Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Så använder Slacks, Googles och Linkedins anställda verktygen

Kommunikation
Publicerad

Digitala verktyg för chefer och andra på arbetsplatsen finns det en uppsjö av idag – men hur använder du dem mest effektivt? Och vilka funktioner har du missat?

Affärsmagasinet Fast Company har tittat närmare på hur anställda på Slack, Linkedin och Google själva använder företagets tjänster. Chef valde ut några guldkorn.

Läs också: Så når chefen äkta julefrid

Slack: Svara smart med emojis

Anna Pickard är editorial director på Slack, ett kommunikationsverktyg som allt fler företag använder en gratisversion av. När hon svarar på kollegors Slack-meddelanden eller inlägg med en emoji gör hon det inte för att vara rolig, utan med en tydlig funktion. Poster hon avser att titta på senare men inte hinner just nu märker hon med ögon-emojin, för att senare, när hon hunnit med dem, lägga till den gröna avcheckat-symbolen. På så sätt kan hennes team scrolla genom kanalen och se vilka uppgifter hon betat av.

Linkedin: Utbildning online

Läs också: 4 tips för att lyckas på Linkedin

Jobbnätverket tillhandahåller – som betaltjänst, men med en gratis provmånad – kurser från onlinekursföretaget Lynda, som numera ägs av Linkedin. Mark Hull, produktägare på Linkedin, säger till Fast Company att han använder kurserna både för att hitta nya sätt att programmera och för att på sin fritid lära sig att göra elektronisk musik.

Google: Ladda ner kartor

Amanda Leicht, produktägare på Google, använder ofta Google Maps i offline-läge – idealiskt när man befinner sig i ett parkeringshus utan mobiltäckning eller utomlands med dyra roamingavgifter. Bara ett krux – du behöver ladda ner kartan i förväg. Så medan du fortfarande har uppkoppling, välj alternativet Off line-områden i Maps-menyn och ladda ned. Obs att kartor i offlineläge försvinner efter ett visst antal dagar.

Läs också: Googlestudie: Snällhet skapar dreamteam

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden