Medarbetare som får hjälp av en annan person framför datorn

Så kan en jobbcoach få fart på din chefskarriär

Är du trött på ditt nuvarande chefsjobb, men osäker på vad du ska göra i stället? Då kan en karriärrådgivare vara något för dig. Här är vad du kan förvänta dig – och vad du nog inte bör hoppas på.

Drygt två år in i pandemin, och aldrig har så många ifrågasatt sina karriärer. Både i Europa och USA talas om ”det stora avskedet” där ovanligt många frivilligt hoppar av från sina tjänster. Hela 41 procent av alla yrkesverksamma överväger att byta jobb, visar en global analys från rekryteringsföretaget Adecco.

Hör du till de chefer som vill få ny fart på karriären, men inte riktigt kommer loss eller vet åt vilket håll du bör gå? Då kan en karriärcoach vara något för dig.

Hur många karriärcoacher finns det?

Förvånansvärt många. Enligt en uppskattning av International Coaching Federation ICF, en av de ledande globala organisationerna för coacher, finns 71 000 yrkesverksamma karriärcoacher jorden runt. Samma organisation har omkring 500 anslutna coacher i Sverige, men en sökning på internet indikerar att det totala antalet karriärrådgivare i vårt land är betydligt större än så. Att stora arbetsgivare samt fackförbund erbjuder karriärrådgivning som förmån är inte ovanligt. För chefer som blivit uppsagda och befinner sig ”mellan två jobb” finns möjlighet till gratis karriärrådgivning med ledarskapsinriktning inom de så kallade omställningsstiftelserna.

chefsstodupskilling

Läs också: Så coachar du dina medarbetare – till effektivt lärande

Vad kan jag som chef förvänta mig av en karriärrådgivare?

Hjälp med att utvärdera nuläge, mål och drömmar. Staka ut vägen framåt, identifiera hinder och strategier för hur de kan övervinnas. Kartläggning av kompetens, styrkor, ”marknadsvärde” och svagheter. Personlighets- och färdighetstester, hitta sökvägar till alternativa branscher och vägledning kring kurser och utbildning. Ibland även workshopar, webbinarier och aktiviteter kring matchning, eller tips om sådana. Hjälp med att pitcha idéer och sälja sig själv, skriva ett säljande cv, finslipa det personliga brevet och presentationen på Linkedin. Öva upp säkerhet och trovärdighet inför en intervjusituation. Komma till insikt om att det varken är för svårt eller för sent att byta jobb eller karriär. Kort sagt: Få en spark i baken.

Vad kan jag inte förvänta mig?

”Att karriärcoachen är den som skaffar nästa jobb. Det får man göra själv, men med stöd av karriärcoachen. Att lotsa fram en realistisk förväntan är en del av vårt jobb. Och där tycker jag nog att de allra flesta hittar rätt”, säger Susanne Askwall som är senior rådgivare på byrån AS3, med särskilt ansvar för coachning av chefer och ledare på företagsledande nivå.

Hon fortsätter:

”Det ligger också i karriärrådgivarens ansvar att inte ge sig in på områden som vi inte är skolade att hantera. Visar det sig exempelvis att klienten snarast har psykologiska problem, hänvisar vi vidare till specialister inom det området, enligt de etiska regler som är gängse i branschen.”

Ett tips för den som söker karriärrådgivning är att vända sig till en coach med yrkesbakgrund som är snarlik ens egen, tycker hon.

”Det gör coachningen mer verksamhetsnära. Coachen får en större förståelse, och får lättare att ställa de rätta frågorna”, säger Susanne Askwall.

Tre tips från Susanne Askwall

1 Realistiska förväntningar. Karriärcoachen kan inte skaffa ditt nästa jobb – men hjälpa dig en bra bit på vägen.

2 Matchning. Har karriärcoachen en likartad bakgrund som du själv är det en klar fördel. Det gör coachningen mer verksamhetsnära.

3 Shoppa runt. Boka möte med några olika och känn efter vilken karriärcoach som känns bäst.

 

emba16
Mgruppen Executive MBA

Diplomering med högsta kundnöjdhet

Ta nästa steg som ledare genom en Executive MBA! Vi erbjuder dig ett flexibelt upplägg, väl avvägd, beprövad och forskningsbaserad kunskap med mycket tillämpning och praktisk nytta.

Relaterade artiklar

Kontorslandskap med människor som är i rörelse
Personlig effektivitet

Ny studie: Så vässar du koncentrationen

Förvisso avgörs vår uppmärksamhetsförmåga och våra kognitiva funktioner till stor del av våra gener men en ny review på över 70 studier* visar att det går att påverka dessa till det bättre genom dagliga rutiner. Det skriver Medical Xpress.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Maja Bosnic och Margaretha Öström. Bild på en kvinna i vit morgonrock som slappnar av.
Personlig effektivitet

Så kopplar du bort autopiloten

Fokusträning och självkännedom får dig att koppla bort autopiloten och sluta göra tusen saker samtidigt. Resultat: Du blir mer klarsynt och får mer gjort.

Bok om brus och bild på författare.
Hälsa

5 sätt att hindra bruset – och fatta bättre beslut

Vet du med dig att du fattar sämre beslut när du är stressad? Grattis, du har identifierat något av det brus som påverkar dig som chef. En ny bok lär dig att undvika ödesdigra misstag med hjälp av brusinventering.

langsiktigamal
Personlig effektivitet

Så uppnår du långsiktiga mål: 7 mentala trick

Visste du att 92 procent inte uppnår sina mål? Var lugn. Genom att förstå psykologin bakom kan du förhindra att du blir en av dem.
Hjärna och ljuspunkter
Personlig effektivitet

7 steg – så programmerar du din hjärna för succé

Låt dig inte styras av ditt undermedvetna. Här är tipsen för hur du kommer över beslutströtthet och tar dig vidare.
tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Apor pausar
Personlig effektivitet

Så lång är den optimala jobbpausen

Tricket för att behålla ett högt fokus under din arbetsdag är att ta pauser. Men inte lite när som helst, utan du bör planera och schemalägga dem – och se till att de är exakt lagom långa.