Har du Sveriges bästa chef?

Hjälp oss lyfta fram Sveriges bästa chefer och ledare 2020!
För 18:e året i rad uppmärksammar och belönar vi de som utvecklar människor och verksamheter, de som hittar nya vägar, har mod och skapar engagemang och inspirerar.

Chefgalan arrangeras den 11 mars Grand Hôtel i Stockholm.
Biljettförsäljningen öppnar i november.

”Det är viktigt att komma samman och hylla de goda exemplen”.

Chefgalan är en unik blandning av nytta, nätverkande och inspiration! Dagen består av ett eftermiddagsseminarium med spännande scengäster. Sedan följer en galamiddag där priserna Årets Chef delas ut i fem olika kategorier samt Årets Hederspris.

Nomineringen är nu stängd.

Röster från Chefgalan 2019:

"Fantastiskt forum för chefer. Viktigt symbolevent för det goda ledarskapet. Mycket bra och imponerande arrangerat".

"Den gedigna researchen och processen som görs på finalisterna ger tyngd och prestige till vinnarna i varje kategori".

"Chefgalan är ett extremt viktigt event för nödvändigt och avspänt nätverkande chefer emellan. En institution som måste bevaras".

Vad händer nu?

1. Nomineringen stänger 
Hundratals nomineringar har kommit in och nu tar vårt arbete vid. Samtliga nominerade har fått ett frågeformulär som vi sammanställer. Detta blir underlag till det första jurymötet som äger rum i oktober.

2. Det första jurymötet 
Under deras första möte ska juryn i respektive priskategori gå igenom varje nominerades svar från formulären. Det brukar bli långa diskussioner och argumentationer om vilka nominerade som ska gå vidare i processen. Målet är att enas om fem kandidater som går vidare till nästa steg – djuprearchen. Nyfiken på juryprocessen? Läs mer här.

3. Djupresearch
De fem kandidater som juryn valt ut blir kallade till en djupintervju enligt samma modell som vid en chefsrekrytering. Intervjun genomförs av vår researchpartner Experis. De sammanställer intervjuerna till ett nytt underlag inför det andra jurymötet som äger rum i november.

 

4. Det andra jurymötet 
Med avstamp i Experis underlag går juryn in i det allra svåraste momentet – där fem kandidater ska bli tre finalister varav en vinnare. Utöver intervjun utgår även juryn från Chefs nio punkter för ett gott ledarskap och hur väl kandidaterna lever upp till dessa. Det blir ofta ganska heta diskussioner om hur tungt olika meriter ska väga. Till sist är det juryordförande som har sista ordet.

5. Kontakt med finalisterna
Innan årsskiftet kommer Chef personligen kontakta samtliga finalister för att informera om den goda nyheten. Samtliga finalister bjuds in till Chefgalan och vi informerar om kommande aktiviteter innan galan.

6. Finalistsläpp
I januari får alla andra veta vilka finalisterna i respektive kategori är. Då får finalisterna synlighet i både tidningen och på webben – ingen ska kunna missa vilka Sverige främsta chefer är!

7. Chefgalan 11 mars, Grand Hôtel i Stockholm
Det blir högklassig stämning, nätverkade och tillsammans hyllar vi det goda ledarskapet. Med ett innehållsrikt eftermiddagsseminarium ramar vi in kvällen och flera toppchefer medverkar på scenen. Vem som är den slutgiltiga vinnaren i respektive kategori är fortfarande hemligt. Under en färgsprakande och livlig middag presenteras de välförtjänta vinnarna och välkomnas upp på scenen med konfetti och stående ovationer. Biljettförsäljningen inleds inom kort.

Inspireras av förra årets vinnare:

Stefan Vilkman

Årets Chef

rektor, Östra Gymnasiet Huddinge Kommun

Läs mer

Bertil Hult

Hederspristagare

grundare, EF Education

Läs mer

Cecilia Lundin

Årets HR-chef

svp Head of People and Brand, Telia Company

Läs mer

Ramin Kabiri

Årets Hälsofrämjande Chef

biträdande enhetschef Mälarbackens vård och omsorgsboende, Bromma Stadsdelsförvaltning

Läs mer

Nyamko Sabuni

Årets Mångfaldschef

hållbarhetsdirektör, ÅF

Läs mer

Jessica Nordlander

Årets Innovativa Ledare

chief digital officer, STS Education

Läs mer

Tobias Lindblom

Årets Ledarskapsinsats

stabschef, Försvarsmakten/MALI07

Läs mer

Stort tack till våra medarrangörer!

Euro_Accident_Logo_20164
Ledarna-Logo-Svart-EPS
workday_600
sodexo_en_right_4color