talang-medarbetare-motivera

Så får du stjärnskotten att vilja jobba kvar

Karriärutveckling eller nytt jobb står högt i kurs hos många. Vill du behålla dina bästa medarbetare så måste du ge dem goda skäl till att inte leta sig vidare.

Det finns flera skäl till att talanger väljer att lämna en arbetsplats till exempel bristen på utvecklingsmöjligheter eller dålig kommunikation från ledningen. Chef har tidigare skrivit om hur du identifierar och behåller högpresteraren.

Att ha starka medarbetare är grunden i en bra organisation och därför desto viktigare att få dem att vilja stanna och utvecklas internt. The undercoverrecruiter ger 6 tips om vad du behöver tänka på.

Utvecklingsmöjligheter

Bristen på utvecklingsmöjligheter är en av de främsta orsakerna till att stjärnskott söker sig vidare. Tänk kreativt utifrån den organisation du verkar inom. Till exempel kan du erbjuda utbildning inom organisationen som sedan leder till befordran. Du utökar dina medarbetares och indirekt organisationens kompetensbank, de kommer vara mer benägna att växa inom företaget istället för utanför.

Kommunicera mera

De flesta människor vill ha koll och ingå i ett större sammanhang. Talangerna vill även ha möjlighet att påverka och bidra till verksamheten, genom att till exempel deras idéer tas till vara på. Involvera dina medarbetare och håll dem uppdaterade om vad som händer inom organisationen så att de känner sig värderade.

Personalförmåner

Personalförmåner behöver inte kosta skjortan. Erbjud till exempel flexiblare arbetstider, möjligheten att jobba från andra platser än från kontoret, frukost någon gång i månaden eller få sluta tidigare på fredagar.

Läs också: Så får du upp humöret på högpresteraren

En öppen företagskultur

Uppmuntra dina medarbetare till att ge feedback, likväl förslag på förändringar eller tips på vad ledningen kan göra bättre.

Lönesätt rätt

Gör din research. Ha koll på vad andra organisationer ger i lön så att du inte erbjuder för lite, annars kommer de med säkerhet söka sig vidare tids nog.

Anställ rätt person

Lägg tid på rekryteringen. Anställ någon som verkligen är rätt för jobbet och passar in i er företagskultur. Om du forcerar fram ett beslut och anställer någon som inte passar in är risken större för att medarbetaren söker sig vidare. Ta tid på dig under rekryteringsprocessen – det sparar tid i det långa loppet.

Missa inget – prenumerera på Chefs nyhetsbrev!

Chefs populära och kostnadsfria nyhetsbrev samlar varje vecka det bästa från Chef.se.

  • Ditt ledarskap: Senaste nyheterna om ledarskap
  • Din karriär: Tips, verktyg och inspiration

Klicka här: Gå med i Chefs nyhetsbrev!

Relaterade artiklar

janne-3
Kommunikation

Janne Andersson: ”3 ledarfokus gör Sverige världsbäst”

Fokusera rätt – och få ett vinnande lag. ”Jag är helt övertygad om att de sakerna vi jobbar med i landslaget går att applicera på allt ledarskap”, säger förbundskapten Janne Andersson.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
Kvinna läser bok framför öppna spisen.
Motivation

11 boktips om märkliga chefer

Milda makaroner vilka märkliga chefer det finns! Chef har fiskat i bokfloden och tipsar om de bästa på chefs-temat att njuta av till jul.
byggchef
Motivation

Enda branschen där kvinnliga chefer tjänar mer

Byggindustrin är den enda bransch där kvinnors chefslöner är högre än de manliga kollegornas.

algortimchef
Motivation

Därför vantrivs vi med en algoritm som chef

Det finns framför allt tre anledningar till att människor avskyr att bli styrda av en algoritm – och istället börjar jobba för att manipulera systemet, visar en ny studie.

Allt fler tycker att jobbet är meningslöst.
Motivation

Allt fler tycker att jobbet är meningslöst

Allt färre svenskar ser betydelsen av vad de gör på jobbet – och allt färre tycker också att deras jobb är meningsfullt. Det visar en ny undersökning från Jobbhälsoindex. ”Det finns ett samband med psykisk ohälsa,” säger Lars Hjalmarsson, vd för Jobbhälsoindex.

skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
sattamalen
Motivation

Forskare: Därför ska du sluta sätta låga mål

Hur reagerar vi på målsättningar? Och hur kan låga mål sänka motivationen bland medarbetarna? Det ville ett amerikanskt forskarlag ta reda på.