”Nominera Årets Chef – redan i dag”

Årets chef Hallå där Cecilia Norrby, juryordförande för Årets Chef och till vardags redaktionschef på Chef. Arbetet med Årets Chef är i full gång och du uppmanar alla att nominera, nominera, nominera – redan i dag. Berätta mer!

Evenemang
Publicerad
Cecilia Norrby, juryordförande, och Maria-Pia Hope, Årets Chef 2022. Foto: Karina Ljungdahl

Vilka egenskaper har vi sett hos vinnarna de senaste åren?

”En stark trend har varit det värderingsstyrda ledarskapet. Även stort personligt mod, att våga vara banbrytande och vilja driva utveckling. Många av cheferna har lett stora förändringar och visat god ledarförmåga i såväl med- som motvind. Tydligt är också förmågan att kombinera goda resultat med ett mänskligt ledarskap och stort hjärta.”

Vad betyder priset Årets Chef för vinnarna?

”Jag upplever att det betyder oerhört mycket. Det vittnar alla vinnare som jag mött om. Naturligtvis är det en stor ära och ett erkännande för det egna ledarskapet. Men också för medarbetarna och teamet, ja för hela verksamheten. Det sätter ljuset på det jobb man gör tillsammans och ger en unik chans att sprida det vidare. Vinnarna blir ofta inbjudna att föreläsa, stå på scen och medverka i media. Det händer också att det uppmärksammas internationellt. Så helt klart är att det ger ny fart i karriären – kanske rent av början på en ny.”

Berätta lite mer om juryn!

”Som alltid är det en mycket tung och välmeriterad jury med stor spridning, så att vi får ett brett perspektiv på ledarskap och olika infallsvinklar. I år har vi flera nya namn i juryn: Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset, Héléne Barnekow, tidigare vd för Microsoft, numera partner på Ascension, Mattias Dahl, vice vd för Svenskt Näringsliv och Hayaat Ibrahim, generalsekreterare för Institutet mot mutor. Sedan tidigare år är även Leif Denti, forskare och PhD vid Göteborgs Universitet och Ashkan Pouya, serieentreprenör och medgrundare Serendipity Innovations, med. Och så jag (Cecilia Norrby), som är juryordförande och till vardags redaktionschef på Chef.”

Hur gör man för att nominera?

”Vi vill naturligtvis ha massor av kandidater och ett stort underlag att jobba med. Så jag vill uppmana alla att nominera, nominera, nominera! Och gör det redan i dag.”