En hand i svenska flaggans färger som visar tummen ner.

Svenskar mer missnöjda med jobbet än övriga européer

Fler svenskar planerar att söka nytt jobb det närmaste året jämfört med övriga européer, visar en ny studie. Den visar också att svenskar verkar uppskatta sin chef mer när de arbetar hemifrån än på plats på arbetet.

Fler svenskar planerar att söka nytt jobb inom det närmaste året, jämfört med övriga européer, visar en ny studie som företaget Yonder utfört på uppdrag av Workday. En tredjedel av svenskarna uppger att de kommer att söka sig till ett nytt jobb och en ny arbetsgivare, jämfört med det europeiska genomsnittet på 25 procent.

De främsta anledningarna är att svenskarna inte känner sig tillräckligt uppskattade och kompenserade på sin nuvarande arbetsplats, men också att de vill ha högre lön. Det visar undersökningen, som är gjord på över 17 000 européer och drygt 2000 svenskar.

Undersökningen visar också att vi i Sverige verkar uppskatta vår chef mer när vi arbetar på distans. De som har arbetat hemifrån under pandemin har gett sin chef högre poäng än de som befunnit sig fysiskt på arbetsplatsen. De som arbetat hemifrån var också mer positiva till kommunikationen från företagets ledarskap. Dock anser 35 procent av svenskarna att företaget de arbetar på har brytt sig mindre om frågor som rör mental hälsa och välbefinnande under pandemin, vilket har lett till oro, frustration och ångest.

Trots att Sverige är ett av de länder som haft minst restriktioner uppger svenska anställda att de känt sig mer isolerade när de arbetat hemifrån än det europeiska genomsnittet, med en skillnad på 16 procent.

Undersökningen visar också att svenskar fått kämpa mer med motivationen på arbetsplatsen än övriga européer (51 procent jämfört med 46 procent). De främsta orsakerna är att löneförhöjningar uteblivit eller blivit försenade och att man inte har kunnat interagera med kollegor på samma sätt som förut. Unga svenskar mellan 18 till 34 år är de som fått kämpa allra mest med motivationen.

Har din medarbetare nytt jobb i kikaren?

Läs också: 13 tecken: Då har din anställde nytt jobb i kikaren

”Jag tror att det finns flera grundorsaker, men att man kan se att resultaten visar att vi svenskar har en hög förväntansnivå på vårt arbete. Ett jobb handlar inte bara om att producera något, utan många ser jobbet som en del av ens självförverkligande”, säger Workdays Nordenchef Karin Hagman.

”Jag tycker dock att det är lite överraskande att så många planerar att söka sig till en ny arbetsgivare istället för att byta roll internt. Det kanske visar att många företag inte är så bra på att marknadsföra vilka möjligheter som finns internt inom företaget”.

Att de yngre medarbetarna har fått kämpa mest med motivationen tror Karin Hagman kan bero på att yngre är i en fas av karriären där de är i större behov av feedback och kontakt med kollegor än vad äldre är – behov som inte har kunnat bli mötta under pandemin.

Karin Hagman menar också att resultaten visar att många chefer har insett allvaret och lagt ner extra kraft i kommunikationen med medarbetare som jobbar på distans.

”När chefen hör av sig, kanske oftare än förut, för att fråga hur medarbetare mår får det folk att känna sig sedda. En del medarbetare kanske även trivs med att jobba på distans och ha frihet under ansvar”.

Men missnöjet med frågor som rör mental hälsa och välbefinnande visar att alla chefer inte nått ända fram, menar hon.
” Man kan se resultatet som att chefer har lyssnat på sina medarbetare, men uppenbarligen inte tillräckligt mycket”, säger Karin Hagman.

Chef med sina medarbetare

Läs också: Ledarskapet under corona får beröm

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

En hand håller upp en skylt som det står Interimschef på mot en jeansblus som bakgrund.
Karriär

Så lyckas du med interimschefen

Allt fler blir interimschefer i ett allt mer flytande arbetsliv, visar forskning. Men för att det ska lyckas på arbetsplatsen gäller det att göra på rätt sätt.

Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

En kvinna sitter och jobbar i en soffa med en katt bredvid sig.
Karriär

Chefer missförstår unga medarbetare

Chefer missförstår vad som är viktigt för unga medarbetare på flera olika sätt, visar en ny internationell undersökning. Undersökningen visar att de betraktar flera viktiga frågor på olika sätt.

Tre kvinnor sitter framför sina datorer vid ett bord och pratar och skrattar.
Karriär

Bullshit jobs? Nej, inte längre

Bara 4,8 procent. Så få européer tycker att jobbet är meningslöst, visar en ny studie. Och ofta är det cheferna som finner störst mening med sitt jobb.

Foto av Rasmus Bergström
Karriär

Chefen som ger batterier nytt liv

Vad är det för nytta med ett gammalt elbilsbatteri? Massor, om du frågar Rasmus Bergström. Att ge batterierna förlängt liv är senaste uppgiften i en chefskarriär där hållbarheten står i centrum.

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.
Annonssamarbete Chef + Winningtemp

Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Mätbart bättre ledarskap, arbetsglädje, arbetssituation, engagemang och delaktighet. Här är receptet från Flens kommun.

cissi_webb_09
Karriär

Cissi Elwin: "Det viktiga är vad chefen uträttar"

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.