data

Så använder Slacks, Googles och Linkedins anställda verktygen

Digitala verktyg för chefer och andra på arbetsplatsen finns det en uppsjö av idag – men hur använder du dem mest effektivt? Och vilka funktioner har du missat?

Affärsmagasinet Fast Company har tittat närmare på hur anställda på Slack, Linkedin och Google själva använder företagets tjänster. Chef valde ut några guldkorn.

Läs också: Så når chefen äkta julefrid

Slack: Svara smart med emojis

Anna Pickard är editorial director på Slack, ett kommunikationsverktyg som allt fler företag använder en gratisversion av. När hon svarar på kollegors Slack-meddelanden eller inlägg med en emoji gör hon det inte för att vara rolig, utan med en tydlig funktion. Poster hon avser att titta på senare men inte hinner just nu märker hon med ögon-emojin, för att senare, när hon hunnit med dem, lägga till den gröna avcheckat-symbolen. På så sätt kan hennes team scrolla genom kanalen och se vilka uppgifter hon betat av.

Linkedin: Utbildning online

Läs också: 4 tips för att lyckas på Linkedin

Jobbnätverket tillhandahåller – som betaltjänst, men med en gratis provmånad – kurser från onlinekursföretaget Lynda, som numera ägs av Linkedin. Mark Hull, produktägare på Linkedin, säger till Fast Company att han använder kurserna både för att hitta nya sätt att programmera och för att på sin fritid lära sig att göra elektronisk musik.

Google: Ladda ner kartor

Amanda Leicht, produktägare på Google, använder ofta Google Maps i offline-läge – idealiskt när man befinner sig i ett parkeringshus utan mobiltäckning eller utomlands med dyra roamingavgifter. Bara ett krux – du behöver ladda ner kartan i förväg. Så medan du fortfarande har uppkoppling, välj alternativet Off line-områden i Maps-menyn och ladda ned. Obs att kartor i offlineläge försvinner efter ett visst antal dagar.

Läs också: Googlestudie: Snällhet skapar dreamteam

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

litapa
Kommunikation

Här är 6 tecken på att kollegerna litar på dig

Får du inte gehör för dina beslut? Då kan medarbetarna ha bristande förtroende för dig som chef. Men det finns några knep för att bli en ledare att lita på.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
chefrolig
Beslutsfattande

5 skäl till varför du inte vill vara ”den roliga chefen”

Inspirerande och rolig – två eftertraktade egenskaper hos en chef. Men en ny studie visar att det kan bli för mycket av det goda. 
nyya
Karriär

3 tips: Så här bygger du upp ett ovärderligt nätverk

Är du tillräckligt bra på att nätverka? Sociala kontakter är ofta nyckeln till nästa steg i karriären. Här är några tips.
chefer1
Kommunikation

4 toppchefer: Så hanterar du krisen – på bästa sätt

När förändringstakten ökar på företagen gäller det att ha en stark inre kompass. Inte minst behöver man kunna stå fast i sin värdegrund när det blir kris. Chef frågade några framgångsrika chefer om vilka fyra ledaregenskaper deras inre kompass snurrar runt.
exp
Digital HR

Experten: Kollega som näthatar – här drar du gränsen

Krocken i sociala medier uppstår när arbetsgivarens intresse är ett annat än den anställdes inlägg. Det menar Paula Hogéus, expert inom arbetsrätt.
En styrelse som driver innovation kan bli bolagets nya superkraft.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

Styrelsen – så blir den företagets superkraft

Styrelsen behövs för att göra svenska bolag mer innovativa. Driv från styrelserummet kan göra hela skillnaden – och lyfta svenska företag. ”För att kunna bli en strategisk resurs för innovation behöver styrelser utveckla sig", säger Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson.
statsminister
Beslutsfattande

Betyg på varje statsminister: Från Palme – till Reinfeldt

Chefs egen sammanställning av sju historiska statsministrar kan ge en fingervisning inför valet.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden