4 sätt att stärka dig själv

Nätverkande, löneförhandlingar och anställningsintervjuer.  Karriärlivet är fullt av tillfällen då du behöver tro på dig själv och göra ett säkert intryck.

Hälsa
Publicerad
Illustration: Johanna Gustavsson

Men det kan vara lättare sagt än gjort. Här är fyra sätt att ge ditt självförtroende en skjuts i rätt riktning:

1 Visa lite självmedkänsla. Bombardera inte dig själv med kritik bara för att du har gjort en tabbe. Förmodligen är det inte lika illa som det känns just då. Sätt saken i perspektiv genom att ställa dig frågan ”hur viktigt kommer det här att vara om tre månader?”.

Vänd blicken utåt. Ju mer du fokuserar på dig själv och funderar på vilket intryck du ger när du pratar med andra, desto mer självfokuserad och nervös blir du. Fokusera i stället utåt och koncentrera dig på den andra genom att ställa frågor.

3 Improvisera mera. Enligt themuse.com finns det många vd:ar som förklarar sin framgång med att de har pysslat med improvisationsteater. Det hjälper dig nämligen att hantera oförutsedda händelser, vilket i sin tur gör dig tryggare och säkrare när det väl gäller.

4 Träna på att tala inför andra. Att bli bättre på att hålla muntliga presentationer kan vara ett effektivt sätt att stärka ditt självförtroende. Dessutom kommer du att ha glädje av det under hela din karriär.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden