6 morgonvanor hos framgångsrika personer

Det gäller att starta dagen rätt – och få in goda vanor genom att nöta in en viss morgonrutin. Det menar effektivitetscoachen Will Polston, som skrivit en bok om att bli sitt mest framgångsrika jag.

Hälsa
Publicerad

Oavsett om du är morgonpigg, eller gillar att dra dig extra länge i sängen, så är det viktigaste vad du gör när din dag börjar – inte exakt vilken tid du går upp.

Goda vanor formas och bibehålls genom en serie av morgonrutiner, menar effektivitetscoachen Will Polston, författare till North Star Living: Master your Mindset and Live a Life You Love, i Fast Company. Därför ska du satsa på att vara proaktiv, inte reaktiv, är hans råd.

Här är hans bästa tips på hur du ska göra, även om du har ont om tid.

6 morgonvanor hos framgångsrika personer

1. Affirmationer
Ord spelar roll. Om du upprepar vissa ord tillräckligt ofta kommer de att fastna i ditt undermedvetna och bli till sanningar. Även om affirmationer ofta relaterar till saker du vill ha i framtiden, uttrycks de alltid i nutid, som om du redan har uppnått det du vill. Skapa därför en serie affirmationer (vara, göra, ha) och läs dessa varje morgon.

2. Meditation
Det finns många saker i livet vi inte har kontroll över. Vad vi däremot kan göra, är att ta ansvar för den egna sinnesstämningen. Det gör du bäst genom meditation. Målet med meditationen är att vara i nuet; att släppa tankar på kontroll och ersätta dessa med lugn och inre harmoni.

3. Visualisering
Visualisering innebär att i minsta detalj föreställa dig hur du vill att ett framtida ögonblick ska se ut, kännas och låta. När du regelbundet övar på visualisering, kommer det att leda till att du instinktivt agerar på ett sätt som för dig mot målet.

4. Iskall dusch
Att ta en kall dusch – eller åtminstone avsluta din morgondusch med en skur av iskallt vatten – har många hälsofördelar för själ och kropp, som fettförlust och förbättrad immunitet, cirkulation och muskelåterhämtning. Lär dig omfamna denna morgonvana.

5. Du mår som du äter
Fundera på ditt nuvarande näringsintag, ta reda på vad som saknas och åtgärda det, som en del av din morgonrutin. Kom ihåg att intag av alkohol, koffein och socker på morgonen kan påverka din ämnesomsättning och energinivå under resten av dagen.

6. Nyfikenhet
All ny kunskap ger dig en möjlighet att växa. Börja därför dagen med en ny insikt; läs några sidor ur en bok, lyssna på en podd, titta på YouTube. Om du lär dig ett visst ämne i 30 intensiva minuter varje dag, kan du inom några år vara expert inom det fältet.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden