserade i februari sin nya jobbmix där alla medarbetare får arbeta där de önskar. Men hur går det till egentligen? ”Vi har inte alla svaren än men vill testa och korrigera vid behov”, säger HR-chefen Katarina Berg när Chef träffar henne på huvudkontoret i Stockholm.
 6. 10 vanor omtyckta chefer har
  Vad är det som skiljer de allra bästa ledarna från resten? Affärstidningen Fast Company har med hjälp av tre experter kartlagt tio vanor de mest omtyckta ledarna har.
 7. Googlestudie: Snällhet skapar dreamteam
  Ända sedan 2002 har Google sökt svaret på varför vissa team är mer produktiva och framgångsrika än andra.
 8. 5 misstag du ska undvika på videomötet
  Dålig digital mötesteknik är det snabbaste sättet att trötta ut människor. Det menar retorikexperten Elaine Eksvärd. ”Därför behöver vi identifiera och ta bort de element som missgynnar våra digitala arbetsklimat”, säger hon.
 9. Googles checklista: 10 egenskaper en bra ledare har
  I mer än ett decennium har Google forskat på vilka beteenden som gör en riktigt bra chef. Här är de egenskaper de kommit fram till – som leder till störst framgång. Hur många stämmer in på dig?
 10. Så blir du headhuntad – rekryterarens egna tips
  Sugen på att bli headhuntad? Sitt inte stilla och vänta. Här är knepen som får rekryterarna att uppmärksamma just dig – direkt från vd:n för ett rekryteringsföretag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

 • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden