fiskare_rityta-1
Foto Oskar Omne

De har ersatt pendlingstiden med fiske, cykling – och trumspel

På mjukvaruföretaget Eyevinn Technology uppmanas medarbetarna att ersätta den tid de vanligtvis pendlar med en aktivitet de gillar. Och deltagarna i ”The commute challenge” har varit precis så kreativa som utvecklingschef Jonas Rydholm Birmé hoppades.

När många jobbar på hemifrån, ​som under pandemin, hur får vi in den viktiga rutinen av att skapa en början och ett slut på arbetsdagen?

Den frågan ställde sig utvecklingschefen Jonas Rydholm Birmé på mjukvaruutvecklaren Eyevinn Technology. Han och den övriga ledningen ville ha en fysisk och pulshöjande aktivitet – och arrangerade The Commute Challenge, pendlingsutmaningen. ’Commute’ för att det handlade om att avsätta den tid som medarbetarna annars pendlar till jobbet och ’utmaning’ för att det var upp till medarbetarna själva att hitta på en kul aktivitet. Och de har varit precis så kreativa som han räknat med.

Medarbetarna har cyklat, sprungit, promenerat men också spelat musikinstrument som trummor och handpan. Och Benjamin Wallberg har gått och fiskat varje morgon.

Bilder, videor och texter om aktiviteterna har delats på Microsoft Teams varje vecka. Där har man även deltagit i en utlottning och kunnat vinna ett presentkort på Naturkompaniet.

svett1

Läs också: Här är företaget i norr – där medarbetarna får ”svettlön”: 6000 kr/år

”Det viktiga är ju inte att vinna utan att delta. Det har verkligen blivit en kul inramning av arbetsdagen, aktualiserat ämnet och gett inspiration. Jag tror att 85 procent av de anställda har deltagit. Det är högst troligt att vi fortsätter i höst”, säger Jonas Rydholm Birmé som menar att det har gett gladare och mer fokuserade kolleger samt en ny social mötesplats som varit bra för sammanhållningen och lagandan.

traningmimer

Läs också: Här får de anställda mer ledigt – om de tränar: ”Gav resultat direkt”

breathe
Distanskurs start 3 nov

Skapa resultat i det nya distansarbetet

Dåligt engagemang som följd av distansarbete? Lär dig om de fyra nycklar som skapar hållbara rutiner och motiverar dina medarbetare.

Relaterade artiklar

Många corona-valpar och tre cyklister på en väg
Karriär

Veckans trendspaning: Vad ska arbetsgivarna göra med alla corona-valpar?

”Jaså har du också blivit med corona-valp?” – frågar vi numera varandra på redaktionen. Och det är inte bara vi. Husdjursförsäljningen har gått upp så mycket att det till och med är smådjursbrist på vissa håll.
Annonssamarbete Chef + &frankly

”Chefer – se upp med de oskrivna reglerna”

Tuffa tider flyttar chefers fokus mot prestation och leverans. Företagskulturen kan hamna i skymundan.
”Tappa inte bort kulturbyggandet”, varnar hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.

Googles svenska vd Anna Wikland på Chefdagen 2020
Motivation

Google-chefens 5 tips: Så lär du dig nytt varje dag

En av nycklarna bakom Googles framgångar är att ständigt ligga före sina konkurrenter. Anna Wikland, Sverigechef på Google, jobbar aktivt varje dag för att ständigt lära sig nytt. Här är hennes 5 bästa tips – på hur du får in kontinuerlig upskilling i din vardag.
Kvinna som har händerna vid tinningarna
Ledarskap

Forskning: Övermäktiga krav får chefer att sluta

Chefsuppdraget har svällt och kraven blivit övermäktiga, menar Linda Corin, doktor i arbetsvetenskap, som studerat anledningen till att chefer i offentlig sektor slutar på sina jobb.
Foto av Ann-Sofi Reichhuber, en hand håller en mobiltelefon med en av uppgifterna från poängjakten.
Motivation

Poängjakt med app motiverar

Efter flera månaders distansarbete gjuter Svensk Exportkredit ny energi i medarbetarna med hjälp av poängjakt i en app.
Tre chefer i kontorskläder i startposition på löparbana. Skylt som pekar mot Hösten 2020.
Motivation

Nu är cheferna på hugget – och peppade för nystart

Efter en vår av karantän, kris och distansarbete skulle man kunna vänta sig trötta och omotiverade chefer. Men närmare tre fjärdedelar känner sig peppade för nystart, visar Chefs undersökning.
kompass-2
Annonssamarbete Chef + Skandia

Trygg arbetsgivare lockar i osäkra tider

I tider av osäkerhet ökar behovet av trygghet.
”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.

Kvinna i blått som har superhjälte-skugga
Motivation

10 tips för att motivera dina medarbetare

Du som ledare och chef kan få dina medarbetare att hitta sin egen blixtrande motivation – och därmed utnyttja hela sina potential.