curriculum-vitae-bild

Ta kontroll över ditt cv med rätt typsnitt

Tycker du om att skriva ditt cv i snirklig skrivstil? Ändra det genast! Fel typsnitt kan vara förödande för karriären, menar experter.

I veckan skrev Bloomberg en uppmärksammad artikel om vilka typsnitt arbetssökande bör undvika. Och det är uppenbart att ämnet engagerar: 

”Vill du komma till intervjun iklädd jeans och t-shirt? Då är Helvetica ett bra val. Balklänning? Ta en Didot. Eller i clownkostym? Då är Comic Sans helt rätt”, säger Angela Tillman Sperandio som är kommunikationschef på Arkitektur- och designcentrum.

”Jag är såpass typografiskt yrkesskadad att jag sorterar in de flesta människor efter olika typsnitt. Sveriges kung Carl Gustaf är förstås en Cooper Black. En svängig 70-tals typ”, fortsätter hon. 

Angela Tillman Sperandio kallar sig själv för typsnittsnörd och erkänner att hon kanske hade slängt ett riktigt fult cv i papperskorgen. För henne är det viktigt att finess och kreativitet reflekteras i arbetsansökan.

”Det är viktigt att tänka igenom typsnittet på ditt cv. Det uttrycker något om din personlighet på samma sätt som dina kläder och ditt sätt att prata. Typsnitt för mig är kommunikation. För mig signalerar ett snyggt cv att någon har lagt ned tid och omsorg”, säger hon.

För Niklas Delmar som är vd över rekryteringsbolaget 4potentials, ett systerbolag till Michaël Berglund, är inte typsnittet på ett cv något han reflekterar speciellt mycket över.

”Generellt så tycker vi det är bra med personliga cv:en och att man gör det till sitt eget. Det säger en del om kandidaten i hur man presenterar sig själv. Fast jag frågade runt på min arbetsplats och i princip alla tycker att typsnittet är en ickefråga. Men jag har en kollega som skulle dra öronen åt sig om någon skickade ett cv i Comic Sans”, säger han.

Läs också: Så skriver du ett säljande cv

Själv skulle Niklas Delmar aldrig välja bort någon på grund av ett typsnitt så länge ansökan är lätt att läsa, välgjord och rättstavad. Men att använda ett typsnitt som är estetiskt fint och snirkligt men svårläst, som Edwardian Script ITP, är inget han rekommenderar. Inte heller när det blir alltför konstigt eller obegripligt.

”Jag fick ett personligt brev i form av en låda med mat och vin en gång. Det är inte så bra. Det blir ju en form av muta”, säger han.

Vad skulle då en typsnittsnörd som Angela Tillman Sperandio rekommendera för dig som känner dig totalt vilsen i typsnittsdjungeln och inte kan skilja på Times New Roman och Cambria?

”Jag brukar rekommendera Georgia. Det är vältecknat och har en stilig kursiv som gör den lättare att få till för den typografiskt ovane, än exempelvis Times New Roman. Helvetica är väldigt neutralt men lite tråkigt eftersom det inte uttrycker särskilt mycket. Courier och Arial skulle jag undvika helt då de är svårlästa och inte särskilt snygga”, säger hon.

Det är alltså bra att sticka ut, vara personlig och tänka över vad för typsnitt man använder. Men håll det seriöst. Att till exempel avsluta med en emoji i form av en glad gubbe eller tummen upp, är inget någon av cv-experterna rekommenderar.

”En emoji? Då hade jag hajjat till och reagerat. De kan vara jätteviktiga i kommunikationen på sms men i cv:n hör de inte hemma.”, säger Niklas Delmar.

”Emoijis, kattbilder eller en länk till en tokig artikel i Aftonbladet hör inte hemma i ett cv, det finns det andra forum för,” säger Angela Tillman Sperandio.

Läs också: 5 tips som botar eftermiddagsdippen

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

lillebror
Karriär

Lillebrorseffekten som ger kvinnor sämre lön

Se upp för lillebrorseffekten. Kvinnor som vuxit upp med en lillbrorsa tenderar att få sämre lön.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

myter
Karriär

Fyra myter om gigekonomin

Det finns gigekonomin, och så finns det myter om gigekonomin. Vad är egentligen sant och falskt? Här är några vanliga missuppfattningar.

nyajobb-2
Karriär

5 skäl: Därför säger dina bästa kolleger upp sig

Fel personer belönas och ledarskapet är uselt. Det är två starka skäl till att vilja lämna en arbetsgivare, visar en ny undersökning.
chefen123
Karriär

Den ”ofrivilliga” chefen – som nu leder 1000 personer

Att bli chef fanns inte på kartan. För läkaren Carolina Samuelsson var forskning och patientkontakt det väsentliga. Nu leder hon en av Sveriges största universitetskliniker med över tusen anställda.
lena1
Karriär

Lena Ullström bytte karriär – efter hon fyllt 46 år

När många längtar bort från chefsrollen valde Lena Ullström att hoppa på en chefskarriär senare i livet.

tholin-henrik_sandstrom2
Annonssamarbete Chef + Simployer (Tholin & Larsson)

3 frågor som avslöjar hål i en kompetensstrategi

Kompetensbrist är en växande dold kostnad i svenska företag. Hög tid att skaffa kontroll över situationen. Att ställa tre frågor är en bra början
byajobb
Karriär

3 frågor du måste besvara – innan du säger upp dig

Sugen på en ny utmaning? Då finns det 3 viktiga frågor du bör ställa dig själv innan du tar steget fullt ut och går vidare i chefskarriären.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden