talang-medarbetare-motivera

Så får du stjärnskotten att vilja jobba kvar

Karriärutveckling eller nytt jobb står högt i kurs hos många. Vill du behålla dina bästa medarbetare så måste du ge dem goda skäl till att inte leta sig vidare.

Det finns flera skäl till att talanger väljer att lämna en arbetsplats till exempel bristen på utvecklingsmöjligheter eller dålig kommunikation från ledningen. Chef har tidigare skrivit om hur du identifierar och behåller högpresteraren.

Att ha starka medarbetare är grunden i en bra organisation och därför desto viktigare att få dem att vilja stanna och utvecklas internt. The undercoverrecruiter ger 6 tips om vad du behöver tänka på.

Utvecklingsmöjligheter

Bristen på utvecklingsmöjligheter är en av de främsta orsakerna till att stjärnskott söker sig vidare. Tänk kreativt utifrån den organisation du verkar inom. Till exempel kan du erbjuda utbildning inom organisationen som sedan leder till befordran. Du utökar dina medarbetares och indirekt organisationens kompetensbank, de kommer vara mer benägna att växa inom företaget istället för utanför.

Kommunicera mera

De flesta människor vill ha koll och ingå i ett större sammanhang. Talangerna vill även ha möjlighet att påverka och bidra till verksamheten, genom att till exempel deras idéer tas till vara på. Involvera dina medarbetare och håll dem uppdaterade om vad som händer inom organisationen så att de känner sig värderade.

Personalförmåner

Personalförmåner behöver inte kosta skjortan. Erbjud till exempel flexiblare arbetstider, möjligheten att jobba från andra platser än från kontoret, frukost någon gång i månaden eller få sluta tidigare på fredagar.

Läs också: Så får du upp humöret på högpresteraren

En öppen företagskultur

Uppmuntra dina medarbetare till att ge feedback, likväl förslag på förändringar eller tips på vad ledningen kan göra bättre.

Lönesätt rätt

Gör din research. Ha koll på vad andra organisationer ger i lön så att du inte erbjuder för lite, annars kommer de med säkerhet söka sig vidare tids nog.

Anställ rätt person

Lägg tid på rekryteringen. Anställ någon som verkligen är rätt för jobbet och passar in i er företagskultur. Om du forcerar fram ett beslut och anställer någon som inte passar in är risken större för att medarbetaren söker sig vidare. Ta tid på dig under rekryteringsprocessen – det sparar tid i det långa loppet.

Missa inget – prenumerera på Chefs nyhetsbrev!

Chefs populära och kostnadsfria nyhetsbrev samlar varje vecka det bästa från Chef.se.

  • Ditt ledarskap: Senaste nyheterna om ledarskap
  • Din karriär: Tips, verktyg och inspiration

Klicka här: Gå med i Chefs nyhetsbrev!

Relaterade artiklar

spritmuseum1800
Ledarskap

”Förlåt, jag är museichef egentligen!”

På Spritmuseum i Stockholm får cheferna rycka in i kassa, disk och servis sedan medarbetarskaran krympt med en tredjedel. ”Ett sätt att ta sig igenom en svår period”, säger museichefen Ingrid Leffler.

Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Greta Thunberg, Micael Bydén, Mona Sahlin
Ledarskap

Cheferna och ledarna som sommarpratar i år

Årets sommarpratare i P1 är presenterade, och inleder gör Greta Thunberg – som yngsta sommarvärd någonsin. Men även många andra chefer och ledare finns med på listan.
sja%cc%88lvledarskap-webb2
Ledarskap

7 steg till självledarskap för ditt team

Det har aldrig ställts så höga krav på självledarskap som nu – när så många jobbar hemifrån och chefen är på avstånd. Här är 7 steg för hur du kan främja självledarskapet i ditt team.
tacksamhetsutmaning
Arbetsmiljö

Starta en tacksamhetsutmaning – på jobbet

Människor som känner tacksamhet är bättre på att hantera stress, återhämtar sig snabbare från sjukdom och har ofta bättre hälsa sett till bland annat blodtryck och immunförsvar. Så varför inte dra igång en tacksamhetsutmaning på jobbet?
20-coronainitiativ
Motivation

20 positiva initiativ under coronaveckorna

Mitt i en av de största globala kriserna i modern tid har fantasi och viljan att hjälpa på många håll lett till stordåd. Som ett enormt fyrverkeri av goda idéer, samarbeten och innovationer. Vi har samlat 20 av de bästa.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
blocketmotivation1800
Ledarskap

Blocket håller igång motivationen – med dans och virtuella spelkvällar

”Vi har aldrig haft så högt engagemang som nu”, säger vd Pernilla Nissler.