deloitte
Robert Lönn och Ester Sundström, Deloitte.

”Vi fick ökad tekniklust på köpet”

Den här artikeln är en del av Chefs stora undersökning om simplification. 

Deloitte är ett av alla informationsintensiva företag utrustade med en uppsjö av smarta lösningar för att göra arbetsvardagen enklare, som e-post, konferens- och mötessystem, Office-program och One Note.

Men personalföreningen, där Ester Sundström då var ordförande, hade en gnagande känsla av att tekniken inte utnyttjades fullt ut och att medarbetarna inte hade tid att sätta sig in i alla tidsbesparande tjänster. Därför föreslog de för styrelsen att använda sina kunniga medarbetare och skapa en frivillig – och lustfylld – seminarieserie.

”Vi ville inspirera, snarare än att utbilda. Vi har redan så många toppstyrda projekt kring digitalisering.

Läs också: Tre enkla regler ökar effektiviteten

Seminarieserien döptes till Stronger, Better, Faster.

Företag: Deloitte, Stockholm.

Problem: Datorprogram och it-verktyg utnyttjas inte fullt ut.

Lösning: Att låta kunniga medarbetare dela med sig av sin kunskap och inspirera till användning på ett lustfyllt sätt.

”Vi träffade en nerv i organisationen. Det kom tre gånger så många som vi trodde skulle dyka upp”, berättar Robert Lönn, Senior Manager på kommunikationsavdelningen. 

Nästan alla seminarierna finns sparade i digital form för de som vill ta del av kunskapen efteråt.

”Jag vågar nog säga att One Note slog igenom på bred front, tack vare seminarierna. De flesta använder det i dag. Vi ser hur folk jobbar smartare, och hur de i sin tur delar den kunskapen med sina kolleger. Seminarierna har också satt igång en diskussion kring digitalisering och påverkat vår syn på tekniken och hur vi kan få den att jobba för oss i stället för mot oss.”

Läs också: Hur stressad är du? Testa dig här

Därför ökar komplexiteten

Deloitte ser fem huvudorsaker till organisationernas ökade komplexitet:

1 Ständig uppkoppling. Den ständiga uppkopplingen är bero-endeframkallande och får oss att drunkna i information. En fjärdedel av vår arbetsdag går till e-posthantering, enligt Deloittes studie.

2 Komplex teknologi. Det kommer ny teknik fortare än vi kan lära oss, och om det förenklar för slutanvändaren tenderar det att försvåra för dem i andra änden när olika system ska kombineras.

3 Globaliseringen. De flesta företag arbetar internationellt på ett eller annat sätt vilket gör att möten, konferenser och projekt pågår dygnet runt och ställer krav på nya arbetssätt.

4 Ökat regelverk. Vi får allt fler externa regelverk, som certifieringar, lagar och riktlinjer som verksamheten måste förhålla sig till och kontrollera att man följer.

5 Komplicerade affärssystem och arbetsprocesser. Båda har börjat växa oss över huvudet och kostar allt mer arbete.

Läs också: Sex sätt att jobba smartare

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

apollo
Digital HR

Bommade igen sista butiken – så blev Apollo digitala

Digitaliseringen har inneburit att de traditionella charterbolagen befinner sig på en helt ny marknad. Apollo är mitte uppe i en anpassning till den nya verkligheten – och djupt involverade i det arbetet är HR-avdelningen. 
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
vinst
Mångfald

De gick från 2 kvinnliga chefer – till 55 procent

Stamnät, elförsörjning, infrastruktur – av tradition en mansdominerad sektor. Ändå har Svenska Kraftnät lyckats närma sig en jämn köns­fördelning.

gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
aktivitet
Personlig effektivitet

4 punkter: Det här krävs för att få produktiva medarbetare

Vill du ha produktiva medarbetare? Då finns det fyra punkter som är extra effektiva om ni vill testa aktivitetsbaserade kontor, visar en svensk studie.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden