chef_sommar_2
Glad sommar, önskar Chef-redaktionen. Foto: Calle Fleur

Glad sommar önskar vi på Chef.se

Det har varit ett händelserikt halvår på Chef.se.

I februari smygstartade vi Chefs 20-årsjubileum med en sammanfattning av hur ledarskapet har förändrats sedan 1995.

I samma veva drog vi igång Stresskolan, i vilken vi låter mellanchefen Henrik Angel ta upp kampen mot vardagsstressen, med hjälp av allt från terapi till mindfulness-appar. Läs alla delar i Stresskolan här.

Stresskolan uppmärksammades tidigt, bland annat i Nyhetsmorgon och stresstestet, som tagits fram av Karolinska institutet och presenterades gratis på Chef.se, blev snabbt populärt. Till dags dato har knappt 12 000 chefer testat sin stressnivå. Gör det du också!

Vi har hängt med på fotbollsträning med Sandarna lag C, ett lag för ensamkommande flyktingbarn, undersökt svenska chefers lunchvanor och pensionsplaner, intervjuat supermäklaren Fredrik Eklund, utnämnt Årets Chef (läs!) på slutsålda Chefgalan, släppt boken 100 ögonblick som förändrade svenskt ledarskap, lagt ut ännu fler av våra populära gratis mallar och avtal och arrangerat ett stort antal träffar i våra populära nätverk.

I mars utnämndes Chef.se återigen till en av Sveriges 100 bästa sajter av tidningen Internetworld. Samtidigt hittar allt fler till Chefs digitala plattformar. I vår har Chef.se slagit trafikrekord efter trafikrekord – under midsommarveckan besöktes Sveriges största ledarskapssajt av fler än 100 000 unika besökare. Även på sociala medier har tillväxten varit kraftig: 30 000 personer följer nu Chef på Twitter, Facebook, Linkedin och Instagram.

Och ändå är detta bara början: I slutet av augusti lanserar vi en helt ny version av Chef.se – med en mängd nya funktioner och smarta funktioner för dig som är prenumerant eller medlem i Ledarna. Håll utkik!

 

Här är de 5 mest lästa artiklarna på Chef.se hittills i år:


1. Klockan 16 är bara chefen kvar

På appföretaget Filimundus jobbar de anställda numera bara sex timmar om dagen. Medarbetarna är gladare, lojalare – och får lika mycket gjort.

2. Hamburgerkedjan Max: Det mest lönsamma vi har gjort

Den svenska hamburgerkedjan Max fick problem. Till vissa positioner var det nästan omöjligt att hitta personal. Lösningen var varken självklar eller konfliktfri: fler anställda med funktionsnedsättningar. Hållbarhetschef Pär Larshans berättar hur han gjorde.

3. Så skriver du ett säljande cv

Karriärrådgivaren Monica Renstig har hjälpt flera tusen personer att komma till intervju. Här ger hon sina allra bästa CV-tips.

4. Se upp för psykopater på jobbet
Känslokyla, plötsliga raseriutbrott och manipulation. Det är några av tecknen på ett psykopatiskt beteende. Se upp om du har det i din närhet på jobbet. Konsekvenserna kan bli ödesdigra.

5. Så ser du högpresteraren – och får hen att stanna

Du kommer snart att tappa din bästa medarbetare. Och varken beröm, högre lön eller tjänstebil lär ändra på saken. Steg ett: identifiera vem som är högpresterare. Steg två: följ den här metoden.

 

Glad sommar önskar alla på Chef!

 

 

Relaterade artiklar

greta
Hållbarhet

Retorikexperten: ”Gretas tal kan få dubbel effekt”

Greta Thunbergs känsloladdade och konfrontativa tal jämförs redan med Martin Luther Kings ”I have a dream” och andra historiska anföranden. Men talet kan uppfattas på olika sätt, säger Chefs expert Sofia Kacim.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
hundpajobbet1
Hållbarhet

Ta med hunden till jobbet – sänker stressen

Hunden kan bli din bästa vän – också på jobbet för att förebygga stress. En ny undersökning blåser liv i idén och får stöd av forskning.
stressjulen
Hållbarhet

Stressad och trött? Då är du långt ifrån ensam

Stressad och trött. Det är den vanligaste känslan som vi har när vi kliver in på jobbet i november/december, visar en omfattande studie.
bytajobbens
Hållbarhet

5 tips för att sätta mål – som är rimliga

Hur tar man sig tillbaka som högpresterande chef efter en sjukskrivning för utbrändhet? En sak är säker – någon form av förändring måste till, menar psykologen Åsa Kruse, som här ger sina 5 bästa råd.
Person med knut i håret som sitter med huvudet nedböjt mot knäna.
Arbetsmiljö

Rädd att missa något? Därför är chefer digitalt stressade

Handen på hjärtat – kontrollerar du din mejlkorg eller är det den som kontrollerar dig? I takt med att tekniken underlättar vår vardag breder också den digitala stressen ut sig. Chefer hör till de värst drabbade visar ny forskning.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
sas
Hållbarhet

Så undviker du höststressen – 4 smarta tips

Skolstart, kick-off på jobbet och nya projekt. Hösten ställer tuffa krav på hjärnan – som knappt har ställt om från semesterläge. Men det finns knep för att klara av höststressen.