Årets Chef-vinnaren: ”Blev ett omtumlande år för mig”

En slitvarg med sällsynt känsla för att lyfta människor. Så löd motiveringen när Manpowers Elisabeth Wennström blev utsedd till Årets Chef 2018. Nu berättar hon om hur året efter prisutmärkelsen varit.

Evenemang
Publicerad

I sällsynt tuff konkurrens var det till slut Elisabeth Wennström, operativ direktör på Manpower, som fick priset Årets Chef på Chefgalan 2018. Men vad innebär det egentligen att få prisutmärkelsen? Chef hörde av sig till Elisabeth Wennström för att höra om vilka reaktioner hon mött under det senaste året.

”Det har varit ett omtumlande år. Större uppmärksamheten och spännvidd än jag var beredd på. Jag drabbades dock av en tuff sjukdom som gjorde att ett halvår ”försvann” kan man säga”.

Vad har du mötts av för reaktioner kopplat till prisutmärkelsen? 

”Enbart positiva reaktioner – både internt och externt. Mycket gratulationer från både kollegor, tidigare kollegor långt tillbaka i tiden, kunder, före detta kunder, en hel del intervjuer från olika tidningar samt inbjudningar från olika håll att komma och gästföreläsa”

Hur känns det att ha fått priset – så här med lite perspektiv? 

”Oerhört roligt får jag säga! Fantastiskt roligt att också få ett erkännande utanför sin egen organisation. Det har också gett mig ännu fler möjligheter till att knyta nya intressanta kontakter.”

I juryns motivering nämndes att du är bra på att lyfta människor. Vad har du utvecklat inom ditt eget ledarskap under året? 

”Hum.. Skulle nog säga att jag har fått lite bättre tålamod, en bättre distans”.

Vilken utmaning ser du mest fram emot under 2019? 

”Jag har gått in i en ny roll som innebär ett större ansvarsområde. För mig har det alltid varit viktigt att försöka hålla mig nära verksamheten. Att också hålla mig nära de som arbetar längst ut i linjen, de som arbetar närmast våra kunder.  Det kommer att bli svårare nu när jag har fler ansvarsområden”, säger Elisabeth Wennström och fortsätter:

”Det är i särklass det viktigaste för mig att lyckas bevara den närhet jag alltid haft tidigare.  Det gör att man får en chans att se och höra vad som fungerar och vad som eventuellt inte fungerar.”

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.