Lise-Lotte Oldmark utnämnd till Ledarutvecklare 2015

Evenemang
Text:
Publicerad

Du har startat något som heter Academedia Academy. Vad är det?
”Det är ett sätt att samla vår kompetens. Vi är ju ett stort företag med 12 000 anställda. Så vi har massor av kraft internt som vi kan använda för att sprida goda exempel. Därför startade vi Acade­media Academy för två år sedan för utbildningar och utvecklingsinsatser.

Varje år samlar vi också alla våra 550 chefer under några dagar i ett Ledar­forum. Sist hade vi temat ’Symphony of leadership’, som anspelade på att det är fantastiskt att spela som solist men att man också måste fungera ihop i en orkester. Vi hade en hel del föreläsare och på kvällen anordnade vi ett körslag med sex körer och 80 chefer i varje kör.”

Många beskriver dig som duktig på att få med dig folk. Hur lyckas du med det?
”Jag tror att det handlar om att ha en relationell kompetens. Med det menar jag att vara närvarande. När jag kliver in på jobbet så är jag där. Det tror jag är en viktig egenskap som ledare. Att vara lyhörd och att fånga upp signaler snabbt.

Det handlar också om att vara målinriktad, skapa sammanhang och veta vart vi ska på lång sikt. Jag har alltid velat skapa en god skola och på allvar förändra för det enskilda barnet därute. Jag tror att jag får med mig folk i den drivkraften och den passionen.”

Du har sagt att du vill verka för ett ”bättre Sverige”. Det låter stort?
”Vårt uppdrag handlar väldigt mycket om att bidra till samhällsnyttan. Det är som Anna Ekström, generaldirektör för Skolverket, sa i samband med att Pisa-resultaten presenterades: ’Vi vet egentligen vad vi ska göra, men vi behöver kavla upp ärmarna och göra det.’ Så tänker jag också. Nu kavlar vi upp ärmarna och hjälps åt.”

Andra har läst: Alla vinnarna på Chefgalan 2015

Läs mer: Läs mer om alla nominerade i kategorin Ledarutvecklare 2015

 

 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden