chefgalan_vinnare
Vinnarna på Chefgalan 2015.

Här är vinnarna på Chefgalan 2015

Chefgalan 2015 blev snabbt ett av de mest omskrivna ämnena på Twitter i Sverige.

Följ rapporteringen från Chefgalan 2015 i efterhand på Chefs Twitter och Instagram.

Se mingel- och scenbilder från Chefgalan 2015 här.

 

Årets Chef 2015: Christina Forsberg, avdelningschef CSN

christina_forsberg_webbMotivering: ”En modig och uthållig chef som har lyckats få medarbetarna att skifta fokus, från att tänka i kvoter till att sätta medborgaren i centrum. Christina Forsberg möter samhällsutmaningar på riktigt och skapar verklig förnyelse. Hon utmanar traditioner och lyfter fram medarbetarnas kraft och kompetens i en verksamhet där sådant är långt ifrån en självklarhet.”

Läs en intervju med Christina Forsberg

Priset Årets Chef delas ut av Chef.

 

Ledarutvecklare 2015: Lise-Lotte Oldmark, hr-direktör Academedia

Lise-Lotte Oldmark_webbMotivering:Lise-Lotte Oldmark har med sin övertygelse och framtidssyn påverkat skolsektorn. Med en genomtänkt ledarutveckling har hon bidragit till samhällsnyttan inom svensk utbildning. Lise-Lotte Oldmark är själv ett gott exempel som håller hela vägen.”

Läs en intervju med Lise-Lotte Oldmark

Priset Ledarutvecklare 2015 presenteras i samarbete med Ledarna.

 

Hälsofrämjande chef 2015: Magnus Sallbring, hr- och marknadsdirektör Atea Sverige

Magnus Sallbring_webbMotivering: ”En evangelist som med glödande passion, målmedvetenhet och en nypa storhetsvansinne har lyckats engagera 93 procent av de egna medarbetarna – och stora delar av sin bransch.”

Läs en intervju med Magnus Sallbring

Priset Hälsofrämjande chef 2015 presenteras i samarbete med Rejlers.

 

Mångfaldschef 2015: Olof Faxander, vd Sandvik

Olof Faxander_webbMotivering: ”Olof Faxander har utifrån ett affärsmässigt perspektiv tydligt kopp­lat mångfald till strategi och med ett systematiskt arbetssätt som genomsyrar organisationen bidragit till tydliga resultat.”

Läs en intervju med Olof Faxander 

Priset Mångfaldschef 2015 presenteras i samarbete med Svenska Postkodlotteriet.

 

Ung chef 2015: Sara Johansson, hotellchef Scandic

Sara Johansson_webbMotivering: ”Genom outtröttligt engagemang och rak kommunikation har hon motiverat sina medarbetare till ökat kundfokus och ansvarstagande. Hon har tillsammans med sina medarbetare lyckats skapa en prestationskultur där varje medarbetare ser sitt bidrag till helheten.”

Läs en intervju med Sara Johansson

Priset Ung chef 2015 delas ut i samarbete med Stockholms stad.

 

Framtidschef 2015: Carl-Johan Olofsson, kapten Försvarsmakten

Carl-Johan Olofsson_webbMotivering: ”Genom sitt ledarskap har han visat på stor förmåga att hantera utmanande uppgifter och skapar stark tillit i gruppen även i extrema situationer.”

Läs en intervju med Carl-Johan Olofsson 

 

Priset Framtidschef 2015 delas ut i samarbete med Försvarsmakten.

 

Stora hederspriset 2015: Henning Mankell

Läs en intervju med Henning Mankell.

Priset delas ut av Chef.

 

Press? Ladda hem en komprimerad fil med högupplösta pressbilder på vinnarna här.

Fotograf vinnarbilderna: Johan Lygrell

Fotograf vinnarbilden Chefgalan: Karina Ljungdahl.

 

Relaterade artiklar

chef1-2
Evenemang

Ingvar Larsson, koncernchef Lindex, är Årets chef 2016

Räddat medarbetarna från brinnande kontor. Var bara hälften så gammal som dem han ledde på första chefsjobbet. Oavsett utmaning har Ingvar Larsson, vd för Lindex, alltid bemött dem med ett lugn. Hans ledarskapsskola? Idrotten. På Chefgalan 9 mars utnämndes han till Årets Chef 2016.
Var fjärde chef är en utmärkt chef – som engagerar medarbetare och skapar förutsättningar för lönsamhet. Illustrationer: Anna Harvard
Annonssamarbete Chef + Brilliant Future

Så känner du igen en utmärkt chef

För att få engagerade medarbetare krävs utmärkta chefer. Dit når endast 25 procent av cheferna i Brilliant Futures mätningar. Lär dig känna igen en utmärkt chef – och vad som går att göra för att de ska bli ännu fler. 
jancarlzon-2
Evenemang

Jan Carlzon, tidigare vd, SAS, får Chefgalans Stora hederspris 2016

Kärleksfullt ledarskap + medarbetare som mår bra. Receptet låter enkelt, men när Jan Carlzon skrev sin bok för 30 år sedan var det banbrytande. I dag är Riv Pyramiderna en bibel för många chefer. På Chefgalan den 9 mars 2016 belönades han med Stora hederspriset.
veronica
Evenemang

Veronica Rörsgård, executive VP hr & it, Skanska, är Årets hr-chef 2016

Genom idogt arbete ute i organisationen och i ledningen har Veronica Rörsgård kopplat hr till affärsnytta. Och så har hon visat hur mångfald på alla sätt bidrar till att göra Skanska bättre. På Chefgalan 9 mars utsågs hon till Årets hr-chef 2016.
annawikland
Evenemang

Anna Wikland, affärsområdeschef Google, är Årets framtidschef 2016

Från svaga siffror till bäst i klassen. På kort tid skapade Anna Wikland Nordens vassaste team. Nu höjer hon blicken och blir chef över Google Sverige. På Chefgalan 9 mars utnämndes hon till Årets framtidschef 2016.
torbjorn
Evenemang

Torbjörn Eriksson, vd och grundare, Tenant & Partner, är Årets hälsofrämjande chef 2016

Torbjörn Eriksson satsade på att bygga en organisation som skapar vilja till hälsa. Mentalt och fysiskt är lika viktigt. Numera drivs mycket av hälsoarbetet på medarbetarnas eget initiativ. På Chefgalan 9 mars utsågs han till Årets hälsofrämjande chef 2016.
Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

ida
Evenemang

Ida Karlberg Gidlund, vd, Teach for Sweden, är Årets ledarutvecklare 2016

Ida Karlberg Gidlunds mission är tydlig: En bra lärarutbildning ger skickliga lärare. Skickliga lärare hjälper fler elever. När 13 000 niondeklassare saknar betyg finns inga genvägar. Alla ska med. På Chefgalan den 9 mars utsågs hon till Årets ledarutvecklare 2016.