När alla är rädda att göra fel, hur gör de som gör rätt?


8 mars 2018

Grand Hôtel, Vinterträdgården

Program
16.00 – 18.00 Seminarier
18.00 – 22.00 Galamiddag, prisutdelning och underhållning

FÖR 16:E ÅRET I RAD arrangerade vi Chefgalan  – Sveriges viktigaste ledarskapsevenemang. Under en enastående dag samlade vi chefer på alla nivåer, från olika branscher, från norr till söder. Tillsammans med våra medarrangörer lyfte vi fram och belönade de chefer som utmärkt sig mest i sitt ledarskap under året.

Chefgalan är en unik blandning av nytta, nätverkande och inspiration! Dagen bestod av eftermiddagsseminarium med spännande scengäster: deltagarna fick bland andra höra Alice Bah Kuhnke och Jan Eliasson. Sedan följde en galamiddag där priserna Årets Chef delads ut i sju kategorier samt Årets Hederspris.

Därför ska du gå på Chefgalan:

 Nätverka och skapa värdefulla kontakter!
Få konkreta verktyg för en bättre chefsvardag!
Var med och hylla och inspireras av Årets Chef-finalister!

 

Årets tema: Krisledarskap – hitta din moraliska kompass

chefgalan_scen2

Vi lever i en tid

… när unkna kulturer vädras ut och alla pratar transparens. En enda tweet kan sänka ett varumärke eller livsverk. Moraliska och etiska felsteg gör att ledare och förebilder faller som käglor.

Chefer kan tvingas ta blixtbeslut i plötsligt kaos och ska förmedla trygghet när allting gungar. De ska hitta rätt i labyrinter av moral och lojaliteter och förväntas i varje stund kommunicera glasklart, också om det som är dunkelt.

Här krävs en inre kompass som visar rätt. Värderingar som står fast.

På Chefgalan 2018 mötte vi chefer som modigt tar med sina värderingar in i ledarskapet. Som tvingats crashtesta sitt ledarskap för att styra genom stormar. Ta del av deras erfarenheter. Kanske blir det då lite enklare att besvara frågan: Är jag en ledare som står pall?

Årets spännande scengäster

Alice Bah Kuhnke

Kultur- och demokratiminister

Den första tiden som politiker blev tuff. Klivet in i politiken och regeringen krävde en snabbt införskaffad etikett som miljöpartist och Alice Bah Kuhnke blev förlöjligad och inte tagen på allvar. Men hon stod rak genom kritiken – något hon har fortsatt med. Idag är hon en av Sveriges allra mest välbekanta ministrar. Hon formar realpolitik och budgetar som ska jämkas in bland vitt skilda värderingar, världsåskådningar och traditioner. Dessutom i ett krympande parti som har fått sina ideal och visioner rejält tilltufsade i regeringssamarbetet. 
Jan Eliasson

Ordförande SIPRI, f.d. vice generalsekreterare i FN

Han har befunnit sig i brännpunkten av världens stora konflikter. I avgörande skeenden i FN-uppdrag och fredsprocesser har Jan Eliasson lyckats hitta öppningar i låsta lägen. Är det någon som har svart bälte i global konflikthantering och förhandlingsteknik i Sverige, så är det han. Som vice generalsekreterare i FN fick Jan Eliasson ett av världspolitikens mest utsatta jobb. Han har också själv ibland blivit ifrågasatt och angripen från olika håll. Hör om hans personliga erfarenheter från den internationella storpolitikens kulisser.
Cilla Benkö

vd Sveriges Radio

Som 21-åring klev Cilla Benkö in på Radiosporten på Sveriges Radio. Som inkvoterad tjej i en manlig kultur med tuff jargong tog hon mer och mer mark. Idag sitter hon i toppen av samma företag. Hon har vid många tillfällen fått hållbarhetstesta sitt ledarskap. Mordet på utrikeskorrespondenten och medarbetaren Nils Horner, på uppdrag i Kabul, är yrkeslivets största kris. I svallvågorna av Metoo-rörelsen hanterade hon i höstas att en medarbetare, i det här fallet en kvinna, anklagades för sexuella trakasserier. Hur tänkte och agerade Årets Chef 2017 då? Här får vi en inblick i hur Cilla Benkö har hanterat konflikter i skarpt läge.
Håkan Svedman

Sverigechef, IKEA

Ikea möter nu tiden e.Ka. (efter Kamprad). Håkan Svedman, själv fostrad i Ikea-andan, leder i en organisation genomsyrad av en sällsynt stark vision från sin grundare. Hör honom berätta om sin egen Ikea-resa, om Ikea idag och vägen framåt. Hur kan man som ledare i en urstark kultur forma sin egen identitet och sätta ett personligt avtryck som chef? Strategen Ingvar Kamprad tog tidigt ett steg tillbaka och planerade för den tid när han inte längre finns kvar. Hur mycket kan, får och vill man möblera om i legendarens livsverk, för att bäst kunna möta en snabbföränderlig framtid?
Elina Berglund

Grundare och CTO Natural Cycles

Med lanseringen av sin preventivmedels-app tog entreprenören Elina Berglund klivet rakt ut på ett etiskt, moraliskt och känslomässigt minfält. Som en av grundarna av Natural Cycles har hon navigerat i EU-lagstiftning, Läkemedelsverkets bestämmelser och tyck och tänk om kvinnokroppen i största allmänhet. Möt kärnfysikern som varit med om att hitta Higgs-partikeln i Cern-laboratoriet men beslutade sig för att byta prestigekarriären mot obetalt källarjobb. Idag sitter hon i toppen av ett bolag som har värderats till en miljard. Nu ska hon hantera larm om oönskade graviditeter, samtidigt som hon jobbar på en lansering i USA och att ta sin succé också till tredje världens kvinnor.
Shervin Razani

vd och grundare av Jurek Rekrytering & Bemanning

Ur sin lavaflod av glödande energi har Shervin Razani skapat en lång rad bolag. Kriser och motgångar omsätter han till driv och lärdomar. Hans snabbväxande rekryteringsföretag Jurek har utsetts till Gasellföretag fyra år i rad. Shervin Razani har därifrån en unik överblick över den svenska talangpoolen, där kunskap och kompetens får allt kortare bäst-före-datum och kampen om de bästa är stentuff. Vilket ledarskap bygger han själv, när det är omöjligt att veta vad som väntar runt hörnet?
Moderatorer:

Anna Mannheimer och Cissi Elwin

Årets priser på Chefgalan 2018

Chefgalan avslutades traditionsenligt med galamiddag där priserna Årets Chef delades ut i sju kategorier samt Årets Hederspris.

Årets Chef

Läs mer

Årets Mångfaldschef

Läs mer

Årets Digitaliseringsledare

Läs mer

Årets Innovativa Ledare

Läs mer

Årets HR-chef

Läs mer

Årets Hälsofrämjande chef

Läs mer

Årets Ledarskapsinsats

Läs mer

Medarrangörer

atea_400
Euro_Accident_Logo_20164
ledarna
sodexo_en_right_4color
workday_300
Forsvarsmakten

Research av

experis-logo
Årets priskategorier på Chefgalan

Chefgalan 2019

Vi längtar redan till nästa år! 

Håll utkik:
Nomineringsprocessen till nästa års gala drar igång senare under våren!

Varmt välkomna!