Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

De har ersatt pendlingstiden med fiske, cykling – och trumspel

På mjukvaruföretaget Eyevinn Technology uppmanas medarbetarna att ersätta den tid de vanligtvis pendlar med en aktivitet de gillar. Och deltagarna i ”The commute challenge” har varit precis så kreativa som utvecklingschef Jonas Rydholm Birmé hoppades.

Motivation
Publicerad

När många jobbar på hemifrån, ​som under pandemin, hur får vi in den viktiga rutinen av att skapa en början och ett slut på arbetsdagen?

Den frågan ställde sig utvecklingschefen Jonas Rydholm Birmé på mjukvaruutvecklaren Eyevinn Technology. Han och den övriga ledningen ville ha en fysisk och pulshöjande aktivitet – och arrangerade The Commute Challenge, pendlingsutmaningen. ’Commute’ för att det handlade om att avsätta den tid som medarbetarna annars pendlar till jobbet och ’utmaning’ för att det var upp till medarbetarna själva att hitta på en kul aktivitet. Och de har varit precis så kreativa som han räknat med.

Medarbetarna har cyklat, sprungit, promenerat men också spelat musikinstrument som trummor och handpan. Och Benjamin Wallberg har gått och fiskat varje morgon.

Bilder, videor och texter om aktiviteterna har delats på Microsoft Teams varje vecka. Där har man även deltagit i en utlottning och kunnat vinna ett presentkort på Naturkompaniet.

”Det viktiga är ju inte att vinna utan att delta. Det har verkligen blivit en kul inramning av arbetsdagen, aktualiserat ämnet och gett inspiration. Jag tror att 85 procent av de anställda har deltagit. Det är högst troligt att vi fortsätter i höst”, säger Jonas Rydholm Birmé som menar att det har gett gladare och mer fokuserade kolleger samt en ny social mötesplats som varit bra för sammanhållningen och lagandan.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden