Uttråkad på jobbet? 3 knep – så motverkar du tristessen

Alla har vi känt en släng av tristess på jobbet någon gång. Men vad gör vi när vi äts upp av icke motiverande arbetsuppgifter och leda? Det finns sätt att råda bot på problemet.

Arbetsmiljö
Publicerad

Att vara uttråkad på jobbet behöver i sig inte vara dränerande. Tristess kan vara bra för kreativiteten, enligt en artikel i Psychology Today.

Men vad händer när uttråkning sänker motivationen och resulterar i mindre arbetsglädje?

För att undvika att hamna i en ond spiral som kan leda till försämrad hälsa, tipsar jobbland.se om några trick du kan ta till.

3 knep – så motverkar du tristessen på jobbet

  1. Sätt mål. Hitta din inre motivation genom att sätta mål för arbetsdagen. När du uppnår ett mål så uppstår ”the winner effect”, ett fenomen som också beskrivs i boken med samma namn av Ian Robertson.
  2. Sök fler arbetsuppgifter. För mycket tid och för lite att göra? Inte konstigt att du är uttråkad. Sök efter fler arbetsuppgifter för att fylla timmarna. Fråga chefen och kollegor om du kan hjälpa till på något sätt.
  3. Leta efter förbättringar. Om du har tid över efter att du har utfört dina arbetsuppgifter, sök förbättringar. Exempelvis: utveckla metoder, analysera processer, gör mer research. Det kan också bidra till ökade karriärmöjligheter för dig.

Och kom ihåg; brist på utmaningar, meningslösa arbetsuppgifter, en mindre inbjudande arbetsmiljö, och avsaknad av autonomi, kan i slutändan visa sig vara början på nästa fas i din karriärutveckling.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.