Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

5 vanor för att skaffa dig en positiv attityd

Det snälla ledarskapet genererar inte bara gladare medarbetare utan även resultat på slutraden. Här är fem vanor som kan skapa en positivare attityd och göra dig mjuk till sinne och hjärta.

Hälsa
Publicerad

1. Skriv tacksamhetsdagbok

Genom att tänka igenom vilka bra saker som hänt under dagen kan du skifta fokus; från anklagande och grämande till tacksam och ödmjuk. Forskningen visar att stress, oro och depressiva tankar minskar.

2. Beskriv ditt liv i positiva ordalag

Hjärnan hör vad du säger. Om du beskriver ditt arbetsliv som pressat, krävande och rörigt är det så du tar emot det. Om du i stället använder ord som utvecklande, med full fart och kreativt kommer du också se och forma ditt liv i ljuset av detta. Forskning visar att ett positivt förhållningsätt dessutom har effekt på lönen.

3. Andas

Vår andning påverkar hur vi mår. När du andas långsamt och långt ner i magen växlar hjärnan från sympatiska till parasympatiska systemet. Hjärtat slår lugnare, blodtrycket sjunker, stressen väjer undan. Din förmåga till medkänsla ökar.

4. Ha lösningar tillhands

Att ha en positiv attityd innebär inte att man vägrar erkänna att det finns problem. Däremot att man har förslag till lösningar. Så lägg mycket tid på att komma med bra lösningar när du tvingas kritisera personer eller situationer. Förbättringar uppskattas.

5. Få någon annan att le

Vi är så upptagna med oss själva hela tiden att vi ofta glömmer bort att enklaste vägen till att bli glad är att göra någon annan glad.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden