En hand i svenska flaggans färger som visar tummen ner.

Svenskar mer missnöjda med jobbet än övriga européer

Fler svenskar planerar att söka nytt jobb det närmaste året jämfört med övriga européer, visar en ny studie. Den visar också att svenskar verkar uppskatta sin chef mer när de arbetar hemifrån än på plats på arbetet.

Fler svenskar planerar att söka nytt jobb inom det närmaste året, jämfört med övriga européer, visar en ny studie som företaget Yonder utfört på uppdrag av Workday. En tredjedel av svenskarna uppger att de kommer att söka sig till ett nytt jobb och en ny arbetsgivare, jämfört med det europeiska genomsnittet på 25 procent.

De främsta anledningarna är att svenskarna inte känner sig tillräckligt uppskattade och kompenserade på sin nuvarande arbetsplats, men också att de vill ha högre lön. Det visar undersökningen, som är gjord på över 17 000 européer och drygt 2000 svenskar.

Undersökningen visar också att vi i Sverige verkar uppskatta vår chef mer när vi arbetar på distans. De som har arbetat hemifrån under pandemin har gett sin chef högre poäng än de som befunnit sig fysiskt på arbetsplatsen. De som arbetat hemifrån var också mer positiva till kommunikationen från företagets ledarskap. Dock anser 35 procent av svenskarna att företaget de arbetar på har brytt sig mindre om frågor som rör mental hälsa och välbefinnande under pandemin, vilket har lett till oro, frustration och ångest.

Trots att Sverige är ett av de länder som haft minst restriktioner uppger svenska anställda att de känt sig mer isolerade när de arbetat hemifrån än det europeiska genomsnittet, med en skillnad på 16 procent.

Undersökningen visar också att svenskar fått kämpa mer med motivationen på arbetsplatsen än övriga européer (51 procent jämfört med 46 procent). De främsta orsakerna är att löneförhöjningar uteblivit eller blivit försenade och att man inte har kunnat interagera med kollegor på samma sätt som förut. Unga svenskar mellan 18 till 34 år är de som fått kämpa allra mest med motivationen.

Har din medarbetare nytt jobb i kikaren?

Läs också: 13 tecken: Då har din anställde nytt jobb i kikaren

”Jag tror att det finns flera grundorsaker, men att man kan se att resultaten visar att vi svenskar har en hög förväntansnivå på vårt arbete. Ett jobb handlar inte bara om att producera något, utan många ser jobbet som en del av ens självförverkligande”, säger Workdays Nordenchef Karin Hagman.

”Jag tycker dock att det är lite överraskande att så många planerar att söka sig till en ny arbetsgivare istället för att byta roll internt. Det kanske visar att många företag inte är så bra på att marknadsföra vilka möjligheter som finns internt inom företaget”.

Att de yngre medarbetarna har fått kämpa mest med motivationen tror Karin Hagman kan bero på att yngre är i en fas av karriären där de är i större behov av feedback och kontakt med kollegor än vad äldre är – behov som inte har kunnat bli mötta under pandemin.

Karin Hagman menar också att resultaten visar att många chefer har insett allvaret och lagt ner extra kraft i kommunikationen med medarbetare som jobbar på distans.

”När chefen hör av sig, kanske oftare än förut, för att fråga hur medarbetare mår får det folk att känna sig sedda. En del medarbetare kanske även trivs med att jobba på distans och ha frihet under ansvar”.

Men missnöjet med frågor som rör mental hälsa och välbefinnande visar att alla chefer inte nått ända fram, menar hon.
” Man kan se resultatet som att chefer har lyssnat på sina medarbetare, men uppenbarligen inte tillräckligt mycket”, säger Karin Hagman.

Chef med sina medarbetare

Läs också: Ledarskapet under corona får beröm

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

En mörkhårig kvinna sitter med ryggen mot fotografen. Hon blir intervjuad av fyra rekryterare som sitter mitt emot henne.
Karriär

Efterfrågan på rekryterare ökar kraftigt

Sugen på en ny karriär? Efterfrågan på rekryterare har ökat markant det senaste året, visar siffror från Linkedin.

Hemma eller på arbetsplatsen? Nu luckras gränserna upp. IKEA ser sex trender som formar hybridkontoren. Foto: IKEA (Landskrona fåtölj 2749 kr exkl moms)
Annonssamarbete Chef + IKEA

IKEA: Se trenderna som formar ditt hybridarbete

”Arbetsplatsen behöver bli en magnet som får tillbaka folk”, menar Kicki, företagsinredare på IKEA och ger sina bästa råd för effektivt – och hemtrevligt – hybridarbete.

Lars Strannegård rättar till sin slips.
Karriär

Handelshögskolans rektor tror på det empatiska ledarskapet

Fyra grundvärden ska garantera ett ledarskap som står pall också i extremt snabb förändring.
”Att vara empatisk är helt centralt i det”, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm där framtidens toppchefer och ledare utbildas.

Anna Wikland till vänster. Bild på leende kvinna vid skrivbord till höger.
Karriär

Så ska Google lyfta kvinnliga entreprenörer

Nu går Google i spetsen för att förbättra kvinnors förutsättningar genom initiativet #WeStart.
”En insats som känns självklar och viktig”, säger Googles Sverigechef Anna Wikland.

En kvinna med långt mörkt hår tittar sig i spegeln. Vid hennes ansikte finns rosa hjärtan.
Karriär

Tre tips - så förhindrar du narcissister att skada din arbetsplats

Narcissister tar sig till höga positioner snabbare än andra. Det visar en ny italiensk studie.

Fotografi av Viktor Svensson son står i en trappa.
Karriär

Från reporter till vd och koncernchef

Börs-vd:ar är också människor. Hierarkiernas ofta illusoriska makt blev en aha-upplevelse för Viktor Svensson, som gjort karriär av att tänka nytt.

Annonssamarbete Chef + Netigate

360-analys av chefen är viktigare än någonsin

Pandemi, digitalisering och hybridarbete. Hur har ledarskapet hängt med i den senaste tidens extrema omställningar?  ”360-graders feedback ger chefer och organisationer en tydlig bild av vilka ledarskapsförmågor som behöver stärkas”, säger Sophie Hedestad på Netigate. 
Illustration med en dator som går sönder och en frustrerad medarbetare.
Karriär

Då är äldre medarbetares kunskap avgörande

Det moderna samhällets sårbarhet för cyberattacker blir alltmer uppenbar. I sådana lägen blir äldre medarbetares kunskap i att kunna hålla igång verksamheten manuellt avgörande.