3 anledningar till att tech-talangerna slutar

Lönen är inte avgörande när tech-talangerna väljer arbetsplats. I stället är det helt andra saker de går igång på. Det här ska du som chef tänka på när du rekryterar teknisk spetskompetens – om du vill behålla talangerna länge.

Karriär
Publicerad

Just nu skriker företag världen över efter topptalanger inom tech. Dels ser arbetsgivarna hur rekryterna lämnar dem för andra jobb, dels har chefer och hr-avdelningar svårt att hitta och behålla nya personer med önskvärd teknisk kompetens.

Anledningarna till att tech-talangerna börjar snegla på andra arbetsplatser kan kokas ner till följande tre huvudpunkter, konstaterar Harvard Business Review (HBR) och hänvisar till en ny undersökning med 500 tech-anställda och 230 tech-företag.

1) Det går inte att växa och utvecklas på nuvarande arbetsplatsen, 2) Jobbet erbjuder inte tillräcklig flexibilitet, 3) Feedback och belöning från chefen saknas.

Att flexibilitet hamnar högt på listan är ingen högoddsare. Två tredjedelar svarar att de föredrar en mix av att jobba på kontor och på distans och så många som en tredjedel menar att de vill arbeta borta från kontoret upp till fyra dagar i veckan.

Hela 46 procent konstaterar dessutom att de skulle överväga att lämna en arbetsgivare som slutade erbjuda möjligheten att utföra arbetsuppgifterna på annan plats.

Andra faktorer som attraherar talanger med tekniska superskills är mångfald, en inkluderande arbetsmiljö, samt moderna system, metoder och arbetsverktyg, enligt enkäten.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden